| Kiadó: | Betűmetsző Könyvkereskedés Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 299 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Bevezető | 11 |
| Levesek - levesbevalók | 13 |
| A levesekről általában | 13 |
| Híg levesek | 14 |
| Sűrített levesek | 18 |
| Krémlevesek | 24 |
| Magyaros levesek | 25 |
| Különleges levesek | 28 |
| Gyümölcslevesek | 31 |
| Levesbevalók | 32 |
| Mártások | 36 |
| A mártásokról általában | 36 |
| Hideg mártások | 38 |
| Meleg mártások | 42 |
| Különleges mártások | 45 |
| Főzelékek - köretek | 51 |
| A főzelékekről általában | 51 |
| Sűrített főzelékek | 53 |
| Egyéb főzelékek | 59 |
| A köretekről általában | 70 |
| Köretek burgonyából | 71 |
| Egyéb köretek | 75 |
| Saláták | 78 |
| A salátákról általában | 78 |
| Meleg-hideg tojásételek | 93 |
| A tojásételekről általában | 93 |
| Meleg tojásételek | 93 |
| Hideg tojásételek | 100 |
| Meleg előételek | 103 |
| Az előételekről | 103 |
| Meleg szendvicsek | 107 |
| A gombáról általában | 111 |
| Hideg ételek | 117 |
| A hideg ételekről általában | 117 |
| Az aszpik készítése | 118 |
| Kombinált saláták és ízelítők | 119 |
| Húsfélék | 126 |
| A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában | 126 |
| Pástétomok és kocsonyázott ételek | 128 |
| Szendvicsek | 132 |
| A szendvicskészítés | 132 |
| Meleg és hideg halételek | 135 |
| A halételekről általában | 135 |
| Meleg halételek | 137 |
| Hideg halételek | 144 |
| Húsételek | 147 |
| Marhahúsból készített ételek | 147 |
| Bélszínből készült ételek | 147 |
| Rostélyosok | 153 |
| A rostélyosról | 153 |
| Párolt és főtt marhahúsételek | 157 |
| Apróhúsételek | 160 |
| Borjúhúsételek | 166 |
| A borjúhúsról általában | 166 |
| Sertéshúsételek | 168 |
| A sertéshúsról általában | 168 |
| Sültek - frissensültek | 169 |
| Párolt és főtt sertéshúsételek | 176 |
| Sertésapróhús-ételek | 184 |
| Bárány- és ürühúsételek | 188 |
| A bárány- és ürühúsról általában | 188 |
| Bárányhúsételek | 189 |
| Ürühúsételek | 191 |
| Háziszárnyasételek | 193 |
| A háziszárnyasokról általában | 193 |
| Vad- és vadszárnyasételek | 206 |
| A vad- és vadszárnyasételekről általában | 206 |
| A házinyúlról | 213 |
| Tészták - krémek - gyümölcskészítmények | 214 |
| A tésztákról általában | 214 |
| Gyúrt tészták | 214 |
| A gyúrt tészta készítése | 214 |
| Kelt tészták | 218 |
| A kelt tészta készítése | 218 |
| Sós tészták | 222 |
| Palacsinták | 224 |
| A palacsinta készítése | 224 |
| Omlós tészták | 226 |
| Az omlós tészta készítése | 226 |
| Vajastészták | 229 |
| Vajastészta készítése | 229 |
| Piskótafélék | 231 |
| Felfújtak - pudingok | 232 |
| Vegyes tészták | 234 |
| Rétesek | 238 |
| A rétestészta készítése | 238 |
| Öntetek - mártások | 241 |
| Torták | 242 |
| A torták készítéséről általában | 242 |
| Vajkrémek készítése | 243 |
| A fondant készítése | 244 |
| Teasütemények | 248 |
| Hideg krémek | 250 |
| Gyümölcskészítmények | 254 |
| A gyümölcskészítményekről általában | 254 |
| Fagylaltok | 258 |
| Parfék | 260 |
| Tej- és tejtermékételek | 261 |
| A tej- és tejtermékételekről általában | 261 |
| Hideg-meleg italok | 268 |
| Zöldséglevek | 268 |
| Friss gyümölcslevek | 268 |
| Befőzés | 273 |
| Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről | 273 |
| Konyhatechnika a dióhéjban | 278 |
| Az étrend összeállításáról | 278 |
| A sütésről | 279 |
| A rostélyos sütésről | 280 |
| A nyárson sütésről | 281 |
| A pirításról | 282 |
| Sütés alufóliában | 282 |
| Sütés teflon serpenyőben | 283 |
| A párolásról | 283 |
| A főzésről | 284 |
| Főzés a kuktafazékban | 284 |
| A fűszerekről | 285 |
| Néhány jó tanács az ízesítésre-fűszerezésre | 285 |
| A tálalás és a díszítés tudnivalói | 288 |
| Tárgymutató | 291 |