| Könyvem története, írta Zilahy Ágnes | 3 |
| Levesek | |
| Közönséges hus-leves | 9 |
| Barna-leves | 10 |
| Tyuk-leves | 11 |
| Tiszta borsos-leves | 11 |
| Gulyás-hus | 12 |
| Gulyás-hus másképpen | 13 |
| Rák-leves | 13 |
| Kaszáslé | 15 |
| Rákba való töltelék | 16 |
| Pörkölt- vagy árva-levesek | |
| Rák-leves | 16 |
| Tüdő táska-leves | 17 |
| Gomba-leves | 18 |
| Zöldség-leves | 18 |
| Darával töltött tészta-leves | 19 |
| Gombócz-leves | 21 |
| Paradicsom-leves | 21 |
| Káposzta-leves | 22 |
| Turbolya-leves | 22 |
| Paszuly leves | 23 |
| Borleves böjtösen | 24 |
| Burgonya-leves | 24 |
| Savanyu tojás-leves | 25 |
| Borkő-leves | 25 |
| Köménymagos leves | 26 |
| Tört máj-leves | 27 |
| Levesbe valók | |
| A gyurt tészták | 27 |
| Csiga-tészta készítése | 28 |
| A rákba való felvert galuska | 30 |
| Rák-leves rák-hussal | 30 |
| Tej-galuska | 31 |
| Dara (griz) koczkák | 31 |
| A máj-galuska | 32 |
| Olasz-borsó | 33 |
| Gyöngykása fokhagymával | 33 |
| Gyöngykása gombával | 34 |
| Rizskása gombával | 34 |
| Rák-vaj - vagy rák-zsír | 35 |
| Vegyes zöldség | 36 |
| Tüdő táska | 36 |
| Liszt-koczkák | 37 |
| Zsemlyekása (griz) gombócz | 38 |
| Lisztgaluska | 38 |
| Hús körül való étkek | |
| Rizskása gombával | 39 |
| Csiperkegomba | 39 |
| Többféle gomba készítése | 40 |
| Rizskása hagymával | 41 |
| Házi makkaroni | 41 |
| Vizes galuska | 42 |
| Turós-gombócz | 42 |
| Burgonya törve | 43 |
| Reszelt tészta | 43 |
| Sárga-répa | 44 |
| Káposzta-saláta | 44 |
| Mártások | |
| Tatár-mártás | 45 |
| Mandulás tormamártás | 46 |
| Metélő hagyma-mártás | 46 |
| Eczetes torma | 47 |
| Halakra való mártás | 47 |
| Majonéz | 48 |
| Szárdella vaj | 48 |
| Paradicsom-mártás | 48 |
| Hagyma mártás | 49 |
| Tejfeles ugorkamártás | 50 |
| Tejfeles tormamártás | 51 |
| Szardellamártás | 51 |
| Kapornyamártás | 52 |
| Zsemlyemártás | 53 |
| Kapormártás | 53 |
| Fokhagyma-mártás | 54 |
| Ugorkamártás | 54 |
| Köszméte (Piszke) mártás | 55 |
| Sóskamártás | 55 |
| Egres-mártás | 56 |
| Meggy-mártás | 57 |
| Ribizli-mártás | 57 |
| Alma-mártás | 58 |
| Leves utáni ételek | |
| Főtt marhahus párolva | 59 |
| Főtt marhahus vagdalva | 60 |
| Kirántott sonka | 61 |
| Velős szeletek | 61 |
| Vese velővel | 62 |
| Sonkás-omlet | 62 |
| Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék | 63 |
| Földi csiga | 64 |
| Borju-láb és borju-fej kirántva | 65 |
| Agyvelő kirántva | 65 |
| Tüdő savanyu lével | 66 |
| Tüdő rizskásával | 66 |
| Töltött tojás | 67 |
| Keserű gomba | 68 |
| Főzelékek | |
| Tavas-káposzta | 69 |
| Töltött-káposzta (kolozsvári) | 70 |
| Közönséges töltött-káposzta | 72 |
| Hussal összerakott káposzta | 73 |
| Kelkáposzta töltve | 74 |
| Zöldkáposzta töltve | 75 |
| Lucskos káposzta | 76 |
| Székely-gulyás | 77 |
| Töltött karalábé | 78 |
| Töltött zöld paprika | 79 |
| Töltött paradicsom | 80 |
| Töltött burgonya | 81 |
| Töltött ugorka | 82 |
| Tökkáposzta | 83 |
| Paprikás káposzta | 84 |
| Babéros savanyu burgonya | 85 |
| Szemes paszuly | 85 |
| Száraz borsó | 86 |
| Tojásos és sonkás burgonya | 87 |
| Szilva-lével | 88 |
| Szilva tálbafőtt | 88 |
| Zöld-paszuly | 89 |
| Vegyes zöldség | 90 |
| Kartifiol | 91 |
| Spárga-tök | 91 |
| Spárga | 92 |
| Komlóhajtás | 93 |
| Laboda (vagy spenót) | 94 |
| Szemes zöld-borsó | 95 |
| Lencse böjtösen | 95 |
| Ludas-kása | 96 |
| Kucsmagomba töltve | 97 |
| Aszalt lengyel-gomba | 98 |
| Becsináltak | |
| Rák "Kokó"-val | 99 |
| Borju agyvelő czitrommal | 100 |
| Sárga-répa sertés-hussal | 101 |
| Tárkonyos bárány | 101 |
| Köszmétés bárány | 102 |
| Bárány czitrommal | 103 |
| Köszmétes csirke | 103 |
| Karalábés csirke | 104 |
| Zöldborsó csirkével | 104 |
| Paradicsomos csirke | 105 |
| Mazsolás és gesztenyés nyelv | 106 |
| Paczal | 106 |
| Borju-láb és fejtojással | 107 |
| Debreczeni mazsolás csirke | 108 |
| Bosporus | 109 |
| Rák rizskásával | 110 |
| Pecsenyék | |
| A Luhysült | 111 |
| Beafstek | 113 |
| Marhahus paprikás | 114 |
| Vetrecze | 115 |
| Zöldséges pecsenye | 115 |
| Lengyel rostélyos | 116 |
| Vereshagymás rostélyos | 117 |
| Tejfeles rostélyos | 117 |
| Fehér pecsenye | 118 |
| Savanyu vesepecsenye | 119 |
| Szalonával tüzdelt vesepecsenye | 119 |
| Töltötött fehér pecsenye | 120 |
| Szénen, illetve rostényon sült (fleck) | 121 |
| Marha-pecsenye-gombócz | 122 |
| Vagdalt marha-pecsenye | 123 |
| Borju-szelet | 124 |
| Borju-vesés | 125 |
| Borju-pörkölt | 126 |
| Borju-tokány | 126 |
| Borju-czomb | 127 |
| Rántott borju | 127 |
| Töltött borjuszeg | 128 |
| Borju fehér pecsenye töltve | 129 |
| Borju-máj | 130 |
| Borju-nyelv | 130 |
| Rántott csirke | 131 |
| Töltött csirke | 132 |
| Paprikás csirke | 134 |
| Pörkölt csirke | 135 |
| Kappan-sült | 136 |
| Szalonnával sütött kappan | 136 |
| Kacsa sülve | 137 |
| Szelid kacsa vad módra | 138 |
| Pulykasült | 139 |
| Pörkölt-pulyka | 140 |
| Pulyka vagdalt hussal | 141 |
| Libasült | 142 |
| Libamell fejtva | 143 |
| Sült-libamáj | 144 |
| Angol-sült | 145 |
| Marhahus tejfeles mártással | 146 |
| Paprikás-szelet | 146 |
| Serpenyős rostélyos | 147 |
| Főtt-marhanyelv | 148 |
| Marha pecsenye zöldséges mártással | 148 |
| Erdélyi tokány | 149 |
| Malaczsült | 150 |
| Pörkölt-malacz | 152 |
| Malacz-pecsenye tordaiason | 152 |
| Paprikás, sertés fejből | 153 |
| Sertés-gerincz (karmanádli) | 154 |
| Sertés-gerincz (másképen) | 155 |
| Sertés szelet | 155 |
| Sertés-czomb | 156 |
| Vad-husok | |
| Az őzderék páczolva | 157 |
| Páczolt-nyul | 159 |
| Nyul Pácz nélkül | 160 |
| Nyul paprikás | 161 |
| Nyul babérral | 161 |
| Vad-liba | 162 |
| Vad-kacsa | 163 |
| Szalonka és szalonkabél | 164 |
| Fenyő-madár belestül | 166 |
| A verebek | 166 |
| Halak | |
| Szegedi halpaprikás | 167 |
| Tejfeles halpaprikás | 168 |
| Rántott harcsa | 169 |
| Apróhal egészen sütve | 170 |
| Csuka fűszeresen | 171 |
| Süllő (vagy csuka) töltve | 172 |
| Hal-leves | 173 |
| Hering melegen | 173 |
| Száritott tőkehal | 174 |
| Marinirozott hal | 175 |
| Rántott békaczomb | 176 |
| A pisztráng hidegen | 176 |
| Saláták és diszitések | |
| Aszpik | 177 |
| A magyar házimustár | 179 |
| Öntött saláta | 179 |
| Hideg saláta | 180 |
