kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 140 oldal |
| Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
| Kötetszám: | 35 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: J6-200 |
| Baktérium endospórák | 3 |
| Az endospóra sajátságai | 3 |
| Alaki sajátságok | 3 |
| Biokémiai sajátságok | 10 |
| Az endospóra képződése | 15 |
| A spóraképzés környezeti feltételei | 16 |
| A spóraképződés biokémiai folyamatai és okai | 22 |
| Az endospóra csirázása | 24 |
| Citológiai változások | 24 |
| Biokémiai változások | 25 |
| A spóracsirázás környzeti feltétei | 26 |
| A spróracsirázás lefolyása | 34 |
| A környezet fizikai és kémiai tényezőinek hatása a mikroorganizmusokra, különös tekintettel azok pusztulására | 36 |
| A mikroorganizmusok pusztulása | 37 |
| A közeg anyagi összetétele | 46 |
| A víztartalom | 46 |
| Az oldott anyagok | 48 |
| Felületi feszültség | 66 |
| Oxidációs-redukciós viszonyok | 67 |
| Hidrogénionkoncentráció | 68 |
| Hőmérséklet | 70 |
| Hőelvonás | 70 |
| Hőkezelés | 70 |
| Sugárzások | 83 |
| Mikróbagátló tényezők kombinatív alkalmazásának hatása | 91 |
| Az élelmiszerek mikroflórája, különös tekintettel a tartósítóiparra | 91 |
| A közeg és a mikroflóra összefüggése | 91 |
| Az élelmiszer mikroflóráját kialakító belső tényezők | 92 |
| Az élelmiszer mikroflóráját kialakító külső tényezők | 98 |
| Az élelmiszerromlások kivizsgálásának szempontjai | 102 |
| A nyersanyagok és a nem teljes konzervek mikroflórája | 105 |
| Gyümölcsök és készítmények | 105 |
| Husok és huskészítmények | 114 |
| Cukor | 118 |
| Víz | 121 |
| A teljes konzervek mikroflórája | 122 |
| A romlott konzervek mikroflórája | 123 |
| A nem-romlott konzervek mikroflórája | 128 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.