766.450

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A mocsár

Szerző
Fordító

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói félvászon kötés
Oldalszám: 269 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Harmadik kiadás. Nyomatta az Igazság nyomda, Budapesten.

Fülszöveg

A regény egy kivándorló család története, melynek minden tagja ereje megfeszítésével dolgozik a létért a korlátlan lehetőségek országában. Nem vagyont akarnak gyűjteni, csak tisztességesen megélni munkájuk béréből, iskolába küldeni a gyerekeket, rendes lakásban, ember módjára pihenni a robotos órák fáradtságos gyötrődései után és emberhez méltó módon akarnak táplálkozni. Nem sikerül. Elbuknak. Betegség, halál, prostitució a bukás egyes állomásai. Sorstragédia? Az is, de az író világos, könyörtelen szavakkal rámutat Jurgis családja elbukásának mélyebb és igazibb okaira. Első impressziónk: kegyetlen, illúziókat romboló, nyugalmunkat felriasztó írás ez. Elszánt kiáltás az Amerika-komplexus, a gyors és könnyű meggazdagodás, a dollármilliomos Amerika komplexusa ellen. Ma persze a "New Deal" korában már kevesen, vagy senki sem hisz ebben az illúzióban, de 1905-ben Amerika még az ígéret földje volt.

Upton Sinclair

Upton Sinclair műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Upton Sinclair könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem