1.035.084

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kóstolja meg Magyarországot!

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Athenaeum 2000 Könyvkiadó Kft.-Viva Média Holding
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: H story
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9261-95-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a tartalomból:
"Vélhetően aligha létezik izgalmasabb túra a gourmet utazó számára mint felfedezni egy eleddig ismeretlen ország gasztro-földrajzát, kulináris zónáit.
A magyarok... Tovább

Előszó

Részlet a tartalomból:
"Vélhetően aligha létezik izgalmasabb túra a gourmet utazó számára mint felfedezni egy eleddig ismeretlen ország gasztro-földrajzát, kulináris zónáit.
A magyarok konyhaművészete amely tájanként oly változatossággal teríti az ország ehető javait, amely oly gazdag ízbeli kalandozást ígér a gyomorbéli örömök híveinek, mindezzel egyidőben tálalja a történelmi korok és Közép-Európa kultúrájának ezernyi színét és értékét. Valaha, a legendás időkben, a X. században, mikor a magyarok mint kalandozó katonák még lovaikon járták - mit járták! száguldozták - be a földrészt, valójában már művelték az ázsiai népek főzési szokásait, jól ismerték a nomád létben oly szükséges hús és a tej tartósítási módját, az élelmiszer raktározás furfangos trükkjeit. S mivel hihetetlen ügyességgel értettek a hadi élelmezés praktikájához, így aztán a magyar seregek gyorsaságban, szívósságban verhetetlennek mutatkoztak oly soká.
Keletről hozott étkezés A magyarok archaikus keleti gyökerei nemcsak anyanyelvük, hanem konyhakultúrájuk egzotikumát is erősen áthatják. Máig fellelhető bizonyítékokként említhetjük a magyar egytálételszerű levesek fantasztikus és pazar receptkincsét, s általában a leveses jelleg kedveltségét. További izgalmakat jelent a tejes étkek, származékok nagyszámú jelenléte, a tejes alapú élelmiszerek ősisége, amely Erdély magyarlakta területein élő ételfolklórként őrződik tovább..." Vissza

Tartalom

Az egzotikum íze
Budapest nagykanállal
Az a remek alföldi!
Kolbászból a kerítés
Kálvinista mennyország
Görcsleves és kisüsti
Boros barangolások
Ahol a fogast borban úsztatják
Királyi szakácsok nyomdokán
Szinte már mediterrán!
A borostyánkút terítéke
Ízek szivárványa
Amikor a magyarok ünnepelnek...
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv