1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Környezeti ártalmak

Környezetvédelem fotópályázat

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szolnok Megyei Tanács
Kiadás helye: Szolnok
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A természet szerepe, az ember által kialakított mesterséges környezet és ugyanakkor a fokozódó igények az emberi környezet iránt mór nemcsak tudományos és műszaki problémát jelentenek, hanem... Tovább

Előszó

A természet szerepe, az ember által kialakított mesterséges környezet és ugyanakkor a fokozódó igények az emberi környezet iránt mór nemcsak tudományos és műszaki problémát jelentenek, hanem társadalmi kérdéssé szélesedtek. Az emberi környezet átalakulása, védelmének igénye napjainkban egyre több embert érintő és érdeklő kérdés.
E fotópályázat kiírásával a fotósok széles tömegeinek figyelmét kívántuk ráirányítani a környezetvédelmi témákra, az alkalmas fotográfiai kifejezésmódok keresésére. Igényes, emberközpontú, gondolatébresztő képeket vártunk. Nem elég lemásolni a valóságot, nem elég bemutatni,, nem elég - még ha feltétlenül szükséges kellék is - a tökéletes technika. A valóságot, környezetünket, annak károsítását és védelmét kellett képpé formálni, megfogalmazni.
A pályázatra beérkezett képek mennyisége, de különösen minősége felülmúlta a rendező szervek várakozását. A fotósok érdeklődése e nehezen fényképezhető téma iránt, a legjobb képek gondolati tartalma, kifejező ereje, művészi értéke igazolja, hogy sikeres vállalkozás volt a pályázat kiírása.
Az alkotások nagy száma biztosította a bíráló bizottságnak a válogatós lehetőségét. A kiírási feltételnek nem megfelelő, vagy technikailag kifogásolható, vagy bármily tökéletes, de a gondolati tartalmat nélkülöző képek kiválogatása után még két kiállításra való anyag maradt. Magasabbra kellett állítani a mércét, de így is 112 kép került be a végleges kiállítási anyagba. A kitűzött 7 díj és 5 különdíj odaítélésénél sem volt könnyű kiválasztani a több tucat igen jó kép közül a legjobbakat.
A legjobb képek és nemcsak a díjazottak -mély humanitással közelítik meg az ember - természet - város - emberi környezet kapcsolatrendszerét és annak ellentmondásait.
A képsorok és montázs képek záróképei után ott érezzük a kérdőjelet, ugyanakkor a cselekvésre ösztönzést. Ezzel érheti el a pályázat, a kiállítás igazi célját.
Bízunk abban, hogy a kiállítás képei a nézőkben tettekre ösztönző gondolatokat ébresztenek, és tovább növekszik a környezetünk védelméért aktív cselekvésre kész emberek egyre növekvő tábora. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv