1.034.759

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vadételek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-86678-6-9
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„ Vadat és halat, s mi jó falat Szem-szájnak ingere " - Arany Jánostól származik az idézet, ami mindnyájunknak eszébe jut, ha vad kerül az asztalunkra. Egyidősek ezek az étkek, alapanyagok, húsok nemzetünkkel, hiszen a vadászó életmód volt jellemző ránk: „az ifjak majd mindennap vadászaton voltak, honnan az naptól fogva mostanáig a magyarok más nemzetek felett jobbak vadászásbúl" (Anonymus: Gesta Hungarorum) A vadaskertekben tartott vadak húsa sokáig a legfontosabb frisshús-forrás volt, nem hiányozhatott a főúri asztalokról. A vadhús igen értékes tápanyagforrás: alacsony a víz- és az energia- magas a fehérje- és az ásványianyag-tartalma. Nem véletlen, hogy Bornemisza Anna erdélyi fejedelemasszony szakácskönyve szerint a néha több tucat fogásból álló lakomákon az ételek több mint egyharmada vadakból készült.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv