kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 207 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-410-1 |
| Megjegyzés: | Kihajtható táblázattal. Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 5 |
| A tyúk biológiai sajátosságai | 7 |
| A tyúk származása és domesztikációja | 7 |
| A tojás összetétele, képződése | 8 |
| A tojás alkotórészei | 9 |
| A tojás képződése | 10 |
| A tojás képződését befolyásoló élettani és környezeti tényezők | 14 |
| A fény szerepe a reprodukciós folyamatokban | 16 |
| A vedlés | 18 |
| A kotlás | 21 |
| A tyúk értékmérő tulajdonságai | 23 |
| A tojástermelő képesség | 24 |
| A tojás minősége | 30 |
| A termékenység | 32 |
| A kelthetőség | 34 |
| Hústermelő képesség | 37 |
| Takarmányértékesítő képesség | 41 |
| A tojótyúkok takarmányértékesítő képessége | 42 |
| A pecsenyecsirke takarmányértékesítő képessége | 43 |
| Kifejlettkori testnagyság | 44 |
| A tollasodás | 46 |
| Ellenállóképesség, életterő | 48 |
| Vérmérséklet, rossz szokások | 49 |
| A tyúk genetikai sajátosságai, a tyúktenyésztésben alkalmazott tenyésztési módszerek | 51 |
| A tyúk néhány kvalitatív tulajdonságának öröklődése | 51 |
| Az ivari kromoszómához kötötten öröklődő tulajdonságok és gazdasági jelentőségük | 52 |
| Tömegszelekció recesszív és domináns öröklésmenet esetén | 54 |
| Tenyészkiválasztás | 57 |
| A külső testalakulás megítélése a tenyésztői munkában | 57 |
| A tyúk egyedi megjelölésének módszerei | 58 |
| A származás megítélése | 58 |
| A tojástermelésre irányuló szelekció | 61 |
| A hústermelésre irányuló szelekció | 62 |
| Pároztatási módok a tyúktenyésztésben | 63 |
| A tyúktenyésztésben alkalmazott tenyésztési módszerek | 64 |
| A beltenyésztés (rokontenyésztés) | 64 |
| A hibridtenyésztés | 65 |
| A rokontenyésztéses heterózistenyésztés | 67 |
| Nem rokontenyésztett vonalakkal folytatott heterózistenyésztés | 69 |
| A reciprok rekurrens szelekció | 70 |
| A tyúktenyésztésben alkalmazott tenyésztési módszerek összefoglaló áttekintése | 72 |
| Teljesítményvizsgálatok | 73 |
| Tyúkfajták és -hibridek | 76 |
| Tyúkfajták | 76 |
| Tojástermelő (tojó típusú) tyúkfajták | 76 |
| Vegyes hasznosítású tyúkfajták | 77 |
| Hús típusú tyúkfajták | 81 |
| Tojástermelő hibridek | 82 |
| Leghorn típusú tojóhibridek | 83 |
| Barna héjú tojást termelő hibridek | 84 |
| Húshibridek | 87 |
| A hús típusú szülőpárok jellemző sajátosságai | 87 |
| A pecsenyecsirkék (húshibrid-végtermékek) jellemző sajátosságai | 88 |
| Keltetés | 91 |
| A keltetés közben lejátszódó főbb élettani folyamatok | 92 |
| A gépi keltetés fizikai és mechanikai feltételei | 94 |
| A keltetőállomások üzemeltetésének technológiai alapelvei | 100 |
| A keltetőtojás gyűjtése, tárolása és szállítása | 102 |
| A keltetőtojással szemben támasztott minőségi követelmények | 102 |
| A keltetés folyamata | 104 |
| A kelési időszakban tapasztalható rendellenességek, kelésgyengeség | 107 |
| A kelési eredményeket befolyásoló tényezők és értékelésük az üzemben | 110 |
| Keltetőgépek osztályozása és főbb típusai | 111 |
| Naposkori ivarmeghatározás (szexálás) | 112 |
| Tenyészállományok, szülőpárok nevelése | 116 |
| Nevelési rendszerek és nevelőházak | 116 |
| Napos- és növendék állatok fogadása | 121 |
| Növendék csirkék takarmányozása | 123 |
| Világítás | 129 |
| Istállóklíma | 130 |
| Ivararány, szelekció | 131 |
| Tenyészállományok tartása | 133 |
| Hibridtenyésztő üzemek | 133 |
| A tenyésztő- és a szaporítótevékenység összefüggése | 134 |
| Tenyésztojás-termelés | 137 |
| A tojóidőszak rotációja és a tojóházak | 138 |
| Állománysűrűség | 140 |
| Takarmánysűrűség | 141 |
| Világítás | 142 |
| Istállóklíma | 143 |
| Termelés-ellenőrzés, adatnyilvántartás | 144 |
| A tojás gyűjtése | 145 |
| Húsárutermelés | 147 |
| Pecsenyecsirke-nevelés | 147 |
| Rotáció, elhelyezés | 147 |
| Férőhely-előkészítés, a naposcsibe fogadása | 150 |
| A broilercsirke takarmányozása | 150 |
| Itatás, ivóvízellátás | 156 |
| Klímaviszonyok a broileristállóban | 157 |
| Világítás | 160 |
| A hizlalás befejezése | 160 |
| Nyilvántartások | 161 |
| Árutojás-termelés | 162 |
| A tojóhibridek nevelése | 162 |
| Tojóhibrid-növendékek takarmányozása | 164 |
| Csőrkurtítás | 166 |
| Selejtezés | 167 |
| Áttelepítés a tojóházba | 167 |
| Világítás és istállóklíma a nevelés alatt | 168 |
| Tojóhibridtartás | 170 |
| A trágyaaknával ellátott mélyalmos rendszerű tojótyúktartás | 170 |
| Lécpadlós vagy rácspadlós tartási rendszerek | 170 |
| Ketreces tojótyúktartás | 171 |
| A tojóhibridek takarmányozása | 174 |
| Itatás, ivóvízellátás | 183 |
| Istállóklíma | 185 |
| Tojásgyűjtés és -tárolás | 186 |
| Baromfitelepek létesítésének általános szempontjai | 188 |
| Függelék | 191 |
| Irányszámok és segédtáblázatok a tervezéshez | 191 |
| Irodalom | 202 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.