1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Újszerű gyümölcs-, szőlő- és zöldségfeldolgozás

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Gyümölcs
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 15 fekete-fehér ábrával illusztrálva. II. bővített kiadás. Athenaeum nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kerti termények feldolgozása

A gyümölcs- vagy zöldségtermesztés jövedelmezősége csak abban az esetben biztosítható, ha a termesztő nemcsak a termények előállításához szükséges ismeretekkel... Tovább

Előszó

Kerti termények feldolgozása

A gyümölcs- vagy zöldségtermesztés jövedelmezősége csak abban az esetben biztosítható, ha a termesztő nemcsak a termények előállításához szükséges ismeretekkel rendelkezik, hanem az értékesítés módozataival is tisztában van. A termények előállításával tehát a termesztő munkája nem fejeződik be, az az értékesítés célszerű keresztülvitelében tovább folytatóik.
A kerti termények általában kétféleképpen értékesíthetők, mégpedig
1. nyersen.
2. feldolgozott állapotban. Vissza

Tartalom

Bevezetés
Kerti termények feldolgozása3
I. fejezet
A gyümölcs- és zöldségfélék aszalása, szárítása6
Aszalóberendezések7
Milyen gyümölcs alkalmas aszalásra13
Aszalványok készítése14
Gyümöcsaszalás14
Zöldségszárítás20
A gyümölcsaszalványok és szárított zöldségfélék raktározása, csomagolása és szállítása26
II. fejezet
Párolt termények, befőttek készítése27
III. fejezet
A termés húsának feldolgozása29
Féltermékek31
Ízek, sajtok, paszták37
IV. fejezet
A gyümölcs levének feldolgozása52
Nyers gyümölcslevek tartósítása52
A folyékonygyümölcs54
Gyümölcskocsonya készítése57
Gyümölcsszörpök előállítása57
Gyümölcsborok készítése58
Gyümölcspálinkák készítése61
Gyümölcsecetek készítése62
Általános tudnivalók63
A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei63
Gyümölcsfeldolgozáshoz milyen berendezésekre van szükség?64
Háztartási feldolgozás64
Miért romlik a gyümölcs?66
V. fejezet
A szőlő feldolgozása67
A bor készítése és kezelése67
A must vizsgálata72
A must erjesztése73
A bor alkotórészei75
A bor kémiai vizsgálata76
Borkészítési eljárások77
A bor kezelése79
A hordó80
A bor kezelése a pincében81
Borjavítás84
Borbetegségek86
Gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos rendeletek88

Szabó Béla

Szabó Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv