| Ajánlás | 3 |
| Bevezető | 5 |
| Előételek | 8 |
| Hideg előételek | 8 |
| Füstölt lazac fehérboros, tormás mártással | 8 |
| Rizlinges fogas | 9 |
| Kötözött sonka gyümölcsmártással | 9 |
| Hideg borjúhátszín egészben sütve, Remulade mártással | 10 |
| Bárány hidegen, fűszeres meleg borsmártásban | 10 |
| Vadszárnyas hideg gyümölcsmártással | 11 |
| Hideg szarvassült Cumberland mártással | 12 |
| Levesek | 13 |
| Borleves | 13 |
| Erőleves | 14 |
| Ragulevesek | 15 |
| Zöldségragu | 16 |
| Gyümölcslevesek hidegen vagy melegen | 18 |
| Almaleves | 18 |
| Meggyleves | 19 |
| Halászlevek | 19 |
| Szegedi halászlé borral | 20 |
| Bouillabaisse vagy francia halászlé | 21 |
| Tihanyi káposztás korhely halászlé | 21 |
| Húsos ragulevesek | 22 |
| Szárnyas raguleves | 22 |
| Marharagu | 22 |
| Szarvas és őzragu | 23 |
| Meleg előételek | 24 |
| Csirág (spárga) bormártással | 24 |
| Bevert tojás Hadik módra | 25 |
| Sonkás rák | 25 |
| Töltött rák | 26 |
| Piruló sellők szivárvány salátával | 26 |
| Ponty Orly módon | 27 |
| Libamáj rizottó | 27 |
| Libamájérmék bundás kenyéren, üde, bazsalikomos paradicsom mártással | 28 |
| Főételek | 30 |
| Halból készült főételek | 30 |
| Fogasfilé Kőrössy módra | 30 |
| Fogas-, süllőszelet bormártással | 32 |
| Paradicsomos fogas vagy süllő | 32 |
| Csuka gombával | 33 |
| Balatoni csuka, ahogyan a tihanyi apátok szeretik és 600 éve főzetik nagyböjt idején | 34 |
| Fogas admirális módra | 36 |
| Fűszeres vagy franciás ponty | 36 |
| Pisztráng zöldségesen | 37 |
| Szilvásváradi pisztráng kékre főzve, főtt hordóburgonyával, diszkoszrépával, és zengőmártással | 38 |
| Zöldséges vagy oroszos ponty | 40 |
| Ponty fehérborban | 42 |
| Harcsa hajóskapitány módra | 42 |
| Szárnyas főételek | 43 |
| Cserépedényben sült csirke | 43 |
| Fűszeres francia kappan | 43 |
| Részeges csirke | 44 |
| Gyöngytyúk á la Capitol | 46 |
| Paprikás csirke galuskával | 47 |
| Erdélyi tárkonyos, zöldséges, rizses csirke borban fürösztve | 47 |
| Móricz Zsigmond kedve szerinti csirke | 48 |
| Sült kacsa bormártással | 50 |
| Libapecsenye vörösborban | 51 |
| Libamáj bormártással | 51 |
| Libamáj szeletekben, borral párolva | 52 |
| Sertésből készült főételek | 53 |
| Sertés szűzérmék Tenkes kapitány módra | 53 |
| Brassói aprópecsenye Tihanyi Merlot vörösborral | 54 |
| Boros Tokány Kaporral | 54 |
| Sertésborda borban áztatva | 55 |
| Smucig Sógor Kedvence | 56 |
| Sertéssült borban főtt savanyúkáposztával, fóliában sült burgonyával | 58 |
| Csülkös pincepörkölt | 59 |
| Borjúból és marhából készült főételek | 60 |
| Borjúcomb normandi mártásban parajos galuskával | 60 |
| Borjúhús Marengó módra | 61 |
| Jó magyar borjúpörkölt | 61 |
| Borjúérmék szőlőcsősz kedvence szerint | 62 |
| Borjúszeletek betyár módra, töltött cipóval | 62 |
| Bográcsos jó magyar marhapörkölt | 63 |
| Angol vesepecsenye | 64 |
| Vesepecsenye "á la Dubarry" | 65 |
| Wellington bélszín Madeira mártással, tavaszi körettel | 65 |
| Vesepecsenye "á la Colbert" Madeira mártással és sült galuskával | 67 |
| Lávakövön sült bélszín | 68 |
| Tournedos receptek | 70 |
| Tournedos á la Béarnaise | 70 |
| Tournedos á la Bordelaise | 71 |
| Tournedos á la Casino | 72 |
| Saftbraten (lében sült) | 73 |
| Főtt marhahús különböző mártásokkal | 73 |
| Gombás rostélyos | 74 |
| Marhapörkölt borral | 74 |
| Pincepörkölt, ahogy a Lincmayerék készítik | 75 |
| Marhanyelv vadasan | 75 |
| Különleges húsokból készült főételek | 76 |
| Házinyúlcomb tanyasiasan | 76 |
| Nyúlpaprikás sós burgonyával | 77 |
| Báránycomb fűszeres mártással, juhtúrós sztrapacskával | 77 |
| Báránycsülök számadó módra | 78 |
| Lávakövön sült bárány vagy gödölye (kecskegida) Bernaise mártással | 78 |
| Rozmaringos báránybordák | 79 |
| Magyaros birkapörkölt | 80 |
| Töltött kecskeborda csopakiasan | 80 |
| Vadpecsenyék | |
| Kötözött vaddisznócomb egészben főzve | 81 |
| Vörösborban pácolt, párolt vaddisznócomb, dércsípte áfonyamártással, aszalt szilvával töltött burgonyakrokettel | 82 |
| Vaddisznópecsenye vörösborban sütve | 84 |
| Egészben sült szarvasgerince burgonyás rétessel | 84 |
| Szarvasszeletek, ahogyan a vénasszonyok a legjobban szeretik | 85 |
| Szarvasszeletek "Vadász" módra, zsemlegombóccal | 86 |
| Szarvascomb vadmártással, zsemlegombóccal | 88 |
| Párolt szarvasszelet narancsos áfonyamártással | 89 |
| Mandulás szarvasbélszín Szent Hubert szerint | 90 |
| Szarvasbélszín baconköntösben, illatos erdei gombákkal, bazsalikomos hordóskáposztával, mogyoróburgonyával | 92 |
| Őzcomb vörösborban párolva | 94 |
| Őzpörkölt túróscsuszával | 95 |
| Vadnyúlcomb vörösborban | 95 |
| Pók Tamás Egri Bikavérében pácolt, sült kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve, hagymás törtburgonyával és körtés bikavérmártással | 96 |
| Fonott vadnyúlgerinc, napraforgómagban sütve | 98 |
| Fertőtavi vadkacsa vadasan, vörösborban | 98 |
| Vadkacsa fűszeres borban | 99 |
| Töltött fácán | 99 |
| Fogoly vadmártással | 100 |
| Fogoly gombával | 101 |
| Szalonka borral | 101 |
| Saláták borral | 102 |
| Burgonyasaláta tartármártással | 102 |
| Francia saláta | 102 |
| Fejes saláta boros tartármártással | 103 |
| Halsaláta | 103 |
| Vegyes Nutusar hússaláta | 103 |
| Narancssaláta | 104 |
| Epersaláta | 104 |
| Almasaláta | 105 |
| Tésztafélék, desszertek borral | 106 |
| Csopaki mandulapuding csipkebogyó öntettel | 106 |
| Pozsonyi patkó | 107 |
| Diós-, mákos-, lekváros kiflicskék | 108 |
| Almás-diós pite | 108 |
| Alma pongyolában | 109 |
| Szent György-hegyi gyümölcskenyér, ahogy Kovács Zoltán készíti | 110 |
| Farsangi fánk | 111 |
| A könyvben szereplő termelők és éttermek névjegyzéke | 112 |