1.115.716

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása
Új könyv

Vadhús- és halételek

Szerző

Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó
Kiadás éve:
Oldalszám: 381 oldal
Nyelv:
Méret:
ISBN: 9786156962485

Tartalom

Az emberiség konyhaművészete ott és akkor kezdődött, ahol és amikor az elejtett vad, a kifogott hal sütésének illatát először vitte szét a szél. A régészek jóvoltából tudjuk, hogy Mezopotámiában egy kőoszlopra írva, Hammurábi törvényei között, a növények széles választéka mellett - vadfajták, friss, sózott, füstölt és szárított halféleségek is szerepeltek a kor étlapján.

A magyar étkezési tradíciókhoz is hozzátartoznak a vadhúsból, halból készült ételek, az erdőkben, s folyópartokon található ehető növények - pl. a gombák - és más táplálékok. A történelmi-társadalmi helyzet hozta magával, hogy ezek a kiváló élelmiszerek bőségesebben jutottak osztályrészéül a földesuraknak, nagybirtokosoknak, de korunkra már mindenki hozzájuthat és kedvére süthet-főzhet belőlük.

Tolnai Kálmán szakácskönyvei gazdag tapasztalatról és hozzáértésről árulkodnak, ezért ajánljuk minden kedves Olvasónak, aki nem veti meg a konyha örömeit.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vadhús- és halételek

Olvasatlan példány

Állapot: Új
4.500 Ft
3.825 ,-Ft
Kosárba
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.