| Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 387 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Bevezető | 3 |
| Levesek - levesbe valók | 7 |
| A levesekről általában | 7 |
| Híg levesek | 9 |
| Sűrített levesek | 14 |
| Krémlevesek | 22 |
| Magyaros levesek | 23 |
| Különleges levesek | 27 |
| Gyümölcslevesek | 30 |
| Levesbe valók | 32 |
| Mártások | 37 |
| A mártásokról általában | 37 |
| Hideg mártások | 39 |
| Meleg mártások | 45 |
| Különleges mártások | 45 |
| Főzelékek - köretek | 57 |
| A főzelékekről általában | 57 |
| Sűrített főzelékek | 60 |
| Egyéb főzelékek | 67 |
| Köretek | 82 |
| A köretekről általában | 82 |
| Köretek burgonyából | 82 |
| Egyéb köretek | 87 |
| Saláták | 91 |
| A salátákról általában | 91 |
| Meleg-hideg tojáségelek | 111 |
| A tojásételekről általában | 111 |
| Meleg tojásételek | 111 |
| Hideg tojásételek | 121 |
| Meleg előételek | 124 |
| Az előételekről | 124 |
| Meleg szendvicsek | 130 |
| A gombáról általában | 136 |
| Hideg ételek | 144 |
| A hideg ételekről általában | 144 |
| Az aszpik készítése | 145 |
| Kombinált saláták és ízelítők | 147 |
| Húsfélék | 156 |
| A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában | 156 |
| Pástétomok és kocsonyázott ételek | 159 |
| Szendvicsek | 164 |
| A szendvicskészítés | 164 |
| Meleg és hideg halételek | 168 |
| A halételekről általában | 168 |
| Meleg halételek | 170 |
| Hideg halételek | 180 |
| Húsételek | 184 |
| Marhahúsból készített ételek | 184 |
| Bélszínből készült ételek | 185 |
| Rostélyosok | 193 |
| A rostélyosról | 193 |
| Pácolt és főtt marhahúsételek | 198 |
| Apróhúsételek | 202 |
| Borjúhúsételek | 209 |
| A borjúhúsról általában | 209 |
| Sertéshúsételek | 213 |
| A sertéshúsról általában | 213 |
| Sültek - frissensültek | 223 |
| Párolt és főtt sertéshúsételek | 234 |
| Sertés apróhúsételek | 240 |
| Bárány- és ürühúsételek | 240 |
| A bárány- és ürühúsról általában | 240 |
| Bárányhúsételek | 241 |
| Ürühúsételek | 244 |
| Háziszárnyas-ételek | 247 |
| A háziszárnyasokról általában | 247 |
| Vad- és vadszárnyas-ételek | 265 |
| A vad- és vadszárnyas-ételekről általában | 265 |
| A házinyúlról | 273 |
| Tészták - krémek - gyümölcskészítmények | 275 |
| A tésztákról általában | 275 |
| Gyúrt tészták | 276 |
| A gyúrt tészta készítése | 276 |
| Kelt tészták | 280 |
| A kelt tészta készítése | 280 |
| Sós tészták | 286 |
| Palacsinták | 288 |
| A palacsinta készítése | 288 |
| Omlós tészták | 291 |
| Az omlós tészta készítése | 291 |
| Vajastészták | 294 |
| Vajastészta készítése | 294 |
| Piskótafélék | 297 |
| Felfújtak - pudingok | 299 |
| Vegyes tészták | 301 |
| Rétesek | 306 |
| A rétestészta készítése | 306 |
| Öntetek - mártások | 309 |
| Torták | 311 |
| A torták készítéséről általában | 311 |
| Vajkrémek készítése | 312 |
| A fondan készítése | 313 |
| Teasütemények | 319 |
| Hideg krémek | 322 |
| Gyümölcskészítmények | 327 |
| A gyümölcskészítményekről általában | 327 |
| Fagylaltok | 333 |
| Parfék | 333 |
| Tej- és tejtermék ételek | 336 |
| A tej- és tejtermék ételekről általában | 336 |
| Hideg-meleg italok | 345 |
| Zöldséglevek | 345 |
| Friss gyümölcslevek | 346 |
| Befőzés | 351 |
| Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről | 351 |
| Konyhatechnika dióhéjban | 357 |
| Az étrend összeállításáról | 357 |
| A sütésről | 359 |
| A rostélyon sütésről | 360 |
| A nyárson sütésről | 362 |
| A pirításról | 262 |
| Sütés alufóliában | 262 |
| Sütés "Alutef" serpenyőben | 363 |
| A párolásról | 364 |
| A főzésről | 365 |
| Főzés a kuktafazékban | 365 |
| A fűszerekről | 366 |
| Néhány jó tanács az ízesítés-fűszerezésre | 366 |
| A tálalás és a díszítés tudnivalói | 370 |
| Tárgymutató | 373 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.