kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mandala-Véda Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budakeszi |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 375 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-943-638-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Dr. Patrick C. Pietroni: Előszó | 8 |
| Előszó a szerzőtől | 10 |
| Bevezetés | 13 |
| Miért váljunk vegetáriánussá és hogyan? | 19 |
| A vegetáriánus étrend és az egészség közötti összefüggés | 24 |
| Az egészségen felül: erő, állóképesség, és a tudat tisztasága | 41 |
| Az áttérés megtervezése | 43 |
| Kezdjük el! | 50 |
| Első fázis: A vörös hús | 55 |
| Hogyan hatnak a húsok és a zsírok az egészségre? | 74 |
| Szénhidrát: az ideális tápanyag | 85 |
| Vas hús nélkül? | 98 |
| Laktat, de nem nehéz | 108 |
| Második fázis: Szárnyas | 119 |
| Aminosavak: kiegészítés vagy pótlás? | 128 |
| Fehérje, de milyen mennyiségben? | 146 |
| Kalcium, d-vitamin és csontritkulás | 162 |
| Nyomelemek és a fűszerezés titkai | 186 |
| Harmadik fázis: A hal | 201 |
| A halolaj és az esszenciális zsírsavak | 204 |
| Mi a gond a hallal: higiénia, PCB származékok és higany | 215 |
| B12-vitamin és a vészes vérszegénység | 232 |
| Az étkezések megtervezése: kilépés a kezdő mentalitásból | 245 |
| Most, hogy vegetáriánussá váltunk: tej és tojás | 253 |
| Tisztulás és étkezési rost | 267 |
| Tejtermékek: érvek és ellenérvek | 276 |
| A főzéshez használt zsiradék kiválasztása: vaj kontra olaj | 289 |
| Az alapelvek gyakorlati alkalmazása | 307 |
| A vegetáriánus étrend - áttekintés | 321 |
| A szerzőről | 331 |
| Függelékek | 332 |
| "A" Függelék | 332 |
| Kiegészítő jegyzetek | 332 |
| "B" Függelék | 345 |
| Jegyzetek | 350 |