1.034.164

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lakoma

A görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhák legfinomabb ételeiből

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 519 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-303-025-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Váncsa István új szakácskönyve a Lakoma című sorozat első darabja, amely a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, 650 különlegesen finom recepttel. A könyv (akár a szerző előző szakácskönyve, amelyből már csaknem harmincezer példány fogyott, és séfek, éttermek is főznek belőle) nem csupán jól használható szakácskönyv, egyszersmind fölöttébb élvezetes olvasmány, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza, lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg. „Váncsa természetesen önmaga jéghegyének csúcsa, minden odavetett könnyű félmondat mögött egy élet gyakorlata és ezen gondolkodásban eltöltött élet bölcsessége bölcseletisége bujdosik - mégis el tudja velünk hitetni, hogy érdemes belevágnunk, érdemes hosszú távúan gondolkodni, és már két nappal a tervezett fogyasztás időpontja előtt venni egy mirelit fácánt."

Tartalom

Előszó 7
Bevezetés 9
Mediterrán olajügyek 13
1. A múltnak kútja 18
Sumer és akkád becsináltak 18
Sumer kemencék, sumer ünnepek 22
2. Az arab középkor 26
Vágj fel kövér húst 26
Tigrismogyoró, húsgombócok,
keserű narancs 28
Arab salsák, halak, szaladó kappanok 32
Zöldfűszeres joghurtkrém 35
Zelleres tükörtojás 36
Andalúziai csirke 36
Sáfrányos-mandulás csirke 36
Káposztás bárányhús cseréplábasban 37
Padlizsános rakott báránysült 37
Spenótos báránybecsinált 38
Spenótos báránysült 38
Bárányragu datolyával, mandulával és
pisztáciával 39
Savanyú bárányragu birsalmával 39
Édes-savanyú bárány zöldségekkel 40
Vörösre főzött bárány 40
Fűszeres édes-savanyú húsmártás 41
Mandulás-pisztáciás datolyagolyók 41
3. Az arab Levante 42
Mezopotámiai örömeink 42
Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban 46
Aleppói bulgursaláta 50
Arab vegyes saláta 50
Bárányhússal töltött articsóka 51
Bazsalikomos joghurtmártás 51
Borjúnyelvsaláta 52
Datolyaszirup tahinivel 52
Diós sajtkrém 52
Libanoni kenyérsaláta 53
Káposztasaláta 53
Libanoni burgonyasaláta 53
Újkrumpli citrommal és korianderrel 54
Levantei krémsajtgolyók fűszeres
olívaolajban 54
Lencse mángolddal 54
Padlizsán és csicseriborsó
paradicsommártásban 55
Padlizsánpüré tahinivei 56
Padlizsánomlett 57
Padlizsánpüré joghurttal 57
Fokhagymás sült paradicsom 57
Paszuly bárányhússal 58
Petrezselymes bulgursaláta 58
Lencse rizzsel 59
Rizssaláta 60
Sajttal töltött arab palacsinta 60
Saláta grillezett padlizsánból 60
Grillezett csirkeszárnyak 61
Töltött káposzta 61
Tahini joghurttal 62
Zöldbab paradicsommártásban 63
Zöldbabsaláta 63
Zöldbabos bárányragu 63
Ézsau lencséje, avagy a veres étel 64
Hideg, joghurtos paradicsomleves 64
Joghurtos mángoldleves 65
Levantei bableves 65
Csicseri borsóságok 66
Humusz 69
Egyiptomi sólet csicseriborsóval 70
Laposkenyerek 71
Arab pizza 75
Spenótos fatayer 76
Arab szamósza 76
Joghurtos spagetti 77
Húsos töltött tészta fokhagymás-korianderes joghurtmártásban 77
Piláf cérnametélttel 78
Fejéről talpára állított
levantei rizsesfazék 78
Piláf articsókával 79
Piláf csirkével 80
Kebabok, kafták 81
Báránykebab 84
Aleppói kebab 84
Csirkekebab 85
Kardos kafta 85
Jordániai kafta 86
Nyárs nélküli kebab 87
Meggyes kafta 87
Gránátalmás kebab 88
Perzsa kebab 88
A kibbe nyomában 89
Klasszikus kibbe 93
Rakott kibbe 93
Kibbe joghurtban 93
Roston sült kibbe 94
Szíriai fűszeres sült hal 94
Csuka dióval és korianderrel töltve 95
Citromos-korianderes hal 96
Báránycsülök joghurtmártásban 96
Sáfrányos bárányragu 97
Spenótos bárány póriasan 97
Báránysült zöld búzával 98
Manszaf 98
Pirított báránymáj 100
Galambok zöld búzával és paradicsomos-korianderes spenóttal 100
Töltött szőlőlevelek csülökkel 101
Arab palacsinta 102
Jordániai rizspuding 102
Tej puding amardine-krémmel, sűrített
joghurttal és perzsa vattacukorral 103
Aszalt szilva vörösborban 103
Szefárd narancstorta 104
Szefárd csokoládétorta 104
4. Észak-Afrika 105
Marokkói kövér asszonyok 105
Algériai burgonyakrokett 109
Algériai uborkasaláta 109
Algériai zöldbabsaláta 110
Berber babpüré 110
Bulgursaláta 111
Csicseriborsó mángolddal 111
Csicseriborsó-tazsin 112
Cukkini mazsolával és fenyőmaggal 112
Cukkinipüré 112
Édeskömény-saláta 113
Fűszeres-mézes paradicsomlekvár 113
Egyiptomi szendvics 113
Grillezett padlizsán fokhagymás
olívaolajban 114
Hideg, csípős sárgarépapüré 114
Lencsefőzelék bárány hússal 115
Narancsos-fahéjas sárgarépa-saláta 115
Marokkói paradicsomsaláta 116
Mángoldtazsin 116
Marokkói töltött csirke 116
Narancssaláta olajbogyóval 117
Narancssaláta retekkel 118
Paradicsomos padlizsánsaláta 118
Padlizsánsaláta másképpen 118
Tunéziai ratatouille 119
Rabati padlizsánpüré 119
Padlizsán kecskesajttal 120
Római saláta naranccsal és datolyával 120
Saláta grillezett zöldségekből 120
Karamellizált fokhagymás sárgarépa 121
Essaouriai sült paprika-saláta 121
Sárgarépa kaporral, gyömbérrel és
naranccsal 122
Fűszeres pasztinák vagy sárgarépa 122
Tripolitániai fűszeres krumpli 122
Spenótsaláta joghurttal 123
Sültpaprika- és sültparadicsom-saláta 123
Sült sárgarépa és cukkini 124
Saláta grillezett paradicsomból és
paprikából 124
Velősaláta 124
Tunéziai tökpüré 125
Mentás uborkasaláta 125
Uborka krémsajttal 125
Zöldbab mandulával és argánolajjal 126
Tunéziai saláta 126
Tunéziai cukkinipüré-saláta 126
A bastila forró mélységei 127
Bastila 131
Tetuáni bastila 131
Halas bastila
fűszeres paradicsommártással 132
Bastila a tenger gyümölcseivel 133
Tetuáni csirkés rétes 134
Marokkói rétes rákkal és vietnami
rizstésztával 135
Marokkói húsos rétes 135
Rétes sáfrányos csirkével 136
Babos-birkás lepény 136
Rghaif 137
Marokkói kenyér 138
Marokkói kávé 138
Kuszkusz a kiszkiszben 139
Tökös-birkás kuszkusz 143
Kuszkusz hétfajta zöldséggel 144
Tangieri kuszkusz 145
Csirkekuszkusz mazsolával, mandulával
és fenyőmaggal (instant) 146
Líbiai makaróni 147
Biszkrai velős metélt 148
Tunéziai csípős cérnametélt 148
Gőzölt kiskockatészta csicseriborsós
bárányraguval 149
Az argánolaj, a kