A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Fakanál - 101 hústalan ételrecept

Fakanál 1993/4.

Szerkesztő

Kiadó: Erasmus Press Kiadói Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: Fakanál
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!

Ebben a számunkban hústalan ételeket mutatunk be önöknek. Számos változatban: találnak itt szójás, zöldséges, sajtos finomságokat éppúgy, mint indiai és japán különlegességeket.... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!

Ebben a számunkban hústalan ételeket mutatunk be önöknek. Számos változatban: találnak itt szójás, zöldséges, sajtos finomságokat éppúgy, mint indiai és japán különlegességeket. Az első részben szójás ételek szerepelnek. Három szójatermék jelenti ezeknek az ételeknek az alapját: szójagranulátum, szójakocka, szójás fasírtpor.
Előkészítésüket minden esetben a termékismertető alapos tanulmányozása után az előírt módon végezzék el. Ízlés szerint minden szójás étel keverhető hússal is. A keverési arányi ideálisan az 50-50 %. Természetesen ettől el lehet térni mindkét irányban. Minden szójás ételt egy kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a szójagranulátum eredetileg nagyon ízetlen. Az indiai és a japán ételek fűszerezése első hallásra szokatlannak tűnik. Vigyázzanak arra, hogy hogy a receptekben leírt erős fűszerekből (kömény, ánizs, kurkuma, stb.) mindig csak keveset használjanak fel. A legtöbb ételbe egy-két szem köménymag vagy más fűszer kell. Élettani szempontból sokkal egészségesebb a hústalan ételek köre. A szójából készült ételek még olcsóságukkal is kitűnnek. 1 csomag 200 grammos szójagranulátum egy hattagú család egyszeri húsigényét pótolja, a járulékos anyagokkal együtt kb. 80 forintért.
A hústalan receptekhez jó étvágyat kíván:
Péczely Zoltán Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv