A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tüzes angyal

Szerző
Fordító
Grafikus
Lektor

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 638 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

E könyv szereplői már tudják, hogy új világrészt fedeztek fel a tengereken túl, a Ruprecht, a humanistákért rajongó szökött diák az első hódító-kincskeresőkkel járja be Hispaniola földjét.
Luther kortársai Brjuszov regényének alakjai, akik Faust és Mefisztofelész furcsa társaságában idézik fel a szép Helené szellemét, megvetik a begyepesedett fejű nyárspolgárt, valami szebb, emberibb élet után vágyódnak, de még őszintén hisznek a boszorkányok létezésében, s képzeletük a démonok megszámlálhatatlan seregével népesíti be a boszorkányszombatok orgiáit.
A száz éve született Valerij Brjuszov a történetíró hitelességével ábrázolja a XVI. századi Németországot, lovagvárait és városi polgárait, a korabeli ember eszméit és téveszméit s az új kor születésének tragédiákkal járó gyötrelmeit.
Regényét a forradalmakkal terhes XX. század elején írta (oroszul először 1908-ban, magyarul 1926-ban jelent meg); műve a modern történelmi regény előfutára: nem illusztrálja a történelmet, a mai ember... Tovább

Valerij Brjuszov

Valerij Brjuszov műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Valerij Brjuszov könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tüzes angyal Tüzes angyal Tüzes angyal

A védőborító kissé kopott, elszíneződött.

Állapot:
1.460 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba