| Könyvem története, irta Zilahy Ágnes | 3 |
| Levesek | |
| Közönséges hus-leves | 8 |
| Barna-leves | 9 |
| Tyuk-leves | 9 |
| Tiszta borsos leves | 10 |
| Gulyáshus | 10 |
| Gulyáshus (másképen) | 11 |
| Rák-leves | 11 |
| Kaszáslé | 12 |
| Rákbavaló töltelék | 13 |
| Pörkölt levesek | |
| Rák-leves | 14 |
| Tüdőtáska-leves | 14 |
| Gomba-leves | 15 |
| Zöldség-leves | 15 |
| Darával töltött tészta-leves | 16 |
| Gombócz-leves | 17 |
| Paradicsom-leves | 17 |
| Káposzta-leves | 18 |
| Turbolya-leves | 18 |
| Paszuly-leves | 19 |
| Borleves bőjtösen | 19 |
| Burgonya-leves | 20 |
| Savanyu tojás-leves | 20 |
| Borkő-leves | 21 |
| Keménymagos leves | 22 |
| Tört máj-leves | 22 |
| Sör-leves | 22 |
| Teknősbéka-leves | 22 |
| Borsólé | 23 |
| Májleves, árván | 24 |
| Gesztenyés leves | 25 |
| Agyvelő-leves | 25 |
| Levesbe valók | |
| A gyurt tészták | 26 |
| Csigatészta elkészitése | 27 |
| Rákvaj vagy rákzsir | 28 |
| A rákba való felvert galuska | 29 |
| Rákleves rákhussal | 29 |
| Tejgaluska | 29 |
| Darakoczkák | 30 |
| A májgaluska | 30 |
| Olasz borsó | 31 |
| Gyöngykása foghagymával | 31 |
| Gyöngykása gombával | 32 |
| Rizskása gombával | 32 |
| Vegyes zöldség | 32 |
| Tüdő-táska | 33 |
| Liszt koczkák | 34 |
| Zsemlyekása gombócz | 34 |
| Lisztgaluska | 34 |
| Articsóka | 35 |
| Tyuk tormával | 35 |
| Sajtos tojás | 36 |
| Béka czomb | 36 |
| Friss osztriga, sülve | 37 |
| Hus körül való ételek | |
| Rizskása gombával | 38 |
| Csiperke gomba | 38 |
| Többféle gomba | 39 |
| Rizskása hagymával | 39 |
| Házi makkaróni | 40 |
| Vizes galuska | 40 |
| Turós gombócz | 40 |
| Burgonya törve | 41 |
| Reszelt tészta | 41 |
| Sárga répa | 42 |
| Káposzta saláta | 42 |
| Mártások | |
| Tatár-mártás | 43 |
| Mandulás torma-mártás | 43 |
| Metélő hagyma-mártás | 44 |
| Eczetes torma-mártás | 44 |
| Halakra való mártás | 44 |
| Majonéz | 44 |
| Szardella vaj | 45 |
| Paradicsom-mártás | 45 |
| Hagyma-mártás | 46 |
| Tejfeles ugorka-mártás | 46 |
| Tejfeles torma-mártás | 47 |
| Szardella-mártás | 47 |
| Kapornya-mártás | 48 |
| Zsemlye-mártás | 48 |
| Kapor-mártás | 49 |
| Foghagyma-mártás | 49 |
| Ugorka-mártás | 49 |
| Köszméte-mártás | 50 |
| Sóska-mártás | 50 |
| Egres-mártás | 51 |
| Meggy-mártás | 51 |
| Ribizlimártás | 52 |
| Alma-mártás | 52 |
| Tatár-mártás (másképen) | 53 |
| Majonéz | 53 |
| Leves utáni ételek | |
| Főtt marhahus, párolva | 54 |
| Főtt marhahus, vagdalva | 55 |
| Kirántott sonka | 55 |
| Velős szeletek | 56 |
| Vese velővel | 56 |
| Sonkás omlett | 57 |
| Szárnyas máj-vagdalék | 57 |
| Földi csiga | 58 |
| Borjuláb és -fej kirántva | 58 |
| Agyvelő kirántva | 59 |
| Tüdő, savanyu lével | 59 |
| Tüdő rizzsel | 59 |
| Töltött tojás | 60 |
| Keserü gomba | 61 |
| Főzelékek | |
| Toros káposzta | 62 |
| Töltött káposzta, kolozsvári módon | 62 |
| Közönséges töltött káposzta | 64 |
| Hússal összerakott káposzta | 64 |
| Kelkáposzta, töltve | 65 |
| Zöld káposzta, töltve | 66 |
| A lucskos káposzta | 67 |
| A székely-gulyás | 68 |
| Búza-kása | 68 |
| Töltött karalábé | 68 |
| Töltött zöld paprika | 69 |
| Töltött paradicsom | 70 |
| Töltött burgonya | 71 |
| Töltött ugorka | 71 |
| Tökkáposzta | 72 |
| Paprikás káposzta | 73 |
| Babéros. savanyu burgonya | 74 |
| Szemes paszuly | 74 |
| Száraz borsó | 75 |
| Tojásos és sonkás burgonya | 75 |
| Szilva, lével | 76 |
| Szilva, tálba főtt | 76 |
| Zöld paszuly | 77 |
| Vegyes zöldség | 78 |
| Kárfiol | 78 |
| Spárga tök | 79 |
| Spárga | 79 |
| Komlóhajtás | 80 |
| Laboda (vagy spenót) | 80 |
| Szemes zöld borsó | 81 |
| Lencse böjtösen | 82 |
| Ludas-kása | 82 |
| Kucsmagomba töltve | 83 |
| Aszalt lengyel-gomba | 84 |
| Becsináltak | |
| Rák, kokóval | 85 |
| Borju-agyvelő, czitrommal | 85 |
| Sárgarépa, sertéshussal | 86 |
| Tárkonyos bárány | 86 |
| Köszmétés bárány | 87 |
| Bárány, czitrommal | 87 |
| Köszmétés csirke | 88 |
| Kalarábés csirke | 88 |
| Zöld borsó csirkével | 89 |
| Paradicsomos csirke | 89 |
| Mazsolás- és gesztenyés nyelv | 89 |
| Paczal | 90 |
| Borjuláb és borjufej tojással | 90 |
| Debreczeni mazsolás csirke | 91 |
| Bosporus | 92 |
| Rák rizskásával | 93 |
| Pecsenyék | |
| A "Luby"-sült | 93 |
| Beafsteak | 95 |
| Marhahus paprikás | 96 |
| Vetrecze | 97 |
| Zöldséges pecsenye | 97 |
| Lengyel rostélyos | 97 |
| Vereshagymás rostélyos | 98 |
| Tejfeles rostélyos | 98 |
| Fehérpecsenye | 99 |
| Vesepecsenye, savanyun | 99 |
| Vesepecsenye szalonnával tüzdelve | 100 |
| Fehérpecsenye töltve | 100 |
| Szenensült pecsenye | 101 |
| Marhapecsenye gombóczczal | 102 |
| Vagdalt marhapecsenye | 103 |
| Borjuszelet | 104 |
| Borjuvesés | 104 |
| Borjupörkölt | 105 |
| Borjutokány | 105 |
| Borjuczomb | 106 |
| Borju, rántva | 106 |
| Borjuszegy, töltve | 106 |
| Borju fehér pecsenye, töltve | 107 |
| Borjumáj | 108 |
| Rántott csirke | 109 |
| Töltött csirke | 110 |
| Paprikás csirke | 111 |
| Pörkölt csirke | 112 |
| Kappansült | 112 |
| Szalonnával sütött kappan | 113 |
| Kacsa sülve | 114 |
| Szelid kacsa, vad módra | 114 |
| Pulykasült | 115 |
| Pörkölt pulyka | 116 |
| Pulyka, vagdalt hussal | 116 |
| Libasült | 118 |
| Libamell, fojtva | 119 |
| Sült libamáj | 119 |
| Az angolsült | 119 |
| A marhahus tejfeles mártással | 120 |
| A paprikás szelet | 121 |
| Serpenyős rostélyos | 121 |
| A főtt marhanyelv | 122 |
| Marhapecsenye zöldséges mártással | 122 |
| Erdélyi tokány | 123 |
| Malacz-sült | 124 |
| Pörkölt malacz | 125 |
| Malacz-pecsenye tordai módon | 125 |
| Paprikás sertésfejből | 126 |
| Sertésgerincz | 127 |
| Sertésgerincz (másképen) | 127 |
| Sertés-szelet | 127 |
| Sertés-czomb | 128 |
| Fáczán, sülve | 128 |
| Fehérbelü pecsenye | 192 |
| Vadhusok | |
| Az őzderék páczolva | 131 |
| Páczoltnyul | 132 |
| Nyul, pácz nélkül | 133 |
| Nyulpaprikás | 134 |
| Nyul babérral | 134 |
| Vadliba | 135 |
| Vadkácsa | 136 |
| Szalonka és szalonkabél | 136 |
| Fenyő madár belestül | 138 |
| A verebek | 138 |
| Halak | |
| Szegedi paprikáshal | 139 |
| Tejfejel halpaprikás | 140 |
| Rántott harcsa | 140 |
| Az egészben megsütött apró hal | 141 |
| Csuka füszeresen | 142 |
| Csuka tejfeles tormával | 142 |
| Süllő vagy csuka töltve | 143 |
| Hal-leves | 144 |
| A hering melegen | 144 |
| A száritott tőkehal | 145 |
| Marinirozott hal | 146 |
| A pisztráng hidegen | 146 |
| Hogyan nem fő széjjel a hal? | 146 |
| Saláták és diszitések | |
| Aszpikk | 147 |
| A magyar házimustár | 148 |
| Öntött saláta | 149 |
| Hideg saláta | 149 |
| A zeller- és a burgonya-saláta | 150 |
| A hering saláta | 150 |
| Vegyes saláta | 151 |
| Tészták | |
| A fánk | 152 |
| A bába kalács | 154 |
| Az egyszerű kalács | 155 |
| A kürtös kalács | 156 |
| A király kalács | 157 |
| Az arany galuska | 158 |
| Csorgatott czukros tészta | 160 |
| A darázslép tészta | 161 |
| A cseh fánk | 162 |
| Az élesztős sodralék | 162 |
| A mákos gubó | 163 |
| Az élesztős lepény | 164 |
| Az élesztős palacsinta | 165 |
| A turós koczka-tészta | 165 |
| A paraszt-béles | 167 |
| A réteges (élesztős) pogácsa | 167 |
| A tepertős pogácsa | 168 |
| A tepertős vakarcs | 169 |
| Az élesztős, írós-tészta | 170 |
| Az írós-tészta | 170 |
| A félírós-tészta | 173 |
| A toló fánk | 173 |
| A rétes tészta | 174 |
| A rétesbe való töltelék | 176 |
| Az alma-töltelék | 177 |
| A turósrétek töltelék | 178 |
| A mák-töltelék | 178 |
| A dió-töltelék | 178 |
| Csiga-rétes | 179 |
| Császár-morzsa | 179 |
| A debreczeni béles | 180 |
| A székely béles | 181 |
| A burgonya-rétes | 182 |
| A palacsinta tészta | 183 |
| A levelen sült | 184 |
| A zsemlye-pudding | 185 |
| Bormártással | 187 |
| A puddingokra és tálba-főttekre való tejmártás | 187 |
| A bor-mártás | 188 |
| A csokoládé-mártás | 189 |
| A tálba főtt eper | 189 |
| A dara tálbafőtt tojássárgával | 190 |
| A dara (vagy griz) tálbafőtt másképen | 190 |
| A csokoládé tálbafőtt | 191 |
| A tejfel tálbafőtt | 191 |
| A keményitő tálbafőtt | 192 |
| A riszkása tálbafőtt | 192 |
| A zsemlyemorzsás darabkoczkák | 193 |
| Csőrege kétféleképen | 194 |
| A rózsa-fánk | 195 |
| A tejfel koczka | 196 |
| A hájas pogácsa | 197 |
| Az uti pogácsa | 197 |
| Kisütött zsemlye | 198 |
| Az alma-fánk | 198 |
| A zsiros lepény | 199 |
| Turós lepény | 200 |
| A fahéjjas fánk | 201 |
| A málé lepény | 202 |
| A gyúrt tészták | 203 |
| Juhturós tészta | 204 |
| A tehén turós tészta | 204 |
| A sodrott tészta | 205 |
| A szilva-ízes dereje | 206 |
| A káposztás koczka-tészta | 207 |
| A sonkás tészta | 208 |
| A tejbe főtt laska | 209 |
| A darával készült tészta | 209 |
| A mákos tészta | 210 |
| A tehénturós gombócz | 210 |
| A bánáti gyümölcs kenyér | 212 |
| A gyümölcs kenyér | 212 |
| A vaniliás perecz | 213 |
| Vanilia hajtás | 214 |
| A czukor perecz | 214 |
| A rácz pite | 215 |
| A pozsonyi mákos- (diós-) patkó | 216 |
| Libazsíros sütemény | 217 |
| A porhanyó kis kifli | 217 |
| A mézes lepény | 218 |
| A diós sütemény | 218 |
| A diós rudak | 219 |
| A habos tészta | 219 |
| A fűszeres édes tészta | 220 |
| Vajas torta | 221 |
| A morzsa-torta | 221 |
| A csokoládés édes tészta | 222 |
| A csokoládé-torta | 222 |
| A sodrott torta-lepény | 223 |
| A dió-torta | 224 |
| A pörkölt torta | 224 |
| A dalauzi | 225 |
| A czukros tört dió | 226 |
| A mogyoró csemege | 227 |
| Az édeske | 227 |
| A mandula csokocska | 227 |
| Tojásos perecz | 228 |
| A gyümölcsös csókocskák | 229 |
| A mandula kártya | 229 |
| A bazár csókocskák | 229 |
| A domika | 230 |
| Hussal töltött kiflik | 230 |
| Szilva gombóczok | 231 |
| Cseresznye és szilva kisütve | 232 |
| Az ostya-sütés | 233 |
| Könnyű czukrászat | |
| A fagylaltok | |
| A fagylaltok készitéséről | |
| A vanilia-fagylalt | 235 |
| Kávé-fagylalt | 236 |
| Csokoládé-fagylalt | 236 |
| Gyümölcs-fagylaltok | 236 |
| Gesztenye-fagylalt | 237 |
| Eper-fagylalt | 237 |
| Rizs-fagylalt | 238 |
| Mogyoró-fagylalt | 238 |
| Czukros málnalé | 239 |
| A krémek | |
| Csokoládéból, vaniliából és mandulából | 240 |
| Tejhab krémekhez és kávéba | 240 |
| A madártej | 241 |
| Barazck-krém | 242 |
| Kávé-krém | 242 |
| Nemzeti színű krém | 243 |
| A sütemények jegeczesitése | |
| A jegeczitéshez való czukor | 244 |
| Tortákra való jég | 245 |
| Czitromjég tortákra | 246 |
| Csokoládé jegecz | 247 |
| Kávé jegecz | 247 |
| Csokoládé jégtortára | 248 |
| Gyümölcs jegecz-tortára | 248 |
| A torták | |
| Alma-torta | 249 |
| Gesztenye-torta | 250 |
| Habos torta | 251 |
| Kávé-torta | 252 |
| Gesztenye czukorral bevonva | 253 |
| Rózsalevél czukorba főzve | 253 |
| Tortákra való diszités | 254 |
| Czukrászati egyveleg | |
| Mogyoró rudak | 254 |
| Indiai fánk | 255 |
| Tea-tészta sonkával | 256 |
| Füszeres lepény | 257 |
| Ánizs kenyér | 257 |
| Csokoládé-karikák | 258 |
| Vaniliás kétszersült | 259 |
| Kocsonya fris gyümölcsből | 260 |
| Az alkörmös festék készitése | 260 |
| Világos sárga szín | 261 |
| Gesztenye-csemege | 262 |
| Pástétom-tészta | 263 |
| Ludmáj-pástétom | 264 |
| Nyúl-pástétom | 265 |
| A kozmás ételekről | 267 |
| Különlegességek | |
| A disznótor | 269 |
| A disznó ölés | 71 |
| A kolbász | 274 |
| A tüdős hurka készítése | 276 |
| A véres hurka | 278 |
| A májas készités | 279 |
| A kásás hurka | 280 |
| A hájszeles | 281 |
| A gömböcz | 282 |
| A disznófősajt | 283 |
| Bőrsajt | 285 |
| A kocsonya-készítés | 286 |
| A királyhús | 287 |
| A paprikás szalonna | 288 |
| Az oltó készitése | 288 |
| A komlós kenyér sütése | 290 |
| A komlós korpa készitése | 292 |
| A bálmos | 293 |
| A must kolbász | 294 |
| A puliczka | 295 |
| A debreczeni kolbász készitése | 296 |
| A sonka és a marhanyelv páczolás | 297 |
| A virsli készitése | 297 |
| A zsír olvasztás | 298 |
| Csokoládé | 299 |
| Az édes ürmös készítése | 299 |
| Diópálinka | 300 |
| Puncs | 300 |
| Meleg limonádé | 301 |
| Hideg puncs | 301 |
| Almabor | 301 |
| Vegyes gyümölcs pálinka | 302 |
| Vaniliás pálinka | 302 |
| Narancs pálinka | 303 |
| Köménymagos (vagy ánizsos) pálinka | 304 |
| A rum készitése házilag | 304 |
| Eczet készités | 305 |
| Birs-alma sajt | 306 |
| Birs-alma sajt más módon | 307 |
| Gomba-por készitése | 307 |
| Télére eltett zöld paszuly | 307 |
| Eper eltartása néhány napig | 308 |
| A czitrom és a narancs eltartása | 309 |
| Hogy kell a szilvát eltartani | 309 |
| Hogyan kell a tojást eltartani | 309 |
| A dinnye eltartása | 309 |
| Csiperke- vagy rizike-gomba eltartása | 309 |
| Hogyan kell az avas zsirt jóvá tenni | 311 |
| Kovászos ugorka télre | 311 |
| Kovászos ugorka más módon | 312 |
| Az ugorka-saláta | 314 |
| Eczetes ugorka üvegben | 315 |
| Paprikás piros káposzta | 315 |
| Tök-káposzta üvegben | 315 |
| Sóska-márrtás üvegben | 316 |
| Hagyma eczetbe téve | 316 |
| Édes zöldpaprika eczettel | 317 |
| Eczetes ugorka-saláta | 318 |
| Aszalt körte | 318 |
| Aszalt körte sajtolva | 319 |
| Aszalt zöld kukoricza | 321 |
| Zöld paszuly aszalva | 322 |
| Tinóri (vagy hiriba) gomba aszalva | 323 |
| A szappan-főzés | 323 |
| Hogyan lehet az égési sebet gyorsan enyhiteni | 324 |
| Hogyan lehet a kéménytüzet eloltani | 325 |
| Mosdószer | 325 |
| Puhafa-padló festése | 326 |
| Hordóba eltett fejes káposzta | 326 |
| A fojtott káposzta | 329 |
| Gyalult hordós káposzta | 329 |
| Befőttek | |
| Többféle, egyformán elkészithető befőtt | 332 |
| Sárga dinnyehéj befőtt | 334 |
| A görög dinnye befőtt | 335 |
| A czukorba főtt baraczk | |
| Kajszin baraczk befőtt | 337 |
| Magolt ribizli | 337 |
| A körte befőtt | 338 |
| Birsalma befőtt | 339 |
| Hámozott dió befőtt | 339 |
| Rendes dió befőtt | 330 |
| Zöld ringlót | 340 |
| Rummal eltett vegyes gyümölcs | 341 |
| Meggy eczettel | 341 |
| Birsalma sürü czukorban | 342 |
| Magolt meggy czukorban | 342 |
| Apró arany-alma czukorban | 342 |
| Birsalma eczettel | 343 |
| Kajszin baraczk eczettel | 343 |
| Sárga-dinnye héjja eczettel | 343 |
| Az elromlott befőttek értékesítése | 344 |
| Őszi baraczk-iz | 344 |
| A czukros (jegeczes) gyümölcsök | 345 |
| Paradicsom üvegben | 345 |
| Ünnepi ebédek | |
| Az asztal terités | 348 |
| Nagy ebéd (télen) | 350 |
| Nagy vacsora (télen) | 351 |
| Nagy ebéd (tavasszal) | 351 |
| Nagy vacsora (tavasszal) | 352 |
| Nagy ebéd (nyáron) | 352 |
| Nagy vacsora (nyáron) | 353 |
| Nagy ebéd (ősszel) | 353 |
| Nagy vacsora (ősszel) | 354 |
| Az én szakácskönyvem | 355 |