| Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 108 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | 7 |
| A vezetésről általában | 8 |
| A vezetés fogalma | 8 |
| Vezetés és irányítás | 8 |
| A szocialista vezetés alapelvei | 9 |
| A vezetés feladatai és folyamata | 9 |
| A vezetés feladatai | 10 |
| A vezetés folyamata | 10 |
| Informálódás | 11 |
| Döntéselőkészítés | 12 |
| A döntés | 12 |
| A feltételek megteremtése | 13 |
| Az utasítás | 13 |
| Az ellenőrzés | 14 |
| A vezetés szintjei | 15 |
| Vezetési folyamat az üzletben | 16 |
| A vezető személye és időbeosztása | 21 |
| A vezetők kiválasztásának szempontjai | 21 |
| A vezetőkkel kapcsolatos követelmények | 22 |
| Vezetőtípusok | 24 |
| Vezetési stílusok | 26 |
| A vezetés legfontosabb eszköze: a hatalom | 27 |
| A vezető és a beosztott kapcsolata | 29 |
| A munkahelyi légkör | 31 |
| Az üzleti önállóság szerepe a vezetési munkában | 35 |
| A vezetők időbeosztása | 35 |
| Az etika a vezetési munkában | 37 |
| Az etika jelentősége a vezetői munkafolyamatban | 37 |
| Az üzletvezetőkkel szemben támasztott etikai követelmények | 39 |
| Munka- és üzemszervezés a vendéglátásban | 41 |
| A szervezéselméletről és a szervezésről általában | 41 |
| Szervezéselmélet - szervezés | 41 |
| Vállalati (szövetkezeti) szintű szervezés - üzleti szervezés | 42 |
| Munkaszervezés a vendéglátásban | 43 |
| A folyamatok és szerepük a szervezésben | 45 |
| A folyamatszemlélet | 45 |
| A folyamatok sajátosságai és főbb fajtái | 46 |
| Munkafolyamatok a vendéglátásban | 49 |
| A szervezetről általában | 49 |
| A gazdálkodó egységek (vállalat, szövetkezet) szervezetének néhány vonása | 50 |
| A vendéglátó üzlet mint sajátos szervezeti forma | 53 |
| Vállalati (szövetkezeti) szabályozások | 55 |
| Üzleti munkarend | 57 |
| A reklám- és propagandamunka az üzletben | 59 |
| A munka- és üzemszervezés kapcsolata az üzleti hatékonysággal | 61 |
| A szervezés személyi és technikai vonatkozásai | 62 |
| Gazdaságossági összefüggések | 67 |
| A munka- és üzemszervezés szakágazati sajátosságai | 68 |
| Munkahelyi vendéglátás | 68 |
| Kereskedelmi vendéglátás | 69 |
| A munkafolyamatok szervezése, racionalizálása | 73 |
| Árubeszerzés és raktározás | 74 |
| Termelés | 75 |
| Értékesítés és szolgáltatás | 77 |
| Az operatív központi munkafolyamatok szervezése | 79 |
| Az üzleti munkafolyamatok szervezése | 82 |
| Munkahelyi vendéglátás | 85 |
| Kereskedelmi vendéglátás | 87 |
| Szervezési feladatok új üzletek létesítése, ill. átszervezése esetén | 92 |
| A szervezés előkészítése | 92 |
| Helyzetfelmérés és elemzés | 94 |
| A szervezési javaslat | 95 |
| A bevezetés | 95 |
| A szervezési eredmények értékelése | 96 |
| Melléklet | 98 |
| Forrásmunkák | 107 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.