| Bevezető gondolatok | 6 |
| Karácsonyi menü pisztránggal | |
| Rákkoktéllal töltött avokádó | 8 |
| Karácsonyi pezsgőleves | 8 |
| Pisztráng kékre főzve | 9 |
| Mákos koszorú | 9 |
| Karácsonyi menü pulykamellel | |
| Spárgakrémleves | 10 |
| Omlós tészta a tenger gyümölcseivel | 11 |
| Gesztenyével töltött pulykamellfilé | 11 |
| Királyi charlotte | 11 |
| Húsvéti menü báránybordával | |
| Kagylósaláta | 12 |
| Erőleves szárnyasgaluskával | 12 |
| Báránybordák tésztaköpenyben és mentás borsópürével | 13 |
| Vezúvi meglepetés | 13 |
| Húsvéti menü lazaccal | |
| Cikóriahajók sajtkrémmel | 14 |
| Tárkonyos bárányleves | 14 |
| Lazacderék roston finom füves vajmártással | 15 |
| Savarin gyümölcsökkel | 15 |
| Ünnepi pezsgős vacsora | |
| Zöldségerőleves fürjtojással | 16 |
| Kaviáros blini | 16 |
| Zsályás borjújava | 17 |
| Gyümölcskehely parféval | 17 |
| Bálint-napi menü | |
| Cikóriakehely naranccsal | 18 |
| Bélszínjava selymes, színes borsmártással | 18 |
| Sajttál | 18 |
| Bájoló muskotályalagút | 19 |
| Szilveszteri menü 12 személyre | |
| Tőkehalkrémleves | 20 |
| Waldorf-saláta | 20 |
| Szilveszteri vegyes saláta | 20 |
| Malacgalantin | 21 |
| Vörösboros szarvasragu erdei gombával | 22 |
| Profiterol málnakrémmel töltve | 23 |
| Esküvői menü 12 személyre | |
| Avokádó carpaccio | 24 |
| Vőlegényleves | 24 |
| Borgőzös süllőtekercs | 25 |
| Grépfrút sorbet | 25 |
| Wellington-bélszín burgundi mártással | 26 |
| Croque-en-bouche | 27 |
| Hústalan ünnepi menü | |
| Fodrosendíva saláta | 28 |
| Brokkolikrémleves tönkölygombóccal | 28 |
| Rántott camembert gyümölcsökkel | 29 |
| Crépes Susette | 29 |
| Gyerekzsúr | |
| Színes krémsajttorta | 30 |
| Pástétommalacok ropogós salátával | 30 |
| Müzlipuding friss gyümölcsökkel | 31 |
| Állófogadás 12 személyre | |
| Mediterrán saláta | 32 |
| Töltött zellergondolák | 32 |
| Vegyes leveles saláta | 33 |
| Nyelvhalpástétom | 33 |
| Tésztasaláta rákkal | 34 |
| Borított szárnyaspástétom | 34 |
| Hideg angol hátszín | 35 |
| Fekete-erdei meggytorta | 35 |
| Garden party 12 személyre | |
| Töltött profiterolok | 36 |
| Vichy krémleves | 36 |
| Szarvasbélszín Szép Ilonka módján | 36 |
| Sajttál | 37 |
| Gyümölcstorta | 37 |
| Ünnepi menü vadnyúllal | |
| Görög parajtorta | 38 |
| Vadnyúlderék krémmártással | 38 |
| Gyümölcszselé friss gyümölcsökkel | 39 |
| Ünnepi menü házassági évfordulóra | |
| Füstöltlazac-tekercs tejszínes tormával | 40 |
| Tűzdelt őzgerinc sünkrokettel | 40 |
| Sajttál | 41 |
| Barackos-citromfüves habtekercs | 41 |
| Farsangi menü | |
| Tokaji libamájterrine | 42 |
| Töltött fogas zöld mártással | 43 |
| Farsangi fánk | 43 |
| Születésnapi menü | |
| Nizzai saláta | 44 |
| Narancsos kacsa | 44 |
| Gyümölcsös túrótorta | 45 |
| Vadászünnep | |
| Erdeigomba-krémleves | 46 |
| Mandulás őzfilé Szent Hubertusz kedve szerint | 46 |
| Erdei szederrel töltött aranygaluska | 47 |
| Ünnepi menü sáfrányos borjúszűzzel | |
| Brokkolis-kelvirágos torta tofuval és jégsalátával | 48 |
| Mángoldba tekert borjúszűz sáfránymártással | 48 |
| Egzotikus gyümölcssaláta | 49 |
| Ballagási menü | |
| Cukorborsó saláta | 50 |
| Szent Jakab-kagyló házában sült tengeri csemege | 50 |
| Camembert-rel töltött bundás jércemell | 52 |
| Epres rétestorta | 51 |
| Eljegyzési menü | |
| Rákkoktél | 52 |
| Sütőtökkrémleves tésztasüveggel | 52 |
| Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykatekercs diómártással | 53 |
| Crépe Melba | 53 |
| Anyák napi menü | |
| Dinnyesaláta pármai sonkával | 54 |
| Göngyölt spárga csőben sütve | 54 |
| Nyelvhaltekercs bíboros mártásban | 55 |
| Mentában fürdetett ananász | 55 |
| Ünnepi menü a natúrkonyha kedvelőinek | |
| Nyers zelleres gombasaláta radicchioágyon | 56 |
| Kerti zöld krémleves | 56 |
| Tofucurry barna rizzsel | 57 |
| Kölespuding gyümölcsökkel | 57 |
| Pásztoróra menüje | |
| Osztriga pezsgővel | 58 |
| Zellerkrémleves fürjtojással | 59 |
| Pástétomkosárkák hercegnő módjára | 59 |
| Indiai gyömbéres bárányragu | 59 |
| Néhány gondolat a borokról | 60 |
| A receptek betűrendes mutatója | 64 |