1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tafelfreuden der Ungarn

A magyarok asztalánál - 1100 Jahre ungarische Gastronomie im Spiegel der ungarischen Geschichte/A magyar gasztronómia 1100 esztendeje

Szerző
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: Pallas Stúdió
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 296 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 963-9022-84-5
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

konyhaművészet, kultúra, hagyomány, főzés, receptek, kenyérsütés, palacsinta
Előszó
A világ egy vadkacsa tojásában
Első ételeink, hagyományaink kezdetei
Tésztakultusz
A nomád nép élelmezése
A leves története
Pogány Vajk, keresztény István
Az Árpád-házi aranyág
Középkori szakácsbirodalom
Lovak, marhák, ökrök
Halbőség
Vadak
Kenyérsütés
A vendéglátás kezdetei
A budai piacon
Ser mérés, bor mérés
Szakácsok nemessége
A magyar trón nagyjai
A nemzet öntestéből emelt uralkodója: Mátyás
Reneszánsz gasztronómia
Mátyás ebédel
A hanyatlás évszázadai
Erdély fejedelmei
Erdély népei és konyhájuk
Pénz nélküli vendéglátás
Erdély gazdag asztalánál
Erdély népi konyhája
Bálmos
A káposztáról
Erdélyi tészták, kalácsok
Italmérés
A seritalról
Török hatás
A királyi Magyarország
A barokk gasztronómia
Habsburgok
Újjászülető vendéglátás
Vendégfogadókról
Buda fogadói
Csikósok oltára: a csárda
Pest legrégebbi vendéglője
Kávé és irodalom
Forradalom önkény, kiegyezés
"A népek tengere"
Gasztronómia a magyar heraldika tükrében
Gazdaság és turizmus a XIX. század második felében
A millenium
A kávéház fővárosa
Szállodák, vendéglők
Éttermek, vendéglők
Négymillió földnélküli - kétmillió kivándorló
Monarchia a háborúban
Magyarország Trianon után
A középosztály
Művészetek
Cukrászművészet
Magyar cukrászdák, olasz, német, svájci cukrászok
A "Dobostorta" születése
Indiáner
A Gerbaud story
Turizmus és gasztronómia
Balaton
Debrecen
Esztergom
Kecskemét
Lillafüred
Pécs
Sopron
Szeged
Szekszárd
Zalaegerszeg
Tokaj
Palócföld
Nagyhatalmak játékszere
A legújabb kor
Köztársaságtól köztársaságig
A vendéglátás közelmúltja és jelene
A könyvben szereplő ételreceptek
Képjegyzék
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv