Ajánlás | 3 |
A vadászírások - Soltész Béla | 5 |
Tizenöt medve egyetlen hajtásból | 5 |
Támadó vadkan | 10 |
Agancsgála Gánton | 12 |
Az év bikája | 14 |
Két gerinctüske találat | 17 |
Nagyhideg-hegyi vadászemlék | 20 |
Róka sapka | 22 |
Peti lesen | 25 |
Vaklárma | 26 |
Két kóbor eb | 28 |
Papácska és a nyúlpecsenye | 32 |
Egy elcsórt szalonka | 36 |
Örök harag egy szalonka miatt | 38 |
A "maszkos" gida esete | 39 |
A harcias vadkoca | 41 |
Egy tányér köménymagos leves | 44 |
Vadmalac lesen | 46 |
Vadászvacsorák és a legutolsó dobásom | 50 |
Vadász-receptek - Meló László | 55 |
Kedves Olvasó | 57 |
Vadszárnyas receptek | 59 |
Mezeinyúl és üreginyúl receptek | 86 |
Őzhús receptek | 98 |
Szarvashús receptek | 109 |
Vaddisznóhús receptek | 121 |
Muflonhús receptek | 135 |
Vad belsőség receptek | 140 |
Levesbetétek - köretek - mártások | 150 |
Fűszerek - fűszerkeverékek - pácok | 160 |
Vadhúsokról és a főzésről | 171 |
Fácán | 59 |
Fácánleves Újházi módra | 59 |
Fácán húsleves | 59 |
Fácánleves berántva I | 60 |
Fácánleves berántva II | 60 |
Fácánleves berántva III. | 61 |
Fácángulyás | 61 |
Krémleves öreg fácánból | 61 |
Fácánraguleves | 62 |
Karfiolos fácánbecsinált-leves | 62 |
Fácán aszpikban I | 63 |
Aszpik elkészítése | 63 |
Fácán aszpikban II. | 63 |
Fácánpástétom I. | 64 |
Fácánpástétom II. | 64 |
Fácánsült bormártással | 64 |
Különleges fácánsült | 65 |
Fácánsült I. | 65 |
Fácánsült II. | 65 |
Fácánsült III. | 66 |
Fácán gesztenyével töltve | 66 |
Fácán almával töltve | 67 |
Fasírozott fácán | 67 |
Fácán káposztával | 67 |
Fácánpaprikás | 68 |
Fácánpörkölt | 68 |
Fácán tejfölös mártással | 69 |
Tárkonyos fácánpecsenye | 69 |
Töltött fácán | 70 |
Töltött fácánmell | 70 |
Fácán vargányagombával | 71 |
Erdei szalonka | 71 |
Szalonkaíz I. | 71 |
Szalonkaíz II. | 72 |
Sült szalonka | 72 |
Szalonka gombával töltve | 72 |
Szalonka fűszeres gombakrémmel | 73 |
Fűszeres gombakrém | 73 |
Tejfölös szalonka | 73 |
Szalonka göngyölve | 74 |
Vadkacsa | 74 |
Vadkacsa húsleves | 74 |
Vadkacsa borban párolva | 74 |
Vadkacsa tejfölösen | 75 |
Vadkacsa jóasszony módra | 75 |
Vadkacsa "száz fűszerrel" | 76 |
Töltött vadkacsa nyárson | 76 |
Vadkacsa sült fokhagymásan | 77 |
Vadkacsa agyagban sütve | 77 |
Töltött vadkacsa | 77 |
Vadliba | 78 |
Vadászleves vadlibából | 78 |
Pirított vadlibaaprólék leves | 78 |
Vadliba káposztában | 78 |
Vadliba párolva | 79 |
Vadlibamell vadászosan | 79 |
Vagdal vadlibamell | 80 |
Vadliba egybesütve | 80 |
Vadliba lecsóban | 80 |
Vadpulyka | 81 |
Vadpulyka pecsenye | 81 |
Vadpulykamell vadászosan | 81 |
Rántott vadpulykamell | 81 |
Vadpulykamell karfiollal | 82 |
Vadgalamb | 82 |
Vadgalamb húsleves | 82 |
Vadgalamb tejfölösen sütve | 83 |
Vadgalamb ropogósra sütve | 83 |
Vadgalamb vajban párolva | 83 |
Szárcsa | 84 |
Szárcsa vörösborban párolva | 84 |
Szárcsa ropogósra sütve | 84 |
Szárcsa vadmártásban | 84 |
Fürj | 85 |
Fürj borban párolva | 85 |
Fürj gombástöltelékkel | 85 |
Varjúleves | 85 |
Vadnyúl és üreginyúl | 86 |
Vadnyúleleje leves | 86 |
Vadnyúl húsleves | 86 |
Vadnyúl pástétom Csorvási módra | 87 |
Vadnyúlpástétom majonézzel | 87 |
Maradék sülthúspástétom | 88 |
Nyúlsaláta I. | 88 |
Nyúlsaláta II. | 88 |
Vadnyúlpecsenye (egyszerű módon) | 89 |
Gombás vadnyúl | 89 |
Vadnyúlgerinc angolosan | 89 |
Vadnyúl bográcsban főzve | 89 |
Vadnyúlgerinc barna mártással | 90 |
Vadnyúl sütve I. | 90 |
Vadnyúl tejfölösen sütve | 91 |
Vadnyúl sütve II | 91 |
Vadnyúlgerinc Mátyás király módra | 91 |
Vadnyúl aszalt szilvával | 92 |
Tűzdelt vadnyúl | 92 |
Vadnyúl vadasan | 92 |
Vadnyúl paprikásan | 93 |
Tejfölös vadnyúl | 93 |
Rakott vadnyúl szelet | 94 |
Vadnyúl tavaszi mártásban | 94 |
Mustáros vadnyúlgerinc | 95 |
Üreginyúl | 95 |
Üreginyúl besamelmártással | 95 |
Üreginyúl vajban sütve | 96 |
Üreginyúl nyárson | 96 |
Üreginyúl pörkölt hosszúlében | 96 |
Üreginyúl paprikásan | 97 |
Őz | 98 |
Őzgulyás I | 98 |
Őzgulyás II. | 98 |
Pikáns őzhúsleves | 99 |
Vadleves | 99 |
Őzpástétom | 99 |
Szardellás őzhúspástétom | 100 |
Tavaszi őzgerinc | 100 |
Őzcomb alufóliában sütve | 100 |
Őzcomb brassói módra | 101 |
Lecsós őzgerinc | 101 |
Köménymagos őzsült | 102 |
Őzcomb naranccsal | 102 |
Citromos őzpecsenye | 102 |
Őzgerinc narancsmártással | 103 |
Villányi őzcomb | 103 |
Őzpaprikás csipetkével (hajdúsági) | 103 |
Őzgerinc tavasziasan | 104 |
Őzpörkölt I. | 104 |
Őzpörkölt II. | 104 |
Őzgerinc vadasan | 105 |
Őzgerinc vadasmártásban | 105 |
Őzpecsenye | 106 |
Őzcomb egybesütve I | 106 |
Őzcomb egybesütve II. | 106 |
Őzgerinc tűzdelve | 106 |
Tárkonyos pácolt őzgerinc | 107 |
Tejfölös őzsült | 107 |
Szepességi őzcomb | 108 |
Szarvas | 109 |
Erőleves szarvashúsból | 109 |
Szarvashúskrém-leves | 109 |
Szarvas raguleves I. | 110 |
Szarvas raguleves II. | 110 |
Szarvasgulyás palócosan | 110 |
Szarvasgulyás I. | 111 |
Szarvasgulyás II. | 111 |
Vadhúspástétom | 112 |
Szarvasborjúmáj pástétom I. | 112 |
Szarvasborjúmáj pástétom II. | 112 |
Borsos szarvascimmer | 112 |
Szarvas beefsteak | 113 |
Szarvas bélszínfilé | 113 |
Szarvasfilé gombamártással | 113 |
Szarvas-vesepecsenye gombával | 114 |
Karfiolos szarvasfilé | 114 |
Szarvas vesepecsenye vadászosan | 115 |
Szarvas vesepecsenye paprikásan | 115 |
Szarvasgerinc zöldséges mártásban | 115 |
Gombafűszerrel töltött szarvascomb | 116 |
Töltött szarvascomb | 116 |
Szarvasgerinc egybesütve | 117 |
Szarvas szeletek | 117 |
Hagymás szarvasszelet | 117 |
Mustáros szarvascomb | 118 |
Párolt szarvascomb | 118 |
Szarvassült | 118 |
Szarvasgerinc vadasan | 119 |
Töltött szarvasgerinc | 119 |
Tűzdelt szarvasgerinc | 119 |
Pörkölttel töltött palacsinta | 120 |
Vadashússal töltött palacsinta | 120 |
Szarvaskolbász | 120 |
Vaddisznó | 121 |
Vaddisznó húsleves | 121 |
Vaddisznó erőleves | 121 |
Vaddisznó potyadékhúsleves | 122 |
Becsináltleves vaddisznóból | 122 |
Vaddisznó gulyásleves | 122 |
Tárkonyos vaddisznó leves | 123 |
Babgulyáűs vaddisznóhússal | 123 |
Káposztaleves vaddisznóhússal | 124 |
Húsgombóc leves | 124 |
Bográcsgulyás vaddisznóból | 124 |
Főtt vaddisznóhús | 125 |
Főtt vaddisznófejhús lerakva | 125 |
Vaddisznócomb csipkeíz mártással | 126 |
Vaddisznócomb télikörtével | 126 |
Vaddisznókocsonya | 126 |
Zöldséges vaddisznóhús vagdalt | 127 |
Vaddisznópörkölt burgonyával | 127 |
Vadmalacpörkölt | 128 |
Vaddisznópörkölt | 128 |
Vaddisznócomb bakonyi módra | 128 |
Fűszeres vaddisznó aprópecsenye | 129 |
Vadmalaccomb gesztenyepürével | 129 |
Vaddisznó gombával | 129 |
Göngyölt vaddisznóhús | 130 |
Vaddisznócomb töltve | 130 |
Gombával töltött vaddisznóhús | 131 |
Vaddisznósült | 131 |
Fokhagymás vaddisznósült | 132 |
Vaddisznósült kaprimártással | 132 |
Kapros vaddisznóoldalas | 132 |
Vaddisznórolád | 133 |
Sajtos vaddisznógerinc | 133 |
Tárkonyos vaddisznóhús | 133 |
Toroskáposzta vaddisznóhúsból | 134 |
Vaddisznó kolbász | 134 |
Muflon | 135 |
Fokhagymás mufloncomb | 135 |
Muflonbáránylapocka töltve | 135 |
Muflongulyás vörösborral | 136 |
Muflonpaprikás | 136 |
Muflongulyás | 136 |
Muflonpörkölt | 137 |
Töltött muflonhús | 137 |
Zöldséges muflonsült | 138 |
Muflongerinc rántva | 138 |
Muflongerinc roston | 138 |
Muflongerinc sült | 139 |
Tűzdelt muflongerinc egybesütve | 139 |
Vad belsőségek receptek | 140 |
Boros vaddisznómáj | 140 |
Fasírozott vaddisznómáj | 140 |
Karfiolos vaddisznómáj | 140 |
Máj kelkáposztában | 141 |
Mustáros vaddisznómáj | 140 |
Máj kelkáposztában | 141 |
Mustáros vaddisznómáj | 141 |
Vaddisznómáj pirítva | 141 |
Vaddisznómáj rántva | 142 |
Vaddisznómáj roston | 142 |
Vaddisznó májpástétom | 142 |
Vaddisznó májpástétom rántva | 142 |
Vaddisznómáj tejfölösen | 143 |
Szarvasmájból kenőmájas | 143 |
Szarvasborjúmáj roston | 143 |
Tejfölben sült szarvasborjúmáj | 144 |
Savanyú tüdőleves vadász módra | 144 |
Savanyú tüdő | 144 |
Borsos szarvasborjúleves | 145 |
Mustáros vaddisznóvese | 145 |
Vaddisznóvese tejfölösen | 145 |
Párolt szarvasborjúvese | 146 |
Vaddisznószív gombával | 146 |
Párolt szarvasborjúszív | 146 |
Rántott vaddisznónyelv | 147 |
Vaddisznónyelv roston | 147 |
Szarvasnyelv töltve | 147 |
Tűzdelt vaddisznónyelv | 148 |
Vaddisznóvese barna mártásban | 148 |
Vaddisznóvese velővel | 148 |
Rántott szarvasvelő | 149 |
Szarvasvelő bundában | 149 |
Levesbetétek - köretek - mártások | 150 |
Csurgatott máj | 150 |
Ereszték | 150 |
Habgaluska | 150 |
Húsos- vagy tüdős táska | 150 |
Húsgombóc | 151 |
Májgombóc | 151 |
Májsöberli | 151 |
Tüdőgombóc | 152 |
Tüdősrétes | 152 |
Tüdőomlett | 152 |
Velősgombóc | 153 |
Burgonyagombóc | 153 |
Szalonnás burgonyagombóc | 153 |
Burgonyafánk | 153 |
Cseh gombóc (knédli) | 154 |
Zsemlegombóc | 154 |
Mártások | 154 |
Áfonyamártás | 154 |
Almamártás | 155 |
Birsalmamártás | 155 |
Barna mártás | 155 |
Hamis Cumberland mártás | 155 |
Csipkeíz-mártás | 156 |
Gombamártás | 156 |
Gombás vadászmártás | 156 |
Hagymamártás | 157 |
Kapormártás | 157 |
Narancsmártás | 157 |
Pecsenyemártás | 157 |
Ribizlimártás | 158 |
Ribizlimártás más módon | 158 |
Tárkonymártás | 158 |
Tárkonyos pecsenyemártás | 158 |
Tormamártás | 159 |
Vadas gyümölcsmártás | 159 |
Fűszerek - fűszerkeverékek, pácok | 160 |
Vadhúsokból készített ételekhez ajánlott fűszerek | 161 |
Áfonya | 161 |
Ánizs | 161 |
Babérlevél | 161 |
Bazsalikom | 161 |
Boróka | 162 |
Bors | 162 |
Borsikafű | 162 |
Borsmenta | 162 |
Cayenni bors | 162 |
Citrom | 162 |
Citromfű | 163 |
Édes kömény | 163 |
Fekete üröm | 163 |
Izsóp | 163 |
Fokhagyma | 163 |
Kakukkfű | 163 |
Kapri | 163 |
Koriander | 164 |
Kardamon | 164 |
Kurkuma | 164 |
Kömény | 164 |
Majoránna | 164 |
Metélőhagyma | 164 |
Mustár | 165 |
Paprika | 165 |
Pasztinák | 165 |
Paradicsom | 165 |
Petrezselyem | 165 |
Római kömény | 165 |
Rozmaring | 166 |
Szegfűbors | 166 |
Szegfűszeg | 166 |
Szerecsendió | 166 |
Tárkony | 166 |
Vöröshagyma | 166 |
Zeller | 167 |
Zsálya | 167 |
Pástétom fűszerkeverékek | 167 |
I. Fűszerkeverék | 167 |
II. Fűszerkeverék | 167 |
III. Fűszerkeverék | 167 |
IV. Fűszerkeverék | 167 |
V. Fűszerkeverék | 168 |
VI. Fűszerkeverék | 168 |
Expressz fűszerkeverék | 168 |
Borspótló fűszerkeverék | 168 |
Curry, enyhe | 168 |
Curry, édeskés | 168 |
Curry, erős | 168 |
Vadas pácok készítése | 169 |
Páclé I. | 169 |
Páclé II. | 169 |
Páclé III. | 169 |
Páclé IV. | 169 |
Páclé V. | 169 |
Páclé VI. | 170 |
Páclé VII. | 170 |
Páclé VIII. | 170 |
A vadhúsokról és a főzésről | 171 |