1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

20 séf 100 recept

Nem csak ínyenceknek

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Magyar Konyha Magazin Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 296 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-12-0989-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Különleges könyvet tartasz a kezedben, kedves Olvasó. Ez a kötet egyszerre riport- és szakácskönyv. Használhatod úgy is, hogy beleolvasol egy séf életrajzába, és ha megfogott a személyisége, megfőzöd a receptjeit. De cselekedhetsz fordítva is, ha kiválasztottál egy receptet, amit izgalmasnak találtál, főzés közben megismerheted magát a recept készítőjét is. Az ember és a főztje. Egyik jellemzi a másikat.
20 magyar séf, 100 válogatott recept. Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp, ötlet és változat, hogy az étel otthoni körülmények között is elkészíthető legyen. De húsz - néha meglepő és tanulságos - kulináris életút is. Kirajzolódik, ki mit gondol a nagymamáról, a fúziós és a molekuláris konyha kalandjairól, a hagyomány és a haladás kényes egyensúlyáról, a magyar gasztronómia múltjáról, jövőjéről. De kiderül az is, kinek milyen az ízlésvilága, munkamódszere, karaktere.
A 20 séf szakmai hitvallása önmagában is... Tovább

Fülszöveg


Különleges könyvet tartasz a kezedben, kedves Olvasó. Ez a kötet egyszerre riport- és szakácskönyv. Használhatod úgy is, hogy beleolvasol egy séf életrajzába, és ha megfogott a személyisége, megfőzöd a receptjeit. De cselekedhetsz fordítva is, ha kiválasztottál egy receptet, amit izgalmasnak találtál, főzés közben megismerheted magát a recept készítőjét is. Az ember és a főztje. Egyik jellemzi a másikat.
20 magyar séf, 100 válogatott recept. Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp, ötlet és változat, hogy az étel otthoni körülmények között is elkészíthető legyen. De húsz - néha meglepő és tanulságos - kulináris életút is. Kirajzolódik, ki mit gondol a nagymamáról, a fúziós és a molekuláris konyha kalandjairól, a hagyomány és a haladás kényes egyensúlyáról, a magyar gasztronómia múltjáról, jövőjéről. De kiderül az is, kinek milyen az ízlésvilága, munkamódszere, karaktere.
A 20 séf szakmai hitvallása önmagában is érdekes. Ám így együtt sokkal többet nyújtanak, mint a részletek egésze. A 20 séf, 100 recept című kötet bepillantást enged az elmúlt évtized kulináris forrongásaiba, a különböző divatok és irányzatok sokszínűségébe, sőt még a csúcsgasztronómia kulisszatitkairól is fellebbenti a fátylat.
Aki átböngészi az interjúkat, bele-belekóstol az ételekbe, meglepő felfedezést is tehet. Az útkeresés, a szemléletváltás, a rengeteg vita ellenére a magyar étkezési kultúra egy és oszthatatlan. Élő szövet, amely folyamatosan változik, valódi értékei búvópatak módjára mindenütt felfedezhetők. Nincs ugyanis százféle magyar konyha. Csak kettő. A jó meg a rossz. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv