A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az ételkészítés technológiája II./1-2.

Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat gyanánt

Szerző
Lektor
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 625 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat gyanánt. Fekete-fehér ábrákkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. kötet
Levesek és levesbetétek3
Híg levesek5
Magyaros híg levesek11
A híg levesek betétei14
Erőlevesek18
Sűrített levesek21
Egyszerű-sűrített levesek22
Áttört (püré) levesek33
Krémlevesek36
Sűrített levesek betétei40
Nyákleves41
Gyümölcslevesek42
Különleges levesek44
Főzelékek49
A főzelékekről általában49
A főzelék-készítés legfontosabb szabályai50
Sűrített főzelékek54
Egyéb főzelékek64
Köretek67
Burgonya köretek68
Rizs köretek74
Tésztaféle köretek77
Egyéb köretek80
Saláták85
A salátákról általában85
Nyersen készített saláták88
Főtt saláták93
Tartósított saláták (savanyúságok)96
Mártások99
A mártásokról általában99
Hideg mártások102
Majonézes mártások103
Egyéb hideg mártások108
Zománc mártások112
Meleg mártások11
Alapmártások és a belőlük készíthető mártások113
Barna (spanyol) mártás113
Tejmártás (Besamel)119
Fehér mártás (velouté)124
Hollandi mártás129
Egyszerű meleg mártások134
Gyümölcs mártások138
Meleg előételek141
Zöldség-főzelék előételek142
Tésztafélékből készült előételek151
Rizottók160
Husok és belsőségekből készített meleg előételek164
Sajtos előételek171
Meleg tojásételek173
Hideg előételek és ételek189
Elkészítésük189
Az aszpik192
Összetett saláta és főzelékek195
Hideg tojásételek200
Gyümölcsfélék204
Pástétomok204
Zselatinok210
Kocsonyák213
Húsfélék és felvágottak216
Vegyes ízelítők221
Dísztálak223
Szendvicsek224
Hideg-meleg halételek229
A halételek készítéséről229
Meleg halételek231
Barna húsú halakból készült ételek231
Fehérhúsú halakból készült ételek240
Rákokból készült ételek252
Hideg halételek253
2. kötet
Marhahús ételek3
A húsételekről általában3
Marhahúsból készített ételek12
A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissen sült ételek45
Párolással készített marhahús ételek46
Főzéssel készült marhahús ételek57
Apróhúsból készült marhahús ételek61
Belsőségekből készített ételek72
Borjúhús ételek77
Egyben sült borjúhús ételek80
Frissen sült borjúhús ételek89
Párolással készített borjúhús ételek102
Főzéssel készült borjúhús ételek107
Borjúbelsőségekből készült ételek109
Sertéshús ételek115
Egybensütéssel készült sertéshús ételek118
Frissensütéssel készült sertéshús ételek128
Párolással készült sertéshús ételek138
Főzéssel készített sertéshús ételek153
Sertésbelsőségekből készített ételek163
A házi vegyes disznótor168
Bárány és ürühúsból készült ételek183
Bárányhús ételek184
Ürühús ételek200
Háziszárnyasokból készült ételek219
Szárnyas ételekről általában219
Fehérhúsú szárnyas ételek221
Barnahúsú szárnyas ételek246
Vadaké és vadszárnyasok265
A vadételekről általában265
Pecsenyének egészben sütött vad és vadszárnyas ételek268
A vadakból készíthető frissen sültek281
Párolással vagy főzve készített vad és vadszárnyas ételek288
Konyhai tészták308
A tésztákról általában308
Lazítási eljárások309
Gyúrt tészták313
Kevert tészták324
Kelt tészták329
Rétes-tészták332
Égetett tészták335
Puddingok, felfújtak339
Frissen készült tészták343
Hideg krémek346
Gyümölcs készítmények348
Tésztafélékhez való habok, mártások, öntetek350

Turós Emil

Turós Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Turós Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv