1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nostradamus élete és jövendölései a XX. századra

Szerző

Kiadó: Cserépfalvi
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Renét, a független Provence utolsó uralkodóját méltán illeti a történelem a "jó" jelzővel. Ez a király szerette az irodalmat, tisztelte a művészeket s izig-vérig át volt... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Renét, a független Provence utolsó uralkodóját méltán illeti a történelem a "jó" jelzővel. Ez a király szerette az irodalmat, tisztelte a művészeket s izig-vérig át volt itatva a humanizmus szellemétől. Talán éppen ezért vesztette el Nápolyt, amely évszázadokon át Provencehoz tartozott.
Ennek a boldog országnak egét ritkán borítják Észak-Franciaország vigasztalanul komor, sötétszürke felhői, ege mélykék, levegője enyhe, az erős naptól földje és növényzete árnyaltabb és választékosabb színben tobzódik, mint a világ más pontján, a római kultúra építészeti emlékeit a népvándorlás barbár törzseinek sem sikerült teljesen lerombolniok s a római kultúra öröklött hagyományai benne szunnyadtak a lelkekben. Szellemben a legtisztább mediterrán nép a provencei, ahol a fiúkat még ma is római császárok és hadvezérek után keresztelik.
Ma túristák, kíváncsi utasok és archeológusok földje Provence. Csak túrni kell egy város határánál, nem is nagyon mélyen, nem is nagyon sokáig és a római kultúrát hirdető régi kövek és szobrok kerülnek napvilágra... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv