A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Jelbeszéd

(Tanulmányok)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kráter Műhely Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: Teleszkóp
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 14 cm
ISBN: 963-7583-39-4

Előszó

Tovább

Fülszöveg


Nézem a kezemet, a tíz ujjamat, az ujjaim alatt az írógép ugráló billentyűit. Kezem az agyamban születő gondolatokat közvetíti, láthatóvá, olvashatóvá teszi. Ezt a szerepet tölti be a kéz akkor is, ha ujjaim közé ceruzát vagy tollat fogok: betűk, szavak, mondatok, gondolatok kerülnek a papírra.
A kéz meghosszabbítja gondolatainkat, vágyainkat. Aki földet művel, ásót vesz a kezébe. Aki gépen dolgozik, a kapcsológomb érintésével hozza a gép tudomására akaratát, elhatározását. Az emberi kéz a munkavégzés eszköze.
A kézbe nemcsak szerszámot lehet fogni.
Az emberi kéz egy másik kéz melegét is keresi. A férfi keze a nő kezét. A gyermek keze a szülők kezét. A veszélybe kerülő keze a segítséget adó kezét.
Nézem a kezemet, a tíz ujjamat
Az emberi kéz nemcsak testrész, hanem jelkép is. A kézfogás nemcsak tíz ujj egymásba fonódása, hanem többlet tartalmak hordozója is.
A kézfogás felnőtté avat. Aki eddig csak leeresztett karral állhatott az emberek előtt, az első kézfogás a felnőttek... Tovább
Fülszöveg Kép

Tüskés Tibor

Tüskés Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tüskés Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem