kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magyar Gyümölcs |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 96 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 15 fekete-fehér ábrával illusztrálva. II. bővített kiadás. Athenaeum nyomása, Budapest. |
| Bevezetés | |
| Kerti termények feldolgozása | 3 |
| I. fejezet | |
| A gyümölcs- és zöldségfélék aszalása, szárítása | 6 |
| Aszalóberendezések | 7 |
| Milyen gyümölcs alkalmas aszalásra | 13 |
| Aszalványok készítése | 14 |
| Gyümöcsaszalás | 14 |
| Zöldségszárítás | 20 |
| A gyümölcsaszalványok és szárított zöldségfélék raktározása, csomagolása és szállítása | 26 |
| II. fejezet | |
| Párolt termények, befőttek készítése | 27 |
| III. fejezet | |
| A termés húsának feldolgozása | 29 |
| Féltermékek | 31 |
| Ízek, sajtok, paszták | 37 |
| IV. fejezet | |
| A gyümölcs levének feldolgozása | 52 |
| Nyers gyümölcslevek tartósítása | 52 |
| A folyékonygyümölcs | 54 |
| Gyümölcskocsonya készítése | 57 |
| Gyümölcsszörpök előállítása | 57 |
| Gyümölcsborok készítése | 58 |
| Gyümölcspálinkák készítése | 61 |
| Gyümölcsecetek készítése | 62 |
| Általános tudnivalók | 63 |
| A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei | 63 |
| Gyümölcsfeldolgozáshoz milyen berendezésekre van szükség? | 64 |
| Háztartási feldolgozás | 64 |
| Miért romlik a gyümölcs? | 66 |
| V. fejezet | |
| A szőlő feldolgozása | 67 |
| A bor készítése és kezelése | 67 |
| A must vizsgálata | 72 |
| A must erjesztése | 73 |
| A bor alkotórészei | 75 |
| A bor kémiai vizsgálata | 76 |
| Borkészítési eljárások | 77 |
| A bor kezelése | 79 |
| A hordó | 80 |
| A bor kezelése a pincében | 81 |
| Borjavítás | 84 |
| Borbetegségek | 86 |
| Gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos rendeletek | 88 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.