kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 229 oldal |
| Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-650-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva, kihajtható melléklettel. |
| Előszó | 5 |
| Általános rész | 7 |
| Mit értünk a tyúktenyésztésben a fajta és a hibrid elnevezésen? | 7 |
| Milyen tyúkfajtákat és -hibrideket tarthatnak a háztáji gazdaságok? | 12 |
| Elhelyezés | 19 |
| Általános szempontok | 19 |
| A mesterséges csibenevelés feltételei | 23 |
| A mesterségesen nevelt csibék elhelyezése | 25 |
| A csibék hőmérsékletigénye | 26 |
| A csibék levegőigénye | 28 |
| A csibék férőhelyigénye | 33 |
| Az almozás szerepe a csibenevelésben | 36 |
| A világítás szerepe a csibenevelésben | 38 |
| Milyen csibenevelőket készíthetünk? | 47 |
| Csibenevelő ketrecek | 50 |
| Csibenevelő helyiségek, nevelőházak | 54 |
| A csibenevelők berendezése, felszerelése | 60 |
| Ketreces csibenevelők | 67 |
| Mit kell tudni a jércék elhelyezéséről? | 69 |
| Kifutós és zárt, mélyalmos jércenevelők | 71 |
| Ketreces jércenevelés | 78 |
| Vándorólak | 79 |
| Tyúkólak és tojóházak | 80 |
| A mélyalmos tyúkólak és tojóházak berendezése | 85 |
| Tojóházak a padlástéren és az alagsorban | 93 |
| Ketreces tojástermelés | 96 |
| Takarmányozás | 104 |
| A takarmányozásról általában | 104 |
| Gyári keveréktakarmányok, baromfitápok | 106 |
| A baromfi gazdasági takarmányai | 110 |
| Mit nevezünk takarmány kiegészítőnek? | 114 |
| A hústermelésre szánt, valamint a húshibrid (broiler) csirkék takarmányozása | 119 |
| A tojástermelésre szánt csibék és a jércék takarmányozása | 121 |
| Tojótyúkok takarmányozása | 136 |
| Állategészségügy | 140 |
| A baromfi-állategészségügyről általában | 140 |
| Az udvaros tartásban levő baromfi egészségvédelme | 145 |
| Tartási betegségek | 146 |
| Fertőző betegségek | 147 |
| Belső és külső élősködők | 151 |
| Mit nevezünk stressznek? | 155 |
| Mi a teendő a tollcsipkedés és a kannibalizmus esetén? | 157 |
| Takarmánykiegészítők, stressztakarmányok | 159 |
| Gyógykezelési program | 163 |
| Takarítás és fertőtlenítés | 167 |
| Ápolás, gondozás | 172 |
| A csibék gondozása | 173 |
| Mi a különbség a húsra és tojástermelésre nevelt csibék gondozása között? | 182 |
| Hogyan nevelhetünk ketrecekben húscsirkét? | 184 |
| A jércék gondozása | 188 |
| A jércék gondozása zárt tartásban | 188 |
| Hogyan neveljünk jércéket kifutón, udvaron és vándorólakban? | 192 |
| Selejtezzünk-e nevelés közben? | 195 |
| A tyúkok gondozása | 197 |
| Tenyésztojás-termelés | 204 |
| Meddig érdemes tartani a tojótyúkokat? | 508 |
| Selejtezzük-e a tojóállományt? | 211 |
| Szervezési kérdések | 215 |
| Hogyan vásárolhatnak csibét vagy jércét a háztáji gazdaságok? | 215 |
| Hogyan segíthetik a szakcsoportok és a termelőszövetkezetek a háztáji baromfitartást? | 218 |
| Érdemes-e a háztáji tyúktartással foglalkozni? | 220 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.