kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Műegyetemi Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 224 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 71049. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált, kihajtható mellékletekkel. |
| Előszó | 5 |
| Számítási feladatok | 7 |
| Az optimális termékösszetétel meghatározása | 7 |
| Normaszámítás | 17 |
| Az időnorma meghatározása számítással | 17 |
| Anyagnorma számítás | 22 |
| Kapacitásszámítás | 32 |
| Az időalapok meghatározása | 32 |
| Kapacitásszámítás egy és több termékfajta előállítása esetén | 39 |
| Kapacitáskihasználás - számítás egy és több termékfajta előállítása esetén | 42 |
| A kapacitáskihasználás időmutatóinak meghatározása | 48 |
| A nyilt tartalék számítása | 50 |
| A kapacitáskihasználás növelésének meghatározása | 52 |
| Összefoglaló feladatok | 56 |
| A csoportos rendszerű termelés jellemzőinek meghatározása | 59 |
| A folyamatos rendszerű termelés jellemzőinek meghatározsa | 64 |
| A termelő berendezések térbeli elrendezésének közelítő módszerei | 72 |
| Oszlopvektoros eljárás | 72 |
| Háromszög-módszer | 77 |
| A technológiai átfutási idő számítása | 89 |
| Hálótervezés | 91 |
| Esettanulmányok | 99 |
| A rejtett anyagmozgatás vizsgálata mintavételes munkanapfelvétellel | 99 |
| Lemezlyukasztási művelet vizsgálata mozdulatelemzéssel | 105 |
| Gyártóüzem kapacitásának vizsgálata, a kihasználás elemzése | 112 |
| Csoportos gyártási rendszer jellemzőinek tervezése | 121 |
| Folyamatos termelési rendszer jellemzőinek tervezése | 128 |
| A JM 161 típusu járdamosó gyártástervezése hálóterv alapján | 136 |
| Technológiai változat kiválasztása | 157 |
| Emelőtargoncák összehasonlító vizsgálata értékelemzéssel | 159 |
| A számítási feladatok eredményei | 172 |
| Függelék | 205 |
| MTM időtáblázatok | 207 |
| Összefoglaló kérdések | 215 |
| Felhasznált irodalom | 224 |