| Zeller és burgonya saláta | 181 |
| Hering saláta | 181 |
| Vegyes saláta | 182 |
| Tészták | |
| A fánk | 183 |
| A bába kalács | 186 |
| Az egyszerű kalács | 188 |
| Kürtös kalács | 189 |
| A király kalács | 190 |
| Az arany galuska | 191 |
| A csorgagott czukros tészta | 193 |
| A darázslép tészta | 195 |
| A cseh fánk | 196 |
| Az élesztős-sodralék | 197 |
| A mákos gubó | 198 |
| Az élesztős lepény | 199 |
| Az élesztős palacsinta | 200 |
| A turós koczka-tészta | 201 |
| A paraszt-bélés | 203 |
| A réteges (élesztős) pogácsa | 204 |
| A tepertős pogácsa | 205 |
| A tepertős vakarcs | 205 |
| Az élesztős, irós-tészta | 206 |
| Az irós-tészta | 207 |
| A félirós-tészta | 209 |
| A toló-fánk | 211 |
| A rétes-tészta | 212 |
| A rétesbe való töltelék | 215 |
| Az almatöltelék | 216 |
| A turós rétes | 217 |
| A máktöltelék | 217 |
| A diótöltelék | 218 |
| Csiga rétes | 218 |
| Császár-morzsa | 219 |
| A debreczeni béles | 220 |
| A székely béles | 222 |
| A burgonya-rétes | 223 |
| A palacsinta-tészta | 223 |
| A levelen sült | 225 |
| A zsemlye pudding | 227 |
| Bor mártással | 228 |
| A puddingokra és tálba főttekre való tejmártás | 229 |
| A bor-mártás | 230 |
| Csokoládé mártás | 231 |
| Az eper tálbafőtt | 231 |
| A dara tálbafőtt tojássárgával | 232 |
| A dara tálbafőtt másképpen | 233 |
| A csokoládé tálbafőtt | 234 |
| A tejfel tálbafőtt | 234 |
| A keményítő tálbafőtt | 236 |
| A zsemlyemorzsás darakoczkák | 237 |
| Csörege kétféleképen | 238 |
| A rózsa fánk | 239 |
| A tejfel-koczka | 241 |
| A hájas pogácsa | 242 |
| Az uti pogácsa | 242 |
| Kisütött zsemlye | 243 |
| Az alma-fánk | 243 |
| A zsiros lepény | 245 |
| Turós-lepény | 246 |
| A fahajas-fánk | 247 |
| A málé-lepény | 248 |
| A gyurt tészták | 249 |
| Juh turós tészta | 251 |
| Tehén turós-tészta | 251 |
| A sodrott tészta (nudli) | 252 |
| A szilvaizes derelye | 253 |
| A káposztás koczka-tészta | 255 |
| A sonkás tészta | 255 |
| A tejbefőtt laska | 257 |
| A darával készült tészta | 258 |
| A mákos-tészta | 258 |
| A tehén turós gombócz | 259 |
| A bánáti gyümölcs-kenyér | 260 |
| A gyümölcs-kenyér | 262 |
| A vaniliás perecz | 263 |
| Vanilia hajtás | 264 |
| A czukor-perecz | 264 |
| A ráczpite | 265 |
| A pozsonyi mákos és diós patkó | 266 |
| Libazsiros sütemény | 267 |
| A porhanyó kis kifli | 268 |
| A mézes lepény | 268 |
| A diós sütemény | 269 |
| Diós rudak | 270 |
| A habos tészta | 270 |
| Füszeres édes tészta | 271 |
| Vajas torta | 272 |
| A morzsa-torta | 273 |
| A csokoládés édes tészta | 274 |
| A csokoládé torta | 274 |
| A sodrott torta-lepény | 275 |
| A dió-torta | 276 |
| A pörkölt torta | 277 |
| A dalauzi | 278 |
| A czukros tört dió | 279 |
| A mogyoró csemege | 280 |
| Az édeske | 280 |
| A mandulacsókocska | 281 |
| Tojásos perecz | 282 |
| A gyümölcsös csókocskák | 282 |
| Mandula kártya | 283 |
| A bazarcsókocskák | 283 |
| A vanilia fagylalt | 284 |
| Kávé fagylalt | 285 |
| Csokoládé fagylalt | 286 |
| A madár-tej | 286 |
| Tejhab krémekbe és kávéba | 287 |
| A krémek | 288 |
| Baraczk-krém | 289 |
| Az ostya-sütés | 289 |
| A kozmás ételekről | |
| A kozmás étel | 290 |
| Különlegességek | |
| A disznótor | 293 |
| A disznó-ölés | 296 |
| A kolbász | 300 |
| A tüdőshurka készítése | 302 |
| A véreshurka | 304 |
| A májas készítése | 306 |
| A kásás hurka | 308 |
| A hájszeles | 309 |
| A gömböcz | 310 |
| A disznófő-sajt | 311 |
| Bőrsajt | 314 |
| A kocsonya készítés | 315 |
| A király-hús | 316 |
| A paprikás szalonna | 317 |
| Az alta készítése | 318 |
| A komlós kenyér sütése | 320 |
| A komlós korpa készítése | 322 |
| A bálmos | 324 |
| A mus kolbász (bánáti csemege) | 325 |
| A puliczka | 326 |
| A "debreczeni" kolbász készítése | 328 |
| A sonka és a marha-nyelv páczolás | 329 |
| A "virsli" készítés | 330 |
| A zsir olvasztás | 331 |
| Meleg és hideg italok | |
| Csokoládé | 332 |
| Az édes ürmös készítése | 332 |
| Dió pálinka | 333 |
| Puncs | 334 |
| Meleg limonádé | 334 |
| Hideg puncs | 335 |
| Almabor | 335 |
| Vegyes gyümölcs-pálinka | 336 |
| Vaniliás pálinka | 336 |
| Narancs pálinka | 337 |
| Köménymagos pálinka | 338 |
| Eczet készítés | 338 |
| Birsalma-sajt | 339 |
| Birsalma-sajt más módon | 340 |
| Télire eltett zöld-paszuly | 340 |
| Czitrom és narancs eltartása | 341 |
| Hogy kell a szilvát eltartani | 342 |
| Hogyan kell a tojást eltartani | 342 |
| A dinnye eltartása | 343 |
| Hogy kell az avas zsirt jóvá tenni | 343 |
| Kovászos ugorka télre | 344 |
| Kovászos ugorka más módon | 345 |
| Ugorka saláta | 347 |
| Eczetes ugorka üvegben | 348 |
| Paprikás piros káposzta | 348 |
| Tökkáposzta üvegben | 349 |
| Sóska mártás üvegben | 350 |
| Hagyma eczetbe téve | 350 |
| Édes zöldpaprika eczettel | 351 |
| Eczetes ugorka saláta | 351 |
| Vegyes zöldség saláta | 352 |
| Aszalt körte | 353 |
| Aszalt zöld kukoricza | 354 |
| Zöld paszuly aszalva | 355 |
| Aszalt paradicsom | 355 |
| Tinori gomba aszalva | 356 |
| Szappanfőzés | 356 |
| Hogyan lehet az égési sebet gyorsan enyhiteni? | 358 |
| HOgyan lehet a kemény tüzet eloltani? | 358 |
| Mosdószer | 359 |
| Befőttek | |
| Többféle egyformán elkészíthető befőtt | 360 |
| Sárga dinnyehaj befőtt | 362 |
| Görög dinnye befőtt | 363 |
| Czukorba főtt baraczk | 365 |
| Kajszin baraczk befőtt | 366 |
| Magolt ribizli | 367 |
| Körte befőtt | 367 |
| Birsalma befőtt | 368 |
| Hámozott dió befőtt | 369 |
| Rendes dió befőtt | 369 |
| Jöld ringlot | 370 |
| Rummal eltett vegyes gyümölcs | 371 |
| Meggy eczettel | 372 |
| Birsalma sürü czukorban | 372 |
| Magolt meggy czukorban | 373 |
| Apró arany alma czukorban | 373 |
| Birsalma eczettel | 374 |
| Kajszin baraczk eczettel | 374 |
| Sárga dinnyehéja befőtt | 375 |
| Az elromlott befőttek értékesítése | 375 |
| Őszibaraczk-iz | 376 |
| A czukros gyümölcsök | 376 |
| Paradicsom üvegben | 377 |
| Ünnepi ebédek | |
| Az ünnepi ebédekből | 378 |
| Az asztalterités | 380 |
| Nagy ebéd (télen) | 383 |
| Nagy vacsora (télen) | 384 |
| Nagy ebéd (tavasszal) | 385 |
| Nagy vacsora (tavasszal) | 386 |
| Nagy ebéd (nyáron) | 386 |
| Nagy vacsora (nyáron) | 387 |
| Nagy ebéd (ősszel) | 388 |
| Nagy vacsora (ősszel) | 388 |
| Utóirat | 390 |