kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Singer és Wolfner Kiadása |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 372 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Ötödik javított s a befőttekről szóló résszel megbővített kiadás. Nyomtatta a Budapesti Hirlap nyomdája. Gróf Teleky Sándor ajánlásával és sajátkezü levelének másolatával. |
| Könyvem története, írta Zilahy Ágnes | 3 |
| Levesek | |
| Közönséges húsleves | 7 |
| Gulyásleves | 8 |
| Gulyásleves másképpen | 8 |
| Rákleves | 9 |
| Rákba való töltelék | 10 |
| Rántott-levesek | |
| Rákleves | 10 |
| Barna-leves | 10 |
| Tyúkleves | 11 |
| Nagybetegnak való eledel | 11 |
| Galambleves | 12 |
| Kaszáslé | 12 |
| Tüdőtáskalevs | 13 |
| Gombócleves | 13 |
| Káposztaleves | 14 |
| Bableves | 14 |
| Borleves bőjtösen | 14 |
| Tört májleves | 15 |
| Sörleves | 15 |
| Teknősbéka-leves | 15 |
| Teknősbéka-leves más módon | 16 |
| Borsólé | 16 |
| Májleves árván | 17 |
| Gesztenyés leves | 17 |
| Agyvelőleves | 18 |
| Becsináltleves | 18 |
| Gombaleves | 19 |
| Savanyű tojásleves | 19 |
| Szabógallér-leves | 20 |
| Lencseleves | 20 |
| Korpacibere | 21 |
| Székelyleves | 21 |
| Töltöttcsirke-leves | 22 |
| Bableves olasz módra | 23 |
| Mákosleves | 23 |
| Kiszela-csorba | 23 |
| Angádzsábur | 23 |
| Táskaleves | 24 |
| Paradicsomleves | 24 |
| Koldusleves | 24 |
| Zöldbab-leves | 25 |
| Köménymagos leves | 25 |
| Burgonyaleves | 26 |
| Darával töltött tésztaleves | 26 |
| Tejleves | 27 |
| Pergelt daraleves | 27 |
| Gyöngykása-leves | 28 |
| Habartleves | 28 |
| Zöldségleves | 28 |
| Csirkeleves almával | 29 |
| Bableves a la Conde | 29 |
| Májleves | 29 |
| Tiszta halleves | 30 |
| Halleves más módon | 30 |
| Minestra | 31 |
| Levesbe valók | |
| Gyúrt tészták | 31 |
| Csigatészta | 28 |
| A rákba való fölvert galuska | 33 |
| Rákleves rákhussal | 33 |
| Tejgaluska | 33 |
| Dara (griz) kockák | 34 |
| A májgaluska | 34 |
| Olasz-borsó | 34 |
| Gyöngykása | 35 |
| Gyöngykása gombával | 35 |
| Rizskása gombával | 35 |
| Vegyes zöldség | 36 |
| Tüdő táska | 36 |
| Tojásos kocka | 37 |
| Zsemlyemorzsa-gombóc | 37 |
| Lisztgaluska | 37 |
| Tüdős rétes | 38 |
| Húsgombóc levesbe | 38 |
| Hústáska | 38 |
| Eresztett tészta | 38 |
| Reszelt tészta | 39 |
| Levesbe való velőstészta | 39 |
| Tejconsomé levesbe | 39 |
| Tüdőconsomé levesbe | 39 |
| Szágó-leves | 40 |
| Halak | |
| Szegedi halászlé | 40 |
| Szegedi halászlé másképpen | 41 |
| Paprikás hal sülve | 41 |
| Paprikás hal | 41 |
| Rántott harcsa | 42 |
| Egészben megsütött apró hal | 42 |
| Csuka fűszeres | 43 |
| Csuka tejfeles tormával | 43 |
| Süllő vagy csuka töltve | 44 |
| Tépett csuka | 44 |
| Teknősbéka a saját héjában | 44 |
| Teknősbéka citrommártással | 45 |
| Rántott szardella | 45 |
| Balatoni fogas vajjal | 45 |
| Fogas majonéz-mártással | 46 |
| Hal-majonéz | 46 |
| Pisztráng vajjal | 46 |
| Pisztráng hidegen | 46 |
| Tatármártás | 47 |
| Kecsege aszpikkal és mayonaissel | 47 |
| A tengeri halakról | 47 |
| Süllő zöldpetrezselyemmel | 48 |
| Rántott harcsa | 48 |
| Rák főve | 48 |
| Hering melegen | 48 |
| Szárított tőkehal | 49 |
| Hogyan nem fő széjjel a hal? | 49 |
| Aszpik | 50 |
| Saláták | |
| Öntött saláta | 50 |
| Zöldsaláta hidegen | 51 |
| Burgonya-saláta zellerrel | 51 |
| Karfiol-saláta | 51 |
| Vöröskáposzta-saláta | 52 |
| Heringsaláta | 52 |
| Uborka-saláta | 52 |
| Narancs-saláta | 52 |
| Zöldség-saláta | 53 |
| Vegyes saláta | 53 |
| Levesben főtt hús mellé való mártások | |
| Mandulás tormamártás | 53 |
| Ecetes torma | 54 |
| Tejfeles tormamártás | 54 |
| Zsemlyés tormamártás | 54 |
| Halra való mártás | 54 |
| Magyar házimustár | 55 |
| Paradicsom-mártás | 55 |
| Tejfeles uborka-mártás | 55 |
| Hagyma-mártás | 55 |
| Sóska-mártás | 56 |
| Szardella-mártás | 56 |
| Kapor-mártás | 56 |
| Kapornya- (kapor) mártás | 57 |
| Zsemlye-mártás | 57 |
| Fokhagyma-mártás | 57 |
| Gomba-mártás | 58 |
| Máj-mártás | 58 |
| Gyümölcs-mártások | 58 |
| Narancs-mártás | 58 |
| Citrom-mártás | 59 |
| Hideg alma- és torma-mártás | 59 |
| Hideg mustár-mártás | 59 |
| Hús köré való ételek | |
| Többféle használható gomba készítése | 59 |
| Rizskása gombával | 60 |
| Csiperkegomba | 60 |
| Rizskása hagymával | 61 |
| Tarhonya | 61 |
| Buza-dara | 61 |
| Házi makkaroni | 61 |
| Vizes galuska | 62 |
| Túrós-gombóc | 62 |
| Burgonya törve | 62 |
| Burgonya más módon | 63 |
| Sárgarépa | 63 |
| Zöld borsó | 63 |
| Párolt káposzta | 63 |
| Vegyes körzet | 64 |
| Rizs-rudacskák | 64 |
| Burgonya kiflicskék | 64 |
| Metélt burgonya | 65 |
| A körzetekről általában | 65 |
| Leves után való ételekről | |
| Főtt marhahús | 65 |
| Főtt marhahus párolva | 65 |
| Főtt marhahus vagdalva | 66 |
| Kirántott sonka | 66 |
| Velős szeletek | 66 |
| Vese velővel | 67 |
| Sonkás omlett | 67 |
| Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék | 67 |
| Articsóka | 68 |
| Tyúk tormával | 68 |
| Sajtos tojás | 69 |
| Békacomb | 69 |
| Borjuláb és fej tojással | 69 |
| Paradicsomos csirke | 70 |
| Tejes rántott bárány | 70 |
| Tárkonyos bárány | 70 |
| Borjuláb és fej tojással | 70 |
| Ökörfark | 71 |
| Borjuagyvelő citrommal | 71 |
| Földi csiga | 72 |
| Tüdő savanyu lével | 72 |
| Kappan-tekercs | 73 |
| Kolbász káposztalében | 73 |
| Rántott agyvelő | 74 |
| Deserügomba | 74 |
| Kürthy-szelet | 74 |
| Túrós gomba | 75 |
| Borjuvagdalék (krokett) | 75 |
| Vagdalthús-labdák | 76 |
| Apró pecsenye | 76 |
| Töltött tojás | 76 |
| Risotto | 77 |
| Firenzei risotto | 77 |
| Tüdő rizskásával | 78 |
| Töltött kalarábé | 78 |
| Töltött zöldpaprika | 78 |
| Töltött burgonya | 79 |
| Székelygulyás | 80 |
| Töltött paradicsom | 80 |
| Töltött uborka | 80 |
| Tojásos és sonkás burgonya | 81 |
| Karfiol | 81 |
| Töltött tojáshéj | 81 |
| Sonkás- vagy sajtos-fánk | 82 |
| Kucsmagomba töltve | 82 |
| LIbaaprólék rizzsel | 83 |
| Töltött hagyma | 83 |
| Gomba-becsinált | 84 |
| Agyvelő-pástétom | 84 |
| Tésztában sült kolbász | 84 |
| Lúdmáj-pástétom | 85 |
| Nyúl-pástétom | 85 |
| Pástétom-tészta | 86 |
| Spárga | 87 |
| Becsináltak | |
| Vegyes becsinált | 88 |
| Mazsolás és gesztenyés nyelv | 88 |
| Zöldborsó csirkevagdalékkal | 88 |
| Kalarábés csirke | 89 |
| Vesepecsenye-becsinált | 90 |
| Egyszerű csirke-becsinált | 90 |
| Bárány citrommal | 90 |
| Zöldborsó csirkével | 91 |
| Csirke karfiollal | 91 |
| Csirke narancsmártásban | 92 |
| Becsinált kappan | 92 |
| Galamb zöldborsóval | 92 |
| Borjúmell citrommal | 92 |
| Báránybecsinált | 93 |
| Gombás bárány | 93 |
| Mazsolás csirke | 93 |
| Bosporus | 94 |
| Főzelékek | |
| Toros káposzta | 94 |
| Töltött káposzta | 95 |
| Közönséges töltöttkáposzta | 96 |
| Hússal összerakott káposzta | 96 |
| Kelkáposzta borssal | 97 |
| Kelkáposzta töltve | 97 |
| Zöldkáposzta töltve | 98 |
| Lucskos káposzta | 98 |
| Kelkáposzta paradicsommal | 99 |
| Kelkáposzta burgonyával | 99 |
| Kelkáposzta fokhagymával | 99 |
| Tejfeles kelkáposzta | 100 |
| Paprikás káposzta | 100 |
| Kelkáposzta gesztenyével | 100 |
| Hajdú-káposzta | 100 |
| Zöld paszuly tejföllel összerakva | 101 |
| Kalarábé tejföllel | 101 |
| Rakott sárgarépa | 101 |
| Pacal | 102 |
| Zöld fuszulyka-tokány | 102 |
| Zöld paszuly paradicsom | 102 |
| Búzakása | 103 |
| Tökkáposzta | 103 |
| Kalarábé rántással | 104 |
| Spárga-tök | 104 |
| Laboda vagy spenót | 104 |
| Szemes zöldborsó | 105 |
| Zöld paszuly | 105 |
| Vegyes zöldség | 106 |
| Minestrone | 106 |
| Töltött káposzta örménymódra | 107 |
| Heriská | 107 |
| Száraz borsó | 107 |
| Szemes paszuly | 108 |
| Tört paszuly | 108 |
| Lencse böjtösen | 108 |
| Paradicsomos burgonya | 109 |
| Babéros savanyu burgonya | 109 |
| Majorannás burgonya | 109 |
| Szalonnás káposzta | 110 |
| Csolet | 110 |
| Pecsenyék és egyéb húsfélék | |
| Marhasültek | |
| Beafstek | 110 |
| Vellington-szelet | 111 |
| Luby-sült | 112 |
| Angol-sült | 113 |
| Divatos marhasült | 113 |
| Rosztböf | 114 |
| Lengyel rostélyos | 115 |
| Vöröshagymás rostélyos | 115 |
| Tejfölös- vagy Eszterházy-rostélyos | 115 |
| Szalonnával tűzdelt vesepecsenye | 116 |
| Savanyú vesepecsenye | 116 |
| Töltött fehérpecsenye | 117 |
| Fehérbélü pecsenye | 117 |
| Hagymás tejfölös pecsenye | 118 |
| Szénen vagy roston sült | 119 |
| Tojásos sült | 119 |
| Hagymás sült | 120 |
| Fehérpecsenye | 120 |
| Vagdalt marhapecsenye | 121 |
| Marhapecsenye-gombóc | 121 |
| Vetrece | 122 |
| Zöldséges pecsenye | 122 |
| Marhahús tejfölös mártással | 122 |
| Paprikásszelet | 123 |
| Serpenyős rostélyos | 123 |
| Marhapecsenye zöldséges mártással | 123 |
| Angol rostélyos | 124 |
| Vesepecsenye-szelet | 124 |
| Gombás sült | 125 |
| Főtt marhanyelv | 125 |
| Főtt nyelv frissen rántva | 126 |
| Szárnyas sültek | |
| Kappansültek | 126 |
| Jérce-szelet | 127 |
| Rántott csirke | 127 |
| Töltött csirke | 128 |
| Gombával töltött csirke | 128 |
| Szalonnával sütött kappan | 129 |
| Kacsa sülve | 129 |
| Szelíd kacsa vadmódra | 130 |
| Pulykasült | 130 |
| Pulyka vagdalt hússal | 131 |
| Libasült | 132 |
| Fojtott libamell | 132 |
| Sült libamáj | 133 |
| Vagdalt libamáj | 133 |
| Tejben sütött libamáj | 133 |
| Földben sült szárnyas | 134 |
| Egyéb sültek | |
| Borjuszelet | 134 |
| Borjucomb | 135 |
| Rántott borju | 135 |
| Töltött borjuszegy | 135 |
| Borju fehér pecsenye töltve | 136 |
| Borjuvesés | 136 |
| Borjumáj | 137 |
| Borjunyelv | 137 |
| Malacsült | 137 |
| Malacpecsenye tordaiasan | 137 |
| Kecskehús töltve | 138 |
| Disznóoldalas | 139 |
| Disznóoldalas másképpen | 139 |
| Sertés szelet | 139 |
| Disznócomb | 140 |
| Rántott bárány | 140 |
| Töltött bárány | 140 |
| Vagdalt báránymáj | 140 |
| Juhcomb párolva | 141 |
| Ürücomb párisi módra | 142 |
| Pörköltek | |
| Marhahús-paprikás | 142 |
| Borjupörkölt | 143 |
| Borjutokány | 143 |
| Paprikás-csirke | 143 |
| Erdélyi tokány | 144 |
| Paprikás disznófejből | 144 |
| Pörkölt csirke | 145 |
| Pörkölt pulyka | 145 |
| Pörkölt malac | 145 |
| Bárány-pörkölt | 146 |
| Ürü-pörkölt | 146 |
| Vadhusok | |
| Őzderék páczolva | 147 |
| Páczolt nyúl | 147 |
| Nyúl pácz nélkül | 148 |
| Nyúlpaprikás | 149 |
| Nyúl babérral | 149 |
| Nyúlvagdalék sülve | 149 |
| Fazekas nyúl | 150 |
| Nyúl franciásan | 150 |
| Fiatal nyúl rántva | 151 |
| Vadliba | 152 |
| Vadkacsa | 152 |
| Szalonka és szalonka-bél | 152 |
| Fenyőmadár belestül | 153 |
| Fácán sülve | 154 |
| Vaddisznó-oldalas | 154 |
| Vaddisznó kocsonyásan | 154 |
| Díszesen tálalt vaddisznóhús | 155 |
| Fogoly sülve | 155 |
| Túzok-mell | 155 |
| Sült tészták | |
| Fánk | 156 |
| Bába kalács | 157 |
| Egyszerű kalács | 158 |
| Kürtös kalács | 159 |
| Király kalács | 160 |
| Arany galuska | 160 |
| A csorgagott czukros tészta | 161 |
| Cseh-pimasz | 162 |
| Darázslép tészta | 162 |
| Élesztős sodralék | 163 |
| A mákos gubó | 163 |
| Élesztős lepény | 164 |
| Élesztős palacsinta | 165 |
| Túrós kockatészta | 165 |
| Paraszt-bélés | 166 |
| A réteges (élesztős) pogácsa | 167 |
| A tepertős pogácsa | 167 |
| A tepertős vakarcs | 168 |
| Élesztős írós tészta | 168 |
| Félírós tészta | 170 |
| Tolófánk | 170 |
| A rétestészta | 171 |
| Rétesbe való krém-töltelék | 173 |
| Alma-töltelék | 173 |
| Túró-töltelék | 174 |
| Máktöltelék | 174 |
| Diótöltelék | 174 |
| Csigarétes | 174 |
| Diós fánk | 175 |
| Fahéjas fánk élsztővel | 175 |
| Fűszeres lepény | 176 |
| Sólyomtészta | 176 |
| Élesztős csókok | 177 |
| Császármorzsa | 177 |
| Debreceni béles | 178 |
| Székely béles | 178 |
| Burgonyarétes | 179 |
| Palacsintatészta | 179 |
| Zsemlyepudding | 180 |
| Bormártás | 181 |
| Levelensült | 182 |
| Hab-fölfújt | 183 |
| A puddingokra és tálba főttekre való tejmártás | 183 |
| Csokoládé mártás | 183 |
| A csokoládé tálbafőtt | 184 |
| A tejfölös tálbafőtt | 184 |
| Keményítős tálban főtt (tojás nélkül) | 184 |
| Körte tálbafőtt | 185 |
| Kajszinbarack tálbafőtt | 185 |
| Tálbafőtt eper | 185 |
| Rizskása tálbanfőtt | 186 |
| Darafölfújt tojássárgával | 186 |
| Meggy-fölfújt | 187 |
| Csokoládémártás szilvaízzel | 187 |
| Szilva tálbanfőtt | 188 |
| A zsemlyemorzsás darakockák | 188 |
| Csörege kétféleképen | 189 |
| A rózsa fánk | 189 |
| A tejfel-koczka | 190 |
| A hájas pogácsa | 191 |
| Az uti pogácsa | 191 |
| Rántott zsemlye | 191 |
| Tojáslepény | 192 |
| Kátá | 192 |
| Az alma-fánk | 192 |
| A zsiros lepény | 193 |
| Turós-lepény | 193 |
| A fahajas-fánk | 194 |
| A málé-lepény | 195 |
| Polenta | 196 |
| Málélisztből fölfújt | 196 |
| Alma köpenyben | 196 |
| Túrós perec | 197 |
| Csokoládés fánk | 197 |
| Gőzön főtt tészta | 198 |
| Habos élesztős-tészta | 198 |
| Széllel bélelt | 199 |
| Tejfölös omlett | 200 |
| Diós-tekercs | 201 |
| Hássé-fánk | 201 |
| Hideg rizskása | 201 |
| A gyurt tészták | 201 |
| Juhtúrós tészta | 202 |
| Tehéntúrós tészta | 202 |
| Krumplis sodrott tészta | 202 |
| Szilvaízes derelye | 203 |
| Káposztás kockatészta | 204 |
| Diós-metélt | 204 |
| Makkaróni sajttal és hússal | 205 |
| Húsos-laska | 205 |
| Sonkás-tészta | 206 |
| Tejbefőtt laska | 206 |
| Darás tészta | 207 |
| Mákos tészta | 207 |
| Túrós gombóc | 207 |
| Szilvás gombóc | 208 |
| Szalonnás gombóc | 208 |
| Bánáti gyümölcs-kenyér | 209 |
| Gyümölcs-kenyér | 210 |
| Vaniliás perec | 210 |
| Vanilia hajtás | 211 |
| Cukros perec | 211 |
| Rác-pite | 212 |
| Pozsonyi mákos- (diós-) patkó | 212 |
| Libazsíros sütemény | 213 |
| Porhanyós kis kifli | 213 |
| Mézes lepény | 214 |
| Diós sütemény | 214 |
| Diós rudak | 214 |
| Habos tészta | 215 |
| Füszeres édes tészta | 215 |
| Vajas torta | 216 |
| Morzsa-torta | 216 |
| Csokoládés édes tészta | 217 |
| Csokoládés-torta | 217 |
| Sodrott torta-lepény | 217 |
| Dió-torta | 218 |
| Pörkölt torta | 218 |
| Mákos torta | 219 |
| Élesztős-torta | 219 |
| Alma-torta | 220 |
| Gesztenye-torta | 221 |
| Habos torta | 221 |
| Kávé-torta | 222 |
| Tortákra való ég | 222 |
| Citromjég tortákra | 223 |
| Csokoládé-jegec | 223 |
| Kávé-jegec | 224 |
| Csokoládéjég tortára | 224 |
| Csokoládéjegec tortára | 224 |
| Tortára való (sárga) diszítés | 225 |
| Dalauzi | 225 |
| Cukros tört dió | 226 |
| Mogyorócsemege | 226 |
| Domika | 226 |
| Hússal töltött kifli | 227 |
| Cseresznye és szilva sütve | 228 |
| Édeske | 228 |
| Mandulakártya | 228 |
| Bezárcsókocskák | 229 |
| Mandulaccsókocska | 229 |
| Tojásos perec | 229 |
| Gyümölcsös csókocskák | 230 |
| Teatészta sonkával | 230 |
| Fűszeres lepény | 230 |
| Ániskenyér | 231 |
| Csokoládé-karikák | 231 |
| Vaniliás kétszersült | 232 |
| Gesztenye cukorral bevonva | 233 |
| Gesztenye-csemege | 233 |
| Ostyasütés | 234 |
| Indiai fánk | 234 |
| Mogyorórudak | 235 |
| Gesztenyepiré | 236 |
| Szaloncukor készítése | 236 |
| Sütemények jegecesítése | |
| A sütemények jegecesítése | 236 |
| A jegecesítéshez való cukor | 237 |
| Könnyebb cukrászat | |
| Fagylaltok | |
| A fagylaltok készítéséről | 238 |
| Vaniliafagylalt | 238 |
| Kávé fagylalt | 239 |
| Csokoládé fagylalt | 239 |
| Gyümölcsfagylaltok | 239 |
| Gesztenyefagylalt | 240 |
| Eperfagylalt | 240 |
| Mogyorófagylalt | 241 |
| Cukros-málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez | 241 |
| Krémek | |
| Csokoládé-, vanilia- és mandulakrém | 242 |
| Tejhab krémekhez és kávéba | 242 |
| A madár-tej | 243 |
| Barack-krém | 243 |
| Kávékrém | 243 |
| Nemzetiszínü krém | 244 |
| Birsalmakrém | 245 |
| Parfék | |
| Parfék friss gyümölcsből | 245 |
| Mogyoró-parfé | 246 |
| Csokoládé-parfé | 246 |
| Vaniliás parfé | 246 |
| Vegyesek | |
| Csokoládé | 247 |
| Puncs | 247 |
| Meleg limonádé | 247 |
| Hideg puncs | 248 |
| Szardella-vaj | 248 |
| Édes ürmös készítése | 248 |
| Must-kolbász | 248 |
| Bálmos | 249 |
| Pulicka | 250 |
| Az oltó készítése | 250 |
| Komlós kenyér sütése | 251 |
| Komlós kenyér sütése | 253 |
| Disznóölés | |
| A disznóölés | 254 |
| Kolbász készítése | 256 |
| Tüdős hurka készítése | 257 |
| Véres hurka | 258 |
| Májas hurka készítése | 259 |
| Kásás hurka | 260 |
| Hájszéles | 260 |
| Gömböc | 261 |
| Disznófősajt | 262 |
| Bőrsajt | 263 |
| Császárhús | 264 |
| Paprikás szalonna | 264 |
| Debreceni kolbász készítése | 265 |
| Virsli-készítés | 265 |
| Zsírolvasztás | 266 |
| Sonka és marhanyelv pácolása | 266 |
| Kocsonya-készítés | 267 |
| Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása | |
| Gőzben főtt gyümölcs | 268 |
| Szalicil használata | 268 |
| Az elromlott befőttek értékesítése | 269 |
| Cseresznyebefőtt | 269 |
| Ananászeper-befőtt | 270 |
| Málnabefőtt | 270 |
| Zöld köszméte | 271 |
| Kajszinbarack | 271 |
| Körtebefőtt | 271 |
| Vörös szilva zölden barackízzel | 271 |
| Rendes érett vörös szilva | 272 |
| Berzencei szilva hámozva | 272 |
| Erdei vadszeder | 272 |
| Szőlő-befőtt | 273 |
| Fán termő savanyu eper | 273 |
| Meggy-befőtt | 273 |
| Ribizli cukorporral | 273 |
| Apró aranyalma | 274 |
| Őszibarack | 274 |
| Birsalma-befőtt | 274 |
| Berkenye-befőtt | 275 |
| Hámozott dióbefőtt | 275 |
| Cukorban főtt gyümölcs | 275 |
| Cseresznye cukorban | 275 |
| Eper | 276 |
| Meggy cukorban | 276 |
| Zöld köszméte cukorban | 277 |
| Kajszibarack | 277 |
| Zöldparadicsom cukorban | 277 |
| Cukorban főtt narancs | 278 |
| Sárgadinnyehéj cukorban | 278 |
| Görögdinnye-befőtt | 279 |
| Rendes dióbefőtt | 280 |
| Birsalma cukorban | 280 |
| Magolt meggy cukorban | 280 |
| Apró aranyalma cukorban | 280 |
| Magolt ribizli | 281 |
| Zöldringló cukorban | 281 |
| Som cukorban | 281 |
| Erdei szeder cukorban | 282 |
| Páponya cukorban | 282 |
| Szárított cukros gyümölcs | 282 |
| Rumos vegyes gyümölcs | 283 |
| Ecetes gyümölcs | |
| Meggy ecetben | 284 |
| Ecetes szilva | 284 |
| Birsalma ecettel | 284 |
| Kajszinbarack ecettel | 285 |
| Sárgadinnye ecettel | 285 |
| Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya | |
| Szamócakocsonya | 285 |
| Szamóca főzve | 286 |
| Meggykocsonya | 286 |
| Cseresznyekocsonya | 286 |
| Kajszinbarackkocsonya | 286 |
| Őszibarackkocsonya | 287 |
| Kajszinbarack nyersen | 287 |
| Málna cukor nélkül | 287 |
| Szőlőlé | 287 |
| Őszibarack és szilva vegyesen | 288 |
| Almaíz | 288 |
| Sárgadinnyeíz | 288 |
| Almahéjból lekvár | 289 |
| Őszibarackíz | 289 |
| Ringlóíz | 289 |
| Rózsaíz | 289 |
| Somíz | 290 |
| Csipkerózsaíz | 290 |
| Körteíz | 290 |
| Erjedt gyümölcslevek | |
| Szamóca | 291 |
| Málna, szeder, ribizli | 291 |
| Málna és szeder másmódon | 291 |
| Málnaszörp | 292 |
| Gyümölcs-sajtok | |
| Birsalmasajt | 292 |
| Birsalmasajt másképpen | 293 |
| Birsalmasajt más módon | 293 |
| Mustba főtt birsalmasajt | 293 |
| Mustkolbász | 294 |
| Tök főtt mustban | 294 |
| Szilvalekvár | 295 |
| Szilvalekvár más módon | 295 |
| Gyümölcs befőzése cukor nélkül | 295 |
| Friss gyümölcs eltartása | |
| Szamóca eltartása néhány napig | 296 |
| Nyers szilva eltartása | 297 |
| Dió hámozható mkódon | 297 |
| Sárga- és görögdinnye eltartása | 297 |
| Citrom és narancs eltartása | 298 |
| Szőlő eltartása | 298 |
| Szőlő eltartása más módon | 298 |
| A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása | |
| Tojás eltartása | 299 |
| Nyers zöldpaprika eltartása | 299 |
| Sóban eltett rákfark | 300 |
| Gomba eltartása | 300 |
| Szarvasgomba eltartása | 301 |
| Gombapor | 301 |
| Keserügomba | 301 |
| Tinorugomba aszalva | 302 |
| Aszalt körte sajtolva | 302 |
| Zöldborsó cukorral főzve | 304 |
| Spárga eltartása | 304 |
| Aszalt zöldkukorica | 304 |
| Zöldpetrezselyem levele szárítva | 305 |
| Üvegben eltett kapor | 305 |
| Aszalt zöldbab | 306 |
| Télire estett sóska | 306 |
| Zöldbab sóban eltéve | 306 |
| Paradicsom áttörve | 307 |
| Paradicsom víz nélkül | 307 |
| Paradicsom eltartása ecettel és borral | 307 |
| Aszalt paradicsom | 308 |
| Paradicsom üvegben | 308 |
| Ecetbe rakott dolgok télire | |
| Ecetes uborka | 309 |
| Ecetes uborka-saláta | 309 |
| Zöldbab ecetben | 309 |
| Kukorica ecetben | 310 |
| Nagy édespaprika ecetben | 310 |
| Paprikasaláta télire | 311 |
| Vegyes zöldség saláta | 311 |
| Hagyma ecetben | 312 |
| Paprikás piros káposzta | 312 |
| Francia uborka | 312 |
| Rizike-gomba ecettel | 313 |
| Káposztás paprikasaláta | 313 |
| Uborkasaláta sóban | 314 |
| Kovászosuborka sóban | 314 |
| Kovászosuborka más módon | 135 |
| Tökkáposzta sóban | 316 |
| Hordóban eltett fejeskáposzta | 316 |
| Fojtott káposzta | 317 |
| Gyalult hordóskáposzta | 318 |
| Aszalt hús | 320 |
| A tejben eltartott hús | 320 |
| Sokáig eltartható kocsonya | 320 |
| Különfélék | |
| Korommal pácolt nyelv | 322 |
| Nyári sonka | 322 |
| Meleg tojásos limonádé | 323 |
| Ecetkészítés | 324 |
| Rumkészítés | 324 |
| Angol mustár | 324 |
| Almabor | 324 |
| Vegyes gyümölcspálinka | 325 |
| Köménymagos vagy ánizsos pálinka | 325 |
| Vaniliás pálinka | 325 |
| Narancs pálinka | 326 |
| Dió pálinka | 326 |
| Barack pálinka | 326 |
| Az alkörmös festék készítése | 327 |
| Világossárga szín | 327 |
| Főtt must készítése | 328 |
| A kozmás étlekről | 328 |
| Szappanfőzés | 329 |
| Hasznos tudnivalók | |
| Hogyan lehet az égési sebet gyorsan enyhíteni | 330 |
| Hogyan lehet a kéménytüzet elotani | 331 |
| Mosdószer | 331 |
| Puhafa-padló festése | 331 |
| Hogyan kell a fekete mosóruhát keményíteni | 332 |
| Az elromlott vaj megjavítása | 332 |
| Az avas zsír jóvátétele | 332 |
| A vaj frissen eltartása | 333 |
| A marhazsír ízletes elkészítésének módja | 333 |
| A zsírokról | 333 |
| Hogy szabadítsuk meg a kezünket valamely kellemetlen szagtól | 335 |
| Rozsda- s más folt eltávolítása a fehérneműből | 335 |
| Szer az izzadás ellen | 335 |
| Pecséttisztító | 335 |
| Porcellánragasztószer | 336 |
| Gipsztárgyak ragasztása | 336 |
| Megfagyott tojás felolvasztása | 336 |
| Must édesen eltartása | 336 |
| Sósborszesz készítése | 337 |
| Kölnivíz készítése | 337 |
| Citrom eltevése | 337 |
| Kávépecsét tisztítása | 337 |
| Fekete csipke tisztítása | 338 |
| Márványból a pecsétet kivenni | 338 |
| Nagyobb ebédek vagy vacsorák | |
| Az asztalterítás | 339 |
| Nagy ebéd (tavaszszal) | 340 |
| Nagy vacsora (tavaszszal) | 340 |
| Nagy ebéd (nyáron) | 341 |
| Nagy vacsora (nyáron) | 341 |
| Nagy ebéd (ősszel) | 342 |
| Nagy ebéd (télen) | 342 |
| Nagy vacsora (télen) | 343 |
| Az én szakácskönyvem | 345 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.