A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Gusto 2001. október-december

Ízek, borok, emberek - I. évfolyam 1-3. szám

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: M&C Consulting Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím: Gusto
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. szám:
Az új lap elé 5
Szerkesztőségi jegyzet
Bor-kultúra 6
Hírek
Bország 10
Badacsonyi billikom
Látogatóban a magyar borászat fenegyerekénél, Szeremley Hubánál
Gourmet 16
Étteremkritikusaink a budapesti Arcade, a szigetmonostori Bacchus
és a párizsi Au Pied de Cochon vendéglőben jártak
Dekantáta
Végtelen tisztesség 22
Vendégségben Kékkúton Cserhalmi Györgynél
Szemezgetés 28
Külföldi lapszemle
Connoisseur
Étterem étlap nélkül 32
Interjú a Fausto's vendéglő séfjével, Fausto Di Vorával
Humidor
A szivarozás kezdete 38
Praktikus tanácsok kezdő szivarosoknak, italajánlattal
Címlap
Nincsenek kabalaételeim 41
Interjú Gregor Józseffel
Kóborlások
Jó széllel argentin partra 48
Riport az amerikai hőfokon élő országról
Kóborlások
Dalmát vörösök 54
A horvátországi Hvar szigetének borairól
Gasztro história
Először is végy egy jó szakácskönyvet 58
A szakácskönyv története
Stíl 63
Vadászok bora
Vadas ételekhez ajánlunk magyar borokat
Stíl 67
Halak a víz fölött
Tanácsok kezdő vitorlázóknak
Sajt, óh
A sajt, a kenyér és a bor 70
Bortáj
Pincék a medencében 72
A káli medence borairól
Pincemustra. Észak Dél mellett
Gusto szelekció 78
A Gusto szerkesztősége Lőrincz György egri borász borait ajánlja
Gusto bazár 80
Borteszt 82
A Gusto zsűrije balatoni borokat kóstolt
Házi vinotéka
Bor a házban 84
Hogyan és milyen borokat tároljunk otthon
Borlexikon 86
Summary 89
Az ízlelés episztemológiája
Elöljáró elmélkedés: az 1975-ös Barbeito Malvazia 90
- Váncsa István írása
Utolsó csepp
A szakácsmesterség mint szépművészet 93
- Németh Gábor tárcája
Előzetes 96
Következő számunk tartalmából

2. szám:
Főszerkesztői jegyzet 7
Bor-kultúra 8
Hírek
Bország
SZUPERTOSZKÁNA 12
Toszkán körkép
Címlap
A MÁRKI BORA 16
Interjú Piero Antinorival, a világ legjobb borászával
Bország
EGY TIZENHAT ÉVES BARNÁCSKA 22
'85-ből, ami jó korfekvés, nagy évjárat
Borvidék
GYÓGYUL A BIKAVÉRSZEGÉNYSÉG 26
Egri körkép
Gourmet 32
Étteremkritikusaink a debreceni Bohém Belgian Beer Café, a budapesti Vadrózsa és a veszprémi Villa Medici vendéglőben jártak.
Dekantáta
A BOR BESZÉL 40
Interjú Bárdos Saroltával, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok főborászával
Connoisseur 48
Enoteca pinchiorri, a toszkán manna-menza
A világhíres firenzei étteremben jártunk
Bordal
Love of my wine 55
Karafiáth Orsolya verse
Szemezgetés 56
Külföldi lapszemle
Gasztro história
Szakács 60
Kosztolányi Dezső írása
Evés-ivás
Liter a túra 64
Az Alibi hat hónapra evés-ivás számának bemutatása
Stíl
Lóra, ha mondom 68
A lovaglás története aktuális ajánlatokkal
Humidor 72
Castro, Che és a Cohiba
Házi vinotéka
FELKÉSZÜLNI, VIGYÁZZ, PRIMŐR! 74
Rajtolt a 2001-es évjárat
Summary 75
Új bor
Fény az éjszakában 76
Mi is a beaujolais?
Borlexikon 79
Gusto szelekció 80
A Széchenyi-Casiono Pincészet termékeiből ajánlunk
Borteszt 84
A Gusto zsűrije egri borokat kóstolt
Az ízlelés episztemológiája 88
Második elmélkedés: nászasszony érkezik
Váncsa István tárcája
Utolsó csepp 92
Jolanda, aki egyszer az egész világra rámorzsázott
- Szív Ernő írása
Előzetes 96
Következő számunk tartalmából

3. szám:
Főszerkesztői jegyzet 5
Bor-kultúra 8
Hírek
Bország
A boldogság bora 14
A Gusto Champagne-ban járt - körkép a pezsgő hazájáról
Dekantáta
„abszolút harmóniát éreztem" 26
Interjú Hugh Johnsonnal
Conndisseur
Magaslat a városliget partján 32
Bemutatjuk Láng Györgyöt és a Gundelt
Gourmet 42
Étteremkritikusaink a budapesti Matteo és Rosenstein vendéglőkben jártak.
Szemezgetés 48
Külföldi lapszemle
Ünnepi asztal
A felügyelő szeme 52
- avagy a mesgijach, a rabbi és a heckser
Az ünnepi asztal dicsérete 56
- interjú Jelenits Istvánnal
Kóborlások
Örmény rapszódia két tételben 62
A „könyv és írás" népe
Humidor
Méretes miniszterelnök 68
Winston Churchill és a szivar
Magyar pezsgő
HÜNGAROCHAMPAGNE 71
Pezsgőmustra 73
A Gusto zsűrije magyar pezsgőket kóstolt
Gusto szelekció 76
A karácsonyi és újévi ünnepekre
Borajánló 78
Borjáték 79
Házi vinotéka 80
A pezsgőt ne csak szilveszterre tartogassuk
Borlexikon 82
Az ízlelés episztemológiája 84
Harmadik elmélkedés: nászasszony érkezik
- Váncsa István tárcája
Utolsó falat
Petri György, a szakács 88
Erjesztett halbelsőség és rántott bodzavirág
Summary 94
Előzetes 96
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv