| Főzőiskola | |
| Vadszárnyasok | 8 |
| Vadszárnyasok vásárlása és tárolása | 9 |
| Fogoly beburkolása (bardírozása) szalonnaszeletek | 10 |
| Sült vadszárnyas szeletelése | 10 |
| Nagyvadak | 12 |
| A nagyvadak minőségi jellemzői | 12 |
| A nagyvadak egyes húsrészeinek felhasználása | 13 |
| Apróvadak | 3 |
| Az apróvadak egyes húsrészeinek felhasználása | 13 |
| Vadhús vásárlása és tárolása | 4 |
| Vadételek elkészítése | 4 |
| A vadhúsok körülbelüli sütési ideje | 15 |
| Páclevek | 15 |
| Konyhatechnikai műveletek különféle vadhúsokkal | 16 |
| Vadalaplé, -töltelék és -mártás | 19 |
| Új polgári konyha | |
| Nyúlmájpuding kaprimártással | 24 |
| Szalonnába göngyölt nyúlmáj | 24 |
| Nyúlpaprikás | 26 |
| Fogoly szőlőlevélben | 26 |
| Fácán winzi módon | 27 |
| Francia töltött galamb | 27 |
| Töltött fürj | 28 |
| Nyúl mustármártásban | 28 |
| Nyúlgerinc borsmártással | 30 |
| Vaddisznóragu | 30 |
| Párolt őzcomb | 32 |
| Rozmaringos őzgerinc | 32 |
| Szarvasfilé gombával | 32 |
| Nemzetközi konyha | |
| Pilseni pikáns szarvasleves | 36 |
| Schwarzwaldi vadászpalacsinta | 36 |
| Gyöngytyúk olasz módra | 36 |
| Gyöngytyúk normann módra | 37 |
| Tűzdelt szarvascomb vadasan | 37 |
| Vadkacsa citrommal | 38 |
| Fácán umbriai módon | 38 |
| Francia nyúlragu | 41 |
| Nyúlgerinc fűszeres tejszínben | 41 |
| Ínyenckonyha | |
| Párolt fogoly olívabogyóval | 44 |
| Fürjek karamellás almával | 44 |
| Vadnyúlpástétom narancsmártással | 45 |
| Zöldfűszeres vadnyúlkocsonya | 47 |
| Vadnyúlgerinc banánmártással | 47 |
| Egyszerű vadpástétom leveles tésztában | 48 |
| Vadmalacborda borókás vajjal | 48 |
| Őzgerinc pikáns mártással | 49 |
| Vadaprópecsenye szőlős mártásban | 49 |
| Szarvasérmék mézes-ecetes mártásban | 51 |
| Borsos őzhús gombával | 51 |
| Natúrkonyha | |
| Töltött vadkacsamell | 54 |
| Vadkacsamell mogyoróvajjal | 54 |
| Gyöngytyúk gyömbéres habbal | 57 |
| Borscs galambhússal | 57 |
| Cordon bleu gyöngytyúkból | 58 |
| Chili gyöngytyúkból, fekete babbal | 59 |
| Fogoly almával és gyöngyhagymával, calvadosmártásban | 59 |
| Nyúlgalantin kelkáposztával | 60 |
| Kínai gomba rizlingben párolva | 61 |
| Nyúlgerinc diókéregben tormás áfonyamártással | 63 |
| Őzkocsonya rókagombával | 63 |
| Gyorskonyha | |
| Fácánropogós narancsmártással | 66 |
| Fokhagymás párolt nyúlcomb | 66 |
| Serpenyős nyúlmáj almával és kagylóval | 66 |
| Töltött fürj kelkáposztával | 68 |
| Gyöngytyúk újhagymával | 68 |
| Nyúlmáj vörösbormártásban, zsályával | 68 |
| Nyúlgerincfilé áfonyamártásban | 70 |
| Nyúl sáfrányos mártásban, gyöngyhagymával | 70 |
| Őzérmék borókás mártásban | 70 |
| Szarvasszelet tejszínes bodzával | 70 |
| Őzaprópecsenye kínai gombával | 73 |
| Őzérmék vargányamártásban | 73 |
| Borsos szarvaspecsenye fűszeres dióval | 73 |
| Receptek mikrohullámú sütőhöz | |
| Töltött galamb | 76 |
| Szilvával töltött vadkacsa | 76 |
| Narancsos vadkacsa | 78 |
| Töltött fürj marsalamártásban | 78 |
| Pisztáciával töltött fácán | 80 |
| Sült fácán káposztával | 80 |
| Nyúlcomb tárkonyos mártásban | 80 |
| Vadnyúlgerinc meggyel | 82 |
| Nyúlgerinc spenótban | 82 |
| Szarvascomb csipkebogyómártással | 84 |
| Őzgerinc bodzamártással | 84 |
| Karcsúsító konyha | |
| Sült fácán szőlővel | 88 |
| Kelkáposztába göngyölt fácánmell | 88 |
| Vörösboros nyúlragu szilvával | 91 |
| Nyúlgerinc narancsos-sherrys mártásban | 91 |
| Savanyú fürjpecsenye | 91 |
| Nyúlfilé fóliában | 93 |
| Vadnyúlcomb provence-i módon | 93 |
| Töltött vadtekercs | 94 |
| Őzgerinc cseréptálban, párolt almával | 94 |
| Őzérmék narancsos áfonyamártással | 94 |