1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari ismeretek

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 251 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A közétkeztetés3
A közétkeztetésről általában3
A közétkeztetés és feladatai3
A közétkeztetés jelentősége3
A közétkeztetés ágai4
A közétkeztetés szervezete5
A közétkeztetési vállalat szervezete6
A közétkeztetési vállalat üzlettípusai8
A közétkeztetési üzem helyiségei, berendezése és felszerelése11
Áruátvevő helyiségek12
Raktárak13
Előkészítők21
Konyhák23
Értékesítési helyiségek32
Igazgatási és jóléti helyiségek36
Technikai helyiségek36
Konyhatechnikai eljárások és ételismeret37
Konyhatechnikai eljárások37
Előkészítő műveletek37
Az ételkészítés műveletei38
Adagolás, tálalás39
Étlapszerkesztés40
Menük42
Ételismeret43
Az ételek csoportosítása43
Levesek43
Mártások46
Hideg előételek50
Hideg ételek54
Meleg előételek55
Hideg és meleg halételek és rákételek60
Húsételek65
Főzelékek86
Köretek88
Saláták91
Tészták92
Sajtok és gyümölcsök99
A felszolgálás100
Az éttermi felszerelések100
Ezüstneműek113
Ezüst tálak, kannák114
Poharak, üvegneműek119
Porcelán edények122
Éttermi textíliák123
A felszolgáló magatartása124
Talált tárgyak125
Az éttermi munka126
Az éttermi előkészületek126
A vendég fogadása130
A rendelés felvétele131
Az étlap133
A ételek felszolgálása135
Az italok felszolgálása158
Az elhasznált felszerelések eltávolítása168
A számla170
A bár170
A bár berendezése és felszerelése170
A báritalok keverése172
A bár-kiszolgálás175
Szállodai felszolgálás177
Az emeleti tálaló (office)178
Az emeleti felszolgálás181
Felszolgálás a hallban184
Rendezvények, fogadások, díszterítések187
Rendezvények187
Fogadóestélyek, büfék201
A házon kívüli rendelések212
A szálloda214
A szálloda fogalma. Szállodatípusok és jellegzetességek214
A szálloda épülete, beosztása és közös helyiségei217
Bejáratok219
Az előcsarnok (vesztibül) és az ebből nyíló helyiségek220
A hall és az ebből nyíló helyiségek224
Emeleti folyosók és az ezekből nyíló helyiségek226
A vendégszobák és berendezéseik230
A vendégszoba és az előszoba beépített berendezése231
A vendégszoba, fürdőszoba műszaki berendezése233
A vendégszobák bútorzata236
Takarítás, karbantartás239
A szálloda dolgozói240
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv