1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Turós Emil és Turós Lukács szakácskönyve

A mi szakácskönyvünk

Szerző
Lektor

Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 495 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-85485-8-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Valamikor úgy kezdődtek az ételleírások: végy 1 kg vajat, 40 db tojássárgáját és keverd 45 percen át stb. Se vége, se hossza nem volt a túlzott nyersanyag-felhasználás és a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Valamikor úgy kezdődtek az ételleírások: végy 1 kg vajat, 40 db tojássárgáját és keverd 45 percen át stb. Se vége, se hossza nem volt a túlzott nyersanyag-felhasználás és a fárasztó, időt rabló ételkészítési műveletek leírásának. Ma mindez megváltozott; a sütés-főzésben is az egyszerűségre és a lehető leggyorsabb elkészítésre törekszünk.
Mint minden, a főzés is állandóan fejlődik, átalakulóban van. Ma már nemcsak azt kell tudnunk, hogy milyen ételt hogy készítsünk el, hanem tisztában kell lennünk azzal is, hogy mit miért kell csinálnunk. Ismernünk kell a táplálkozás szabályait, az ételek gyors elkészítésének módjait és alkalmaznunk kell munkánk során a takarékosság elvét is.
Amikor főzünk, tulajdonképpen családunk, szeretteink egészségét óvjuk, mert a megromlott egészséget helyreállíthatja ugyan az orvos, de számos betegséget megelőzni, az egészséget megvédeni, csak az ésszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó sütés-főzéssel lehet." Vissza

Tartalom

Bevezető3
A sütés-főzés általános tudnivalói9
A húsfélékről11
A húsok osztályozása12
A bárányhús részeinek osztályozása14
A borjúhús részeinek osztályozása13
A marhahús részeinek osztályozása12
A sertéshús részeinek osztályozása13
Az ürühús részeinek osztályozása14
A vágóállatok belsőrészeinek osztályozása a felhasználásra14
Belsőrészek előkészítése a főzéshez, sütéshez20
A húsok darabolása és aprítása16
Formaadás20
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése16
A húsok lemosása16
A húsok megtöltése18
A húsok szeletelése17
A húsok tűzdelése (spékelés)18
A vadhúsok felhasználásáról22
A pácolásról23
A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése23
A szárnyasokról és vadszárnyasokról24
A csirkefélék bontása30
A liba részeire bontása29
A pecsenyének való pulyka bontása30
Sózás, fűszerezés36
A sütnivaló pecsenyeliba bontása27
A szárnyasok formázása35
A szárnyasok kibontása27
A szárnyasok levágása és tisztítása25
A szárnyasok lemosása31
A szárnyasok megtöltése34
A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése32
A szárnyasok tűzdelése34
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról31
A halakról37
A halak bontása38
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez42
A halak kiszálkázása40
A halak szeletelése és darabolása41
A halak tisztítása37
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása43
A kaviár készítése43
A rákokról44
A rákvaj készítése45
A főzelék- és zöldségfélékről46
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása54
A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez57
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról56
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása47
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása53
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása49
A gumós növényekről és a répafélékről58
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása65
A burgonya aprításának és vágásának módjai66
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása67
A vöröshagyma aprítása, vágása68
A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez71
A gumós növények és répafélék felhasználásához való osztályozása69
A gumós növények és répafélék lemosása65
A gumós növények és répafélék tisztítása60
A gombákról72
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tej-termékek és a fűszerek kezeléséhez75
A sütés-főzés fontosabb szabályai80
Az aszpik készítése127
A bundázásról113
Derítés, tisztítás116
Az ételek szűrése117
Egyes ételek feljavítása118
Az ételek áttöréséről (passzírozás)117
Az ételek formázásáról (dresszírozás)120
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről115
Az ételek megtöltéséről116
Az ételek sűrítéséről108
Fényezés120
A főzésről80
A galuskaszaggatásról119
Az ízesítésről és a fűszerezésről111
A lazításról112
A lekötözésről118
A lezsírozásról120
A nyárson sütésről103
Paprika szín készítése129
A pácolásról123
A párolásról84
A pecsenyelé készítése122
A pirításról103
A roston sütésről101
A sütésről86
A tálalás és díszítés tudnivalói130
A töltelékek készítése125
Egyéb hasznos tudnivalók, a sütés-főzésről133
A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek133
A halakról136
A vadakról138
Tej- és tejtermékekből készült ételek143
Főzzünk borral146
A hidegkonyháról153
A köretekről148
A nyári ételekről151
Ételleírások159
Gyorsan készíthető ételek161
Bélszínszeletek sárköziesen168
Csallóközi vesevelő168
Csirág (spárga) háziasan165
Fokhagymás rostélyos179
Gombás borjúszeletek179
Gombás párizsis puffancs164
Gombás sertésborda182
Gombás tejfölös tojás172
Gyors hideg csokoládékrém178
Hajdúsági számadó juhász burgonya161
Hegyaljai borjúbordák168
Juhtúrós burgonya lángos169
Keleti saláta168
Lecsó párizsiasan180
Lerakott makaróni175
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan174
Milánói sertésborda181
Mustáros sült virsli177
Nyári lecsós tojás163
Nyírségi zúzott burgonya166
Óvári tálon sült tojás178
Pirított gomba tojással169
Pirított vese gombával180
Rakott vaj bab171
Rántott gombafejek177
Rántott tojások170
Rizses virsli háziasszony módra162
Sajtos kruton144
Sajtos vagy sonkás tojáslepény164
Sonkás kelvirág tejfölösen163
Sonkás rizs174
Sertésérmék jóasszony módra182
Sült tojás konyhakertész módra162
Szalonnás sült burgonya173
Tejfölös gomba tükörtojással171
Tejfölös vargánya tükörtojással172
Tengeri halszeletek bakonyi módra177
Tojáslepény debreceni módra165
Tojásos kelkáposzta170
Tojáslepény gombával172
Tojáslepény parasztosan176
Tojással töltött paradicsom173
Túrópogácsák169
Töltött alma135
Török paradicsom (padlizsán) rántva173
Ürüborda udvarhelyi módra166
Vitaprikos gombasaláta165
Vitaprikos virslis tojás175
Zöldborsós tojás170
Levesek és betétek183
Levesek185
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből197
Bableves197
Borleves203
Burgonyaleves188
Burgonyapüréleves188
Csontleves186
Erőleves185
Frankfurti leves196
Fácánleves187
Fejtett bableves190
Gombaleves198
Gombakrémleves198
Gyümölcslevesek203
Gulyásleves200
Hamis gulyásleves192
Halleves201
Húsleves185
Karalábéleves193
Káposztaleves199
Karfiolleves194
KÖménymagleves189
Lebbencsleves192
Lencseleves191
Libaleves203
Májpüréleves199
Nyáklevesek199
Palócleves196
Paradicsomleves202
Paradicsomleves189
Rákleves188
Rántott köménymagleves200
Reszelttészta leves191
Savanyútojásleves195
Sárgaborsó püré leves195
Sóskaleves194
Spárgaleves186
Szárnyas ragu leves188
Újházi tyúkleves198
Tarhonyaleves201
Tárkonyos bableves201
Tejleves199
Tüdővagdalékleves193
Zellerkrémleves197
Zöldborsóleves189
Zöldbableves189
Zöldségleves190
Zöldségkrémleves204
Zöldségleves oroszosan204
Levesbetétek206
Árpagyöngy204
Bécsi zsemlegombóc205
Csurgatott tészta208
Csipetke204
Daragaluska209
Finom metélt vagy kocka207
Húsgaluska vagy gombóc204
Kelgombóc207
Kockatészta208
Májgombóc209
Májgombóc darával210
Palacsintametélt209
Pászka (macesz) gombóc205
Piskótamogyoró204
Rántott borsó205
Reszelt tészta206
Rizs205
Sajtos tallérok210
Sajtos galuska210
Tápióka205
Tojáskocsonya205
Tojáslepény209
Vajgaluska206
Velőgombóc207
Zsemlemorzsa-gombóc206
Köretek211
Burgonyakrokett211
Burgonyapüré213
Burizs214
Galuska215
Gombás rizs213
Párolt káposzta215
Párolt rizs213
Petrezselymes vajas burgonya212
Pirított hagymás burgonya211
Rizskrokett214
Szalmaburgonya212
Tarhonya214
VAjas és lengyeles főzelékek215
Zsemlegombóc216
Zsírban pirított burgonya211
Zsírban sült burgonyakarikák (Roscheibni)211
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya212
Saláták216
Babsaláta219
Burgonyasaláta217
Céklasaláta218
Franciasaláta220
Fejes saláta216
Gombasaláta220
Gyümölcs saláta135
Kaliforniai saláta221
Káposzta saláta217
Madársaláta217
Majonézes burgonyasaláta218
Majonézes zellersaláta219
Majonézes zöldbabsaláta221
Paprikasaláta217
Paradicsomsaláta219
Spárgasaláta220
Tejfölös uborkasaláta219
Uborkasaláta218
Főzelékek222
Burgonyafőzelék224
Karotta vagy sárgarépa vajjal228
Kelbimbó vajjal227
Kelkáposzta-főzelék224
Kelvirágfőzelék225
Paradicsomos burgonyafőzelék224
Paradicsomos káposzta225
Parajfőzelék222
Salátafőzelék burgonyával226
Savanyúkáposzta-főzelék225
Sóskafőzelék223
Szárazbab főzelék223
Tejfölös zöldbab főzelék226
Tökfőzelék222
Zöldborsó főzelék226
Zöldborsó vajjal227
Mártások228
Meleg mártások228
Alma mártás234
Barna gombamártás230
Barna mártás228
Bechamel235
Bordói mártás230
Ecetes torma231
Fehér (veloutée) mártás229
Gombamártás230
Hagymamártás231
Hollandi (vaj) mártás229
Hollandi mártás tejszínhabbal232
Kapormártás232
Madeira-mártás232
Meggy mártás234
Meleg metélőhagyma-mártás231
Mornay-mártás229
Narancsmártás232
Paradicsom mártás I.232
Paradicsom mártás II.233
Sóskamártás233
Tejfölös tormamártás234
Uborkamártás233
Hideg mártások235
Cumberland-mártás236
Hideg metélőhagyma-mártás237
Majonéz235
Remoulade-mártás236
Tartármártás235
Vinaigrette-mártás237
Zöld-mártás237
Előételek238
Meleg előételek238
Burgonyafánk244
Chester fánk248
Csirág vajas morzsával249
Csőben sült kelvirág239
Főzelékpuding242
Gombás palacsinta kirántva246
Juhtúrós palacsinta246
Kelbimbó szalonnában240
Kelkáposzta-puding (duzma)241
Kelvirág tejfölös mártásban238
Kolbászrétes247
Palacsintametélt csőben sütve245
Palacsinta paprikáscsirkével246
Parajos burgonyakrokett244
Parajpuding241
Rakott kelvirág239
Ravioli249
Sajtos fánk247
Sajtos paradicsompuding243
Sajtos tekercs melegen143
Töltött burgonya sütve244
Töltött gomba239
Töltött kelkáposzta240
Töltött kelvirág238
Töltött paradicsom melegen242
Túrókotlettek144
Walesi kenyér248
Hideg előételek250
Aszpikkészítés250
Halmajonéz252
Heringsaláta252
Hús-saláta251
Kaviáros kenyér251
Padlizsán-vagdalék253
Paradicsom halsalátával253
Párizsi hagymával (parizer)254
Sonkával rakott kenyér251
Töltött uborka252
Pástétomok254
Hideg őzpástétom239
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom256
Kocsonyázott libamájhab (mousse)254
Májpástétom 256
Meleg vadhúspástétom257
Risolle strassburgiasan258
Strassburgi libamájpástétom255
Vajaspástétom (boushé)259
Tojás ételek258
Amerikai tojás262
Buggyantott tojás tejszínes gombával269
A hideg töltött tojásokról261
Kaszinó tojás262
Paraj-omlett260
Sajtos töltött tojás melegen145
Töltött tojás258
Töltött tojás (egyszerű)159
Zöldséges omlett260
Húspótlók, feltétek263
Bundás zsemle263
Főzelékszelet264
Gomba-ropogós264
Párizsi kosárka263
Sajtos burgonyalepény145
Tökszelet kirántva263
Halételek265
Balatoni fogas kardinális módon273
Fogas- vagy süllőszelet roston267
Fogas bakonyi módon269
Gombás fogasszelet csőben sütve137
Hideg fogas274
Hideg kecsege270
Pisztráng kékre forrázva269
Ponty- vagy harcsapaprikás271
Ponty-kocsonya272
Rácponty267
A rák275
Rák főzve275
Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege273
Süllőfilé rántva268
Süllőszelet sörtésztában sütve163
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen271
Szegedi halászlé272
Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty270
Tengeri halszelet tejszínes gombamártással269
Töltött csuka268
Húsételek275
Szárnyasok275
Becsinált csirke276
Csirkesült277
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan286
Gombás csirke277
Jérce croquette (ropogós)284
Kacsa amerikai módra286
Karácsonyi pulykasült287
Libacomb sólettal281
Libamáj rizottó284
Libapörkölt283
Paprikás csirke277
Párolt libamell281
Párolt libamáj279
Pirított libamáj278
Rántott csirke275
Rizses csirke278
Rizses libaaprólék279
Töltött csirke vagy jérce276
Töltött kacsa285
Töltött libanyak282
Tűzdelt gyöngytyúk-pecsenye283
Vagdalt libamell282
Zöldborsós csirke289
Borjúhúsok288
Bécsi szelet vagy borda288
Borjúbecsinált292
Borjúbordák libamájjal töltve294
Borjúcotelette (natúr)297
Borjúfej kirántva288
Borjúkotlett Colbert módra293
Borjúláb rántva291
Borjúszeletek (natúr)290
Borjúpaprikás296
Borjúpörkölt290
Császárszelet292
Gombás borjúcsülök288
Gombás borjúszelet289
Paprikás polpetti293
Paradicsomos borjúszelet289
Párizsi szelet296
Töltött borjúkotlett296
Töltött borjúszegy295
Töltött húsrudak kirántva291
Tűzdelt borjúfrikandó289
Vagdalthús libamájjal tölve291
Vagdalt vajas borjúérmék291
Vajas borjúszelet295
Zöldborsós borjúszeletek291
Marhahúsok298
Beafsteak305
Bélszínfilé körítve303
Bélszínszeletek libamájpürével308
Bélszínszelet Stefánia-módra307
Bélszín vadasan307
Bográcsgulyás309
Erdélyi zsiványpecsenye312
Főtt marhahús303
Füstölt marhanyelv304
Gombás rostélyos299
Hagymás rostélyos298
Hízott ökörhús erdélyiesen312
Madeirás marhafelsál301
Marhahátszín egyben sütve, angolosan309
Marhahátszín vagy felsál szegediesen310
Marhapörkölt309
Marhatokány311
Ököruszály krémmártással304
Rablóhús (rablópecsenye)313
Rostélyos góbé módra301
Savanyú vetrece304
Serpenyős rostélyos398
Tarhonyás marhatokány311
Torockói rostélyos300
Töltött felsál egyben sütve302
Töltött rostélyos299
Tűzdelt vesepecsenye306
Vagdalthús310
Wellington bélszín306
Zöldséges rostélyos298
Sertéshúsok313
Alföldi tüskéshús327
Bőrös sertéskaraj319
Csikós-tokány326
ERdélyi fatányéros322
Lecsós sertésborda324
Malac-galantin316
Malacpörkölt318
Majoránnás sertéstokány326
Paprikás sertésbordaszelet325
Párizsi borda324
Párolt sonka burgundi módra327
Rakott káposzta321
Rizses sertéshús314
Ropogós malaccomb317
Sertésborda rántva324
Serpenyős sertésborda324
Sertéskocsonya328
Sertésoldalas bajorosan325
Sertéspaprikás314
Sertéspörkölt313
Sertéssült (karaj, vagy comb egyben sütve)315
Szerb rizseshús314
Székely sertésborda319
Szűz-sült krémmártással318
Tejfölös malacaprólék317
Temesvári sertésborda319
Tordai lacipecsenye323
Tormás malac- vagy sertéshús317
Töltött karalábé320
Töltött káposzta322
Töltött paprika320
Vagdalt hús315
Bárány-, birka-, ürühúsok328
Angolos ürügerinc331
Báránybordák Mornay-mártással330
Bárányborda olaszosan312
Báránycomb pékné módra333
Báránypörkölt erdélyiesen330
Birkagulyás331
Borsos ürü- vagy báránytokány331
Húsvéti báránycomb329
Irish stew (irlandi ürügulyás)332
Rántott bárány328
Tárkonyos bárány329
Ürükotlett angolosan331
Vashúsok332
Fogoly- vagy fácánbecsinált333
Fogoly lencsepürével338
Nyúlgerinc angolosan337
Nyúlgerinc vadasan334
Nyúl paprikásan333
Őzcomb vörösbor mártásban335
Őzgerinc angolosan, finom fűvel141
Őzgerinc angolosan Lucullus módra335
Sült fogoly336
Szalonnával tűzdelt fácán337
Szalonka sütve338
Szarvascomb brassói módon339
Töltött fácán336
Tűzdelt nyúlfilé339
Vadnyúl erdész módra140
Vaddisznó főzve334
Vadkacsa tejfölösen337
Vadkacsa sütve340
Vadkacsa töltve350
Belsőségek341
Becsinált pacal342
Borjúmáj-szeletek roston347
Borjúmirigy gazdagon342
Borjúmirigy rántva346
Borjúnyelv rántva346
Gombás borjúnyelv345
Marhanyelv pácolása345
Mirigyrózsa magyarosan344
Májpuding346
Paradicsomos borjúnyelv343
Pirított borjúmáj345
Pörkölt pacal342
Rántott velő348
Szalontüdő344
Tűzdelt májszeletek347
Velő párizsiasan342
Velő tojással344
Vese-velővel343
Disznótor344
Disznótoros leves348
Disznósajt349
Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja350
Kolbász 351
Májas hurka350
Véres hurka349
Tészták350
Gyúrt tészták353
Barackos gombóc355
Burgonya metélt365
Cigány metélt363
Darás metélt360
Diós derelye359
Diós metélt358
Gratinirozott sajtos makaróni356
A gyúrt tészta készítése364
Kakaós metélt357
Káposztás kocka359
Lekváros derelye358
Liptói túrós galuska360
Mákos metélt357
Nádasdy-gombóc366
Pozsonyi kocka362
Rakott metélt362
Sajtos derelye365
Sajtos metélt357
Sonkás kocka362
Stíriai metélt363
Szalvéta gombóc365
Szilvás gombóc364
Szőlős metélt361
Tejfölös kocka361
Tojásos galuska359
Túrós derelye358
Túrós csusza357
Túrós gombóc366
Túrós metélt357
Kelt tészták367
Aranygaluska367
Cseh fánk370
Dorong fánk369
Farsangi fánk369
Gőzmetélt368
Hajdúsági kacskaringó370
Ízes bukta367
Párna csücske370
Túrós bukta367
Morzsák371
Bundás alma (Boros módra)372
Bundás alma (Székely módra)372
Császármorzsa371
Császárrétes376
Daramorzsa371
Kiflimorzsa372
Máglyarakás373
Máglyarakás (diplomata módra)373
Zsírban sült omlós tészták374
Császárfánk376
Forgácsfánk374
Labdarózsa375
Rózsafánk375
Vánkos csücsök376
Felfújtak, pudingok377
Alma felfújt380
Barack felfújt380
Besztercei felfújt379
Citrom felfújt377
Cseresznye felfújt380
Csokoládé puding378
Csokoládés rizskrokett382
Darafelfújt387
Diópuding387
Finommetélt puding bajor módra384
Habfelfújt385
Hideg diplomata puding382
Ízes omlette382
Kabinet puding385
Karamell felfújt379
Kávé puding373
Mandula puding384
Meggy felfújt380
Mogyoró puding385
Narancs felfújt378
Nápolyi gesztenyés puding373
Őszibarack puding386
Puncs puding387
Rebarbara felfújt380
Rizsfelfújt377
Rumburgi szuflé381
Szágó felfújt381
Palacsinták388
Almás palacsinta389
Bajos palacsinta391
Creppe-Susette389
Csúsztatott palacsinta390
Diós palacsinta388
Ízes palacsinta388
Káposztás palacsinta390
Krémes palacsinta388
Ordás palacsinta391
Szuflé palacsinta394
Túrós palacsinta388
Rétestészták391
Almás rétes392
Burgonyakrémes rétes394
Cseresznyés rétes393
Darás rétes395
Diós rétes393
Diós szegedi béles (Baklava)396
Káposztás rétes395
Mandulás rétes393
Mákor rétes394
Meggyes rétes392
Rizskásás rétes395
Tök-krémes rétes395
Tökös-mákos rétes394
Túrós rétes391
Vargabéles396
Leveles vajas tészták397
Alma köntösben398
Almás tiroli rétes399
Búr kifli398
Krémes béles397
Túrós tiroli rétes398
Túrópástétom399
Tésztakülönlegességek399
Almakrémpite400
Gesztenyehab kifli399
Hűtött omlós tészta400
Mennyei felfújt400
Félvajas benyújtott tészták401
Alapmassza401
Almáslepény405
Barack lepény406
Bécsi táska401
Cseresznyés lepény405
Darázsfészek402
Diós szarvacskák402
Kéményseprő kifli403
Meggyes lepény406
Olasz táska402
Pozsonyi patkócskák404
Pozsonyi tekercs (beigli)403
Speciális lepénytészta404
Szerelmes levél402
Szilvás lepény405
Túróslepény más módon405
Égetett tészták406
Francia meggyes lepény408
Képviselőfánk406
Ördögpirula407
Szerencsefánk407
Tolófánk407
Tarkesztáni kiflicskék408
Linzer tészták409
Apák kedvence418
Berlini szelet412
Burkolt fantáziacsók414
Cukrász alaplinzer410
Diós linzer410
Diópuszedli414
Erdélyi kürtőskalács413
Formázható linzer sütemények411
Fondan készítése420
Gyúrt, fűszeres linzer409
Gyümölcskenyér420
Halászbárkák417
Holdbébi417
Kislányos női szeszély413
Lúdláb szelet411
Mandulás kiflicskék415
Margaretta szelet415
Mézes puszedli415
Mignon Savarin416
Nizzai kalácska (Savarin)416
Női szeszély412
Orleánsi szelet419
Őszibarack szelet418
Resztelt stangli416
Római szelet412
Stadion szelet419
Svájci linzer409
Szegedi kürtőskalács414
Tea linzer411
Tengerész linzer410
Vaníliakifli421
Zsófia szelet420
Felvert tortamasszák421
Csokoládé torta424
Diótorta425
Dobos torta422
Gesztenye krémtorta423
Homok torta425
Puncs torta421
Rigó Jancsi424
Stefánia torta423
Sacher torta424
Kuglóf tészták426
Bajor kuglóf427
Egyszerű kuglóf426
Fahéjas kuglóf426
Különlegességek427
Budavár szelet433
Burgonyás pogácsa, egyszerű437
Guba tészta mákkal431
Gyümölcs kocka431
Hajtogatott töpörtyűs pogácsa435
Hangulat különlegesség432
Hájas ízes táskák430
Házilag készült kert fatörzs434
Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra435
Juhtúrós pogácsa436
Kakaós habszelet429
Kossuth kifli430
Likőrös savarin427
Lomnici csúcs428
Meggyel rakott piskóta434
Omlós töpörtyűs pogácsa436
Omlós zsíros pogácsa436
Opera szelet428
Salzburgi galuska432
Salzburgi lepény430
Tátra szelet429
Tükör-epres szelet432
Hideg krémek437
Csokoládé krém437
Gesztenyepüré készítése438
Hideg gyümölcs rizs438
Hasznos tudnivalók az étrendek összeállításáról439
Mikor minek van a szezonja442
Egyszerű étrend-minták445
Téli étrendek445
Tavaszi étrendek447
Nyári étrendek448
Őszi étrendek449
Alkalmi társas étkezések étrendmintája451
Étrend-minták különleges alkalmakra452
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése455
A befőzés általános tudnivalói457
Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése461
Csalamádé463
Ecetes paprika464
Ecetes uborka462
Káposztasavanyítás467
Kovászos uborka461
Lecsó eltevése466
Paprikasaláta I.463
Paradicsom eltevése466
Sózott kapor465
Tök ecetben464
Tök sóban464
Töltenivaló paprika463
Vizes uborka462
Uborkasaláta461
Zöldbab ecetben465
Zöldbab eltevése465
Zöldbab sóban466
Befőttek, ízek, dzsemek eltevése467
Birsalma befőtt471
Birsalmasajt471
Cseresznye befőtt467
Cseresznye dzsem473
Csipkebogyóíz475
Dinnye cukorban471
Eper befőtt468
Eper dzsem473
Kajszibarack befőtt479
Kajszibarack dzsem474
Körte befőtt469
Meggy befőtt468
Meggyíz472
Málna dzsem474
Málnaszörp készítése474
Őszibarack befőtt470
Rétes meggy vagy cseresznye471
Ringló befőtt469
Ribizke dzsem474
Ribizkeíz473
Rumos cseresznye, meggy vagy szilva470
Sárgabarackíz472
Szilvaíz472
Szirupban eltett eper468
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv