Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vallomásaim II. (töredék)

Szerző
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 394 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. A Franklin-Társulat Nyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Két évi hallgatás és szünet után elhatározásom ellenére újra fölveszem a tollat. Olvasó, függeszd föl ítéletedet arról, hogy minő okok kényszerítenek reá; csak ha elolvastál, akkor tudsz... Tovább

Előszó

Részlet:
"Két évi hallgatás és szünet után elhatározásom ellenére újra fölveszem a tollat. Olvasó, függeszd föl ítéletedet arról, hogy minő okok kényszerítenek reá; csak ha elolvastál, akkor tudsz itéletet mondani.
Láttuk, hogy csöndes ifjúságom egyenletes, eléggé kedves életben folyt le, nagy kellemetlenségek és nagy jólét nélkül.
Ez a középszerűség annak a heves, de gyönge természetnek volt a munkája, mely kevésbé gyors a vállalkozásban, mint a mily könnyű a csüggedésben; mely kényszerrel jött ki a nyugalomból, de a fáradság és a hajlam visszatéritette oda; és ez a természet, menten a nagy erényektől s még inkább a nagy bűnöktől, - mindig a röst és csöndes élethez vezetvén vissza, melyre úgy éreztem, hogy rá születtem, - nem engedte meg soha, hogy valami nagyot tegyek sem jó, sem rossz irányban.
Mily más képet fogok mindjárt föltárni! A sors, mely harmincz évig kedvezett hajlamaimnak, ellenök dolgozott más harmincz évig; és helyzetemnek és hajlamaimnak ez örökös ellentétéből óriási hibákat, hallatlan szenvedéseket látunk majd megszületni s az erélyen kivül minden erényt, mik a balsorsot tiszteletre méltóvá tehetik." Vissza

Tartalom

VII. könyv 3
VIII. könyv 76
IX. könyv 131
X. könyv 222
XI. könyv 278
XII. könyv 324
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék) Vallomásaim II. (töredék)

A gerinc vászonnal pótolt. A borító és a kötés javított. A borító és néhány lap nedvességtől foltos. A borítón tulajdonosi bejegyzés látható. A lapélek egyenetlenek.

Állapot:
3.680 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba