1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Úton az egészséges táplálkozás felé

Egy újabb evolúciós lépés

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Mandala-Véda Könyvkiadó
Kiadás helye: Budakeszi
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 375 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-943-638-0
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az egészséges étrend összeállítása, testi egészségünkre gyakorolt hatása miatt, napjaink legdinamikusabban kibontakozó tudományává kezd válni. Dr. Ballentine bizonyítékok sorával támasztja alá, hogy étkezési szokásaink milyen befolyással vannak közérzetünkre. A hagyományos keleti tanításokat összevetették az egészségtudomány számítógépes kutatásaival. Egyre inkább elfogadottá válik, hogy a helyesen táplálkozók nem ugyanolyan mértékben szenvednek a betegségektől, mint azok, akik tudatos odafigyelés nélkül fogyasztanak. Dr. Ballentine kritikusan elemzi a mai kor emberének szokásait, és feltárja, hogy ennek milyen lehetséges következményei lehetnek. Az egészséges, növényi alapú étrendre való áttérés szükségessége világosan megfogalmazódik e sorok között. Emellett kiemeli azt is, hogy mindez a szellemre is pozitív hatást gyakorol. A holisztikus gyógyítás magában foglalja a fizikai, mentális és spirituális egészség megteremtését. A spirituális fejlődésre való hajlam, vagy belső igény... Tovább

Fülszöveg

Az egészséges étrend összeállítása, testi egészségünkre gyakorolt hatása miatt, napjaink legdinamikusabban kibontakozó tudományává kezd válni. Dr. Ballentine bizonyítékok sorával támasztja alá, hogy étkezési szokásaink milyen befolyással vannak közérzetünkre. A hagyományos keleti tanításokat összevetették az egészségtudomány számítógépes kutatásaival. Egyre inkább elfogadottá válik, hogy a helyesen táplálkozók nem ugyanolyan mértékben szenvednek a betegségektől, mint azok, akik tudatos odafigyelés nélkül fogyasztanak. Dr. Ballentine kritikusan elemzi a mai kor emberének szokásait, és feltárja, hogy ennek milyen lehetséges következményei lehetnek. Az egészséges, növényi alapú étrendre való áttérés szükségessége világosan megfogalmazódik e sorok között. Emellett kiemeli azt is, hogy mindez a szellemre is pozitív hatást gyakorol. A holisztikus gyógyítás magában foglalja a fizikai, mentális és spirituális egészség megteremtését. A spirituális fejlődésre való hajlam, vagy belső igény felfedezése az elme tisztaságán és az értelem élességén múlik. A könyv egyik legérdekesebb állítása, hogy az egészségtelen étrend negatívan befolyásolja a tudatot, passzivitást szül, korlátozza a kreativitást, és akadályt állít a személyes fejlődés útjába. Összességében, Dr. Ballantine munkája kihangsúlyozza azt a régi meggyőződést, hogy a tiszta táplálkozás elősegíti a tiszta tudatosság elérését.
"Nincs hasznosabb az emberi egészségre és a Földön való túlélésre nézve, mint a vegetáriánus étrendre való áttérés evolúciós lépése." (Albert Einstein) Vissza

Tartalom

Dr. Patrick C. Pietroni: Előszó8
Előszó a szerzőtől10
Bevezetés13
Miért váljunk vegetáriánussá és hogyan?19
A vegetáriánus étrend és az egészség közötti összefüggés24
Az egészségen felül: erő, állóképesség, és a tudat tisztasága41
Az áttérés megtervezése43
Kezdjük el!50
Első fázis: A vörös hús55
Hogyan hatnak a húsok és a zsírok az egészségre?74
Szénhidrát: az ideális tápanyag85
Vas hús nélkül?98
Laktat, de nem nehéz108
Második fázis: Szárnyas119
Aminosavak: kiegészítés vagy pótlás?128
Fehérje, de milyen mennyiségben?146
Kalcium, d-vitamin és csontritkulás162
Nyomelemek és a fűszerezés titkai186
Harmadik fázis: A hal201
A halolaj és az esszenciális zsírsavak204
Mi a gond a hallal: higiénia, PCB származékok és higany215
B12-vitamin és a vészes vérszegénység232
Az étkezések megtervezése: kilépés a kezdő mentalitásból245
Most, hogy vegetáriánussá váltunk: tej és tojás253
Tisztulás és étkezési rost267
Tejtermékek: érvek és ellenérvek276
A főzéshez használt zsiradék kiválasztása: vaj kontra olaj289
Az alapelvek gyakorlati alkalmazása307
A vegetáriánus étrend - áttekintés321
A szerzőről331
Függelékek332
"A" Függelék332
Kiegészítő jegyzetek332
"B" Függelék345
Jegyzetek350

Dr. Rudolph Ballentine

Dr. Rudolph Ballentine műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Rudolph Ballentine könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv