kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Totem Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 285 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-7888-07-1 |
| Bevezető | 5 |
| Levesek - levesbe valók | 7 |
| A levesekről általában | 7 |
| Híg levesek | 8 |
| Sűrített levesek | 12 |
| Krémlevesek | 17 |
| Magyaros levesek | 18 |
| Különleges levesek | 21 |
| Gyümölcslevesek | 23 |
| Levesbe valók | 24 |
| Mártások | 29 |
| A mártásokról általában | 29 |
| Hideg mártások | 30 |
| Meleg mártások | 34 |
| Különleges mártások | 37 |
| Főzelékek - köretek | 43 |
| A főzelékekről általában | 43 |
| Sűrített főzelékek | 45 |
| Egyéb főzelékek | 50 |
| A köretekről általában | 61 |
| Köretek burgonyából | 61 |
| Egyéb köretek | 65 |
| Saláták | 67 |
| A salátákról általában | 67 |
| Meleg-hideg tojáségelek | 81 |
| A tojásételekről általában | 81 |
| Meleg tojásételek | 81 |
| Hideg tojásételek | 88 |
| Meleg előételek | 91 |
| Az előételekről | 91 |
| Meleg szendvicsek | 95 |
| A gombáról általában | 99 |
| Hideg ételek | 105 |
| A hideg ételekről általában | 105 |
| Az aszpik készítése | 106 |
| Kombinált saláták és ízelítők | 107 |
| Húsfélék | 113 |
| A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában | 113 |
| Pástétomok és kocsonyázott ételek | 116 |
| Szendvicsek | 119 |
| A szendvicskészítés | 119 |
| Meleg és hideg halételek | 123 |
| A halételekről általában | 123 |
| Meleg halételek | 124 |
| Hideg halételek | 131 |
| Húsételek | 135 |
| Marhahúsból készített ételek | 135 |
| Bélszínből készült ételek | 135 |
| Rostélyosok | 141 |
| A rostélyosról | 141 |
| Pácolt és főtt marhahúsételek | 145 |
| Apróhúsételek | 147 |
| Borjúhúsételek | 153 |
| A borjúhúsról általában | 153 |
| Sertéshúsételek | 155 |
| A sertéshúsról általában | 155 |
| Sültek - frissensültek | 156 |
| Párolt és főtt sertéshúsételek | 162 |
| Sertés apróhúsételek | 170 |
| Bárány- és ürühúsételek | 175 |
| A bárány- és ürühúsról általában | 175 |
| Bárányhúsételek | 175 |
| Ürühúsételek | 178 |
| Háziszárnyas-ételek | 180 |
| A háziszárnyasokról általában | 180 |
| Vad- és vadszárnyas-ételek | 192 |
| A vad- és vadszárnyas-ételekről általában | 192 |
| A házinyúlról | 198 |
| Tészták - krémek - gyümölcskészítmények | 201 |
| A tésztákról általában | 201 |
| Gyúrt tészták | 201 |
| A gyúrt tészta készítése | 201 |
| Kelt tészták | 206 |
| A kelt tészta készítése | 206 |
| Sós tészták | 208 |
| Palacsinták | 210 |
| A palacsinta készítése | 210 |
| Omlós tészták | 212 |
| Az omlós tészta készítése | 212 |
| Vajastészták | 214 |
| Vajastészta készítése | 214 |
| Piskótafélék | 216 |
| Felfújtak - pudingok | 218 |
| Vegyes tészták | 219 |
| Rétesek | 223 |
| A rétestészta készítése | 223 |
| Öntetek - mártások | 225 |
| Torták | 226 |
| A torták készítéséről általában | 226 |
| Vajkrémek készítése | 227 |
| A fondan készítése | 227 |
| Teasütemények | 232 |
| Hideg krémek | 234 |
| Gyümölcskészítmények | 237 |
| A gyümölcskészítményekről általában | 237 |
| Fagylaltok | 241 |
| Parfék | 242 |
| Tej- és tejtermék ételek | 243 |
| A tej- és tejtermék ételekről általában | 243 |
| Hideg-meleg italok | 251 |
| Zöldséglevek | 251 |
| Friss gyümölcslevek | 251 |
| Befőzés | 257 |
| Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről | 257 |
| Konyhatechnika dióhéjban | 261 |
| Az étrend összeállításáról | 261 |
| A sütésről | 262 |
| A rostélyon sütésről | 263 |
| A nyárson sütésről | 264 |
| A pirításról | 264 |
| Sütés alufóliában | 264 |
| Sütés "Alutef" serpenyőben | 265 |
| A párolásról | 265 |
| A főzésről | 266 |
| Főzés a kuktafazékban | 267 |
| A fűszerekről | 267 |
| Néhány jó tanács az ízesítés-fűszerezésre | 267 |
| A tálalás és a díszítés tudnivalói | 270 |
| Tárgymutató | 273 |