Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.501

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Uj idők lexikona 1-4. (töredék)

A-Börcs

Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott félbőr kötés
Oldalszám: 1.056 oldal
Sorozatcím: Uj idők lexikona
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. A nyomást a Pallas irodalmi és nyomdai r.-t., a képmellékleteket az Athenaeum irodalmi és nyomdai r.-t. nyomta.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Uj Idők Lexikona első kötetének első oldalán az olvasót köszönti az Uj Idők szerkesztősége és kiadója. Az olvasót, akinek ajándékul szánta ezt a művet, valamennyi munkája közül a... Tovább

Előszó

Az Uj Idők Lexikona első kötetének első oldalán az olvasót köszönti az Uj Idők szerkesztősége és kiadója. Az olvasót, akinek ajándékul szánta ezt a művet, valamennyi munkája közül a legnagyobbszabásút, ötven esztendő óta. Az olvasót, akinek ezzel a húszkötetes, minden ízében eredeti lexikonnal szeretné megköszönni, hogy évtizedeken át híven kitartott amellett az életfelfogás, világszemlélet mellett, amelynek terjesztésére negyven év előtt indult a magyar családi otthonok felé az Uj Idők.
Hosszú az út az Uj Idők első számától a Lexikon első kötetéig. Hosszú, de egyenes. Szeretnők elmondani, hogyan jutottunk el idáig.
Az Uj Idők, elindulásakor, két célt tűzött maga elé.
Első célja az volt, hogy a magyar élet tükre legyen. Az élő magyar irodalom és művészet magyar érzésből fakadt, magyaros észjárású munkáit akarta megismertetni a magyar családokkal. "A magyarság faji sajátosságait, hagyományait, hajlamait és tehetségeit akarta beleilleszteni az új idők modern keretébe." Így mondta ezt az a program, amely az első szám élén jelent meg Herczeg Ferenc tollából. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Uj idők lexikona 1-4. (töredék) Uj idők lexikona 1-4. (töredék) Uj idők lexikona 1-4. (töredék) Uj idők lexikona 1-4. (töredék) Uj idők lexikona 1-4. (töredék) Uj idők lexikona 1-4. (töredék) Uj idők lexikona 1-4. (töredék)

A borító kissé kopott, foltos. A lapélek enyhén foltosak.

A lapélek mintázottak.

Állapot:
9.800 ,-Ft
49 pont kapható
Kosárba