A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Vágóállat és hústermelés 1987/9.

A Húsipari Vállalatok és az Agroinform tájékoztatója - XVII. évfolyam 9. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Agroinform
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Vágóállat és hústermelés
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Váncsa Jenő többek között megállapította, hogy minden gondunk, bajunk ellenére elismerésre méltó az, amit élelmiszer-gazdaságunk több mint egymillió dolgozója a nyolcvanas évtized... Tovább

Előszó

Részlet:
"Váncsa Jenő többek között megállapította, hogy minden gondunk, bajunk ellenére elismerésre méltó az, amit élelmiszer-gazdaságunk több mint egymillió dolgozója a nyolcvanas évtized éveiben a hazai ellátás, a külkereskedelmi fizetési mérleg javítása érdekében tett. Mostanra azonban sok tekintetben új helyzet alakult ki, s ehhez igazodva kell dolgoznunk.
Azoknak a feladatoknak, amelyeknek az agrárágazatok egészében véve eddig is megfeleltek, ezután is - a változó hazai és nemzetközi feltételek között is - meg kell felelniük. Érvényes ez a növekvő mennyiségi és minőségi igényeket támasztó hazai ellátásra és érvényes az exportra is." Vissza

Tartalom

Agrárgazdaság - Élelmiszergazdaság. Szemelvények Váncsa Jenő miniszter
nemrég megjelent írásából 1
Sajtótájékoztató a MÉM-ben 3
Németh Attila: Néhány gondolat az 1987. június 30-i állatállományról 4
Dr. Horváth Miklós: Gondos felvásárlási prognózis = szervezettebb munka 6
Sertésnemesítés: Az elmélet és a gyakorlat ellentmondásai 11
Dr. Tóth Imre: Gondolatok vágójuh-termelésünkről 14
Cserkúti Ferenc: Húsexport Gyuláról 21
Jászonyi Ferenc: Új helyzetben az Országos Húsipari Kutatóintézet 27
HÍREK- INFORMÁCIÓK 33
Külföldi információk tartalomjegyzéke:
Sovány marhahús előállítás Észak-Írországban - Problémák és megoldási lehetőségek (Gáspár Margit) 41
15 hónapos marhahús előállítási rendszer a gyakorlatban (Gáspár Margit) 43
A Rumensin (Monensin-Na) hatása az üszők növekedésére és ivarérettségére (Dr. Kemenes Mária) 44
A szimentáli bikák felhasználásának lehetősége a cseh tarka marha nemesítésére magasabb, kombinált termelésre (hústermelésre) (Dr. Bodon László) 45
Növendék bikák vágóértéke konzervált fűszenázst tartalmazó formázott keveréktakarmány etetésekor (Dr. Bodon László) 46
A szlovák tarka bikák és feketetarka, valamint vöröstarka lapály fajtákkal adott keresztezettjei vágóhídi mutatóinak értékelése (Dr. Bodon László) 47
A vágótömeg, az ondóvétel és a takarmányozás hatása a kanok húsának érzékszervi tulajdonságaira (Dr. Bodon László) 48
Az istállózási körülmények hatása választás után a növendék és hízósertések takarmányhasznosítására és a vágott test minőségi fokozatára (Gáspár Margit) 49
A hizlalási végsúly befolyása a sertések hústulajdonságaira (D. Kemenes Mária) 50
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vágóállat és hústermelés 1987/9. Vágóállat és hústermelés 1987/9. Vágóállat és hústermelés 1987/9.

Néhány lapon jelölések, sorkiemelések láthatók.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv