1.034.939

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új szakácskönyv

Szerző

Kiadó: Black & White
Kiadás helye: London
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 329 oldal
Sorozatcím: Turós Emil-sorozat
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-912-526-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Kiadón arra a nemes feladatra vállalkozik, hogy a háziasszonyok által már régóta hiányolt Túrós Emil-szakácskönyveket megjelenteti.
E kötet sorozatunk első darabja. Méltán híres mesterszakácsunk neve ma már legenda a háziasszonyok körében. A hagyományos magyar konyhaművészet legjavát foglalja össze e kötetben: nagymamáink rég feledett ételeit csakúgy, mint a ma is korszerű, olcsó és finom étkek receptjeit.
A sorozat kötetei:
Új szakácskönyv
A mai nő szakácskönyve
Ízesen, gyorsan, korszerűen
Zöldségfélék, saláták, gyümölcsételek

Tartalom

Bevezető 5
LEVESEK - LEVESBE VALÓK 7
A levesekről általában 7
Híg levesek 8
Sűrített levesek 12
Krémlevesek 19
Magyaros levesek 20
Különleges levesek 23
Gyümölcslevesek 26
Levesbe valók 27
MÁRTÁSOK 33
A mártásokról általában 33
Hideg mártások 35
Meleg mártások 39
Különleges mártások 43
FŐZELÉKEK - KÖRETEK 49
A főzelékekről általában 49
Sűrített főzelékek 51
Egyéb főzelékek 57
A köretekről általában 70
Köretek burgonyából 70
Egyéb köretek 75
SALÁTÁK 79
A salátákról általában 79
MELEG - HIDEG TOJÁSÉTELEK 95
A tojásételekről általában 95
Meleg tojásételek 95
Hideg tojásételek 103
MELEG ELŐÉTELEK 105
Az előételekről 105
Meleg szendvicsek 109
A gombáról általában 115
HIDEG ETELEK 121
A hideg ételekről általában 121
Az aszpik készítése 122
Kombinált saláták
és ízelítők 123
Húsfélék 131
A hideg húsfélékről,
pecsenyékről általában 131
Pástétomok és kocsonyázott ételek 133
Szendvicsek 138
A szendvicskészítés 138
MELEG ES HIDEG HALÉTELEK 141
A halételekről általában 141
Meleg halételek 143
Hideg halételek 151
HÚSÉTELEK 155
Marhahúsból készített ételek 155
Bélszínből készült ételek 155
Rostélyosok 162
A rostélyosról 162
Párolt és főtt marhahúsételek 167
Apróhúsételek 170
Borjúhúsételek 177
A borjúhúsról általában 177
Sertéshúsételek 180
A sertéshúsról általában 180
Sültek - frissensültek 181
Párolt és főtt sertéshúsételek 188
Sertésapróhús-ételek 197
Bárány- és ürühúsételek 203
A bárány- és ürühúsról általában 203
Bárányhúsételek 204
Ürühúsételek 206
Háziszárnyasételek 209
A háziszárnyasokról általában 209
Vad- és vadszárnyasételek 224
A vad- és vadszárnyasételekről általában 224
A házinyúlról 231
TÉSZTÁK - KREJVIEK - GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK 233
A tésztákról általában 233
Gyúrt tészták 233
A gyúrt tészta készítése 233
Kelt tészták 237
A kelt tészta készítése 237
Sós tészták 242
Palacsinták 244
A palacsinta készítése 244
Omlós tészták 246
Az omlós tészta készítése 246
Vajastészták 249
Vajastészta készítése 249
Piskótafélék 251
Felfújtak - pudingok 253
Vegyes tészták 255
Rétesek 259
A rétestészta készítése 259
ÖNTETEK - MÁRTÁSOK 261
Torták 263
A torták készítéséről általában 263
Vajkrémek készítése 263
A fondant készítése 264
Teasütemények 270
Hideg krémek 272
GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK 275
A gyümölcskészítményekről általában 275
Fagylaltok 281
Parfék 282
TEJ- ÉS TEJTERMÉKÉTELEK 283
A tej- és tejtermékételekről általában 283
HIDEG-MELEG ITALOK 291
Zöldséglevek 291
Friss gyümölcslevek 291
BEFŐZÉS 297
Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről 297
KONYHATECHNIKA DIÓHÉJBAN 301
Az étrend összeállításáról 301
A sütésről 302
A rostélyon sütésről 304
A nyárson sütésről 305
A pirításról 305
Sütés alufóliában 305
Sütés „Alutef" serpenyőben 306
A párolásról 306
A főzésről 307
Főzés a kuktafazékban 308
A fűszerekről 308
Néhány jó tanács az ízesítésre-fűszerezésre 308
A tálalás és a díszítés tudnivalói 312
Tárgymutató 315

Turós Emil

Turós Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Turós Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Új szakácskönyv

Szép állapotú példány.

Állapot:
2.640 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba
konyv