kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Népszava Lap- és Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 300 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Ajánlás / Dr. Tóth Sándor | 5 |
| Legfontosabb vadászható vadjaink | 7 |
| A gímszarvas | 7 |
| A dámszarvas | 15 |
| Az őz | 17 |
| A muflon | 21 |
| A vaddisznó | 25 |
| A mezeinyúl | 32 |
| Az üreginyúl | 39 |
| A fácán | 40 |
| A fogoly | 47 |
| Az erdei szalonka | 53 |
| A vetési lúd | 54 |
| A nagy lilik | 55 |
| A kis lilik | 55 |
| A tőkés réce | 55 |
| A böjti réce | 57 |
| A barátréce | 57 |
| A fütyülő réce | 58 |
| A csörgő réce | 58 |
| Az örvös galamb | 58 |
| A balkáni gerle | 59 |
| Szőrmés és szárnyas ragadozók, kártevők | 60 |
| A róka | 60 |
| A borz | 62 |
| A vidra | 63 |
| A nyest | 64 |
| A nyuszt | 65 |
| A vadmacska | 66 |
| A görény | 68 |
| A menyét | 69 |
| A szürke varjú | 70 |
| A vetési varjú | 70 |
| A szarka | 71 |
| A szajkó | 71 |
| A héja | 72 |
| Vadászat | 73 |
| A vad jelenlétének megállapítása | 73 |
| A vad mozgásából eredő nyomok | 74 |
| A vadfajok életmódjából, sajátos szokásaiból eredő nyomok | 89 |
| A vad megközelítése | 92 |
| A vad elejtése | 94 |
| A sebzett vad jelzése | 95 |
| A sebvér | 98 |
| A lőtt vad birtokbavétele utáni feladatok | 104 |
| A vadászat szabályai (Vadászati szabályzat) | 110 |
| A vadászterület berendezései, felszerelései | 114 |
| Vadkerítés, vadbeugró | 114 |
| Cserkésző és barkácsoló utak | 114 |
| Csenderesek | 115 |
| Vadföld, vadlegelő | 116 |
| Vadetetők | 117 |
| Sózók | 118 |
| Disznószórók | 121 |
| Dagonyák | 121 |
| Források | 122 |
| Magaslesek | 122 |
| Lőállások | 123 |
| Lesgödrök | 123 |
| Bagolykunyhók | 124 |
| A trófeák kezelése és bírálata | 125 |
| A szarvasagancs bírálata | 128 |
| A dámlapát bírálata | 131 |
| Az őzagancs bírálata | 135 |
| A muflonszarv bírálata | 138 |
| A vadkanagyar bírálata | 140 |
| A koponyák és bőrök bírálata | 142 |
| A lőtt vad felhasználásának előkészítése és konyhatechnikája | 145 |
| A vadhúsok pihentetése, érlelése | 147 |
| A vadhúsok pácolása, páclevek készítése | 147 |
| Vadszárnyasok konyhai előkészítése | 148 |
| Vadszárnyasokból készült ételek | 149 |
| A vadnyúl konyhai előkészítése | 158 |
| Vadnyúlból készült ételek | 159 |
| Az őz, a muflon, a szarvas konyhai előkészítése | 162 |
| Az őz-, muflon- és szarvashúsból készült ételek | 164 |
| A vaddisznó konyhai előkészítése | 178 |
| Vaddisznóból készült ételek | 179 |
| Fontosabb halfajtáink | 194 |
| Amur | 194 |
| Angolna | 195 |
| Bagolykeszeg | 200 |
| Balin | 200 |
| Bodorka | 201 |
| Busa | 202 |
| Compó | 202 |
| Csuka | 203 |
| Dunai galóca | 204 |
| Ezüstkárász | 205 |
| Fekete sügér | 205 |
| Fejes domolykó | 206 |
| Fenékjáró küllő | 207 |
| Harcsa | 207 |
| Jászkeszeg | 208 |
| Karikakeszeg | 209 |
| Kárász | 210 |
| Kecsege | 210 |
| Kősüllő | 211 |
| Laposkeszeg | 212 |
| Márna | 212 |
| Menyhal | 213 |
| Naphal | 214 |
| Paduc | 214 |
| Ponty | 215 |
| Sebes- és szivárványos pisztráng | 216 |
| Süllő | 217 |
| Szilvaorrú keszeg | 218 |
| Törpeharcsa | 218 |
| A horgászat rendje | 220 |
| A halak kezelése és konyhai előkészítése | 231 |
| A megfogott hal kezelése | 231 |
| A halak konyhai előkészítése | 232 |
| Hideg halkészítmények | 234 |
| Meleg halételek | |
| Szálkás apró halak felhasználása | 287 |
| Irodalom | 291 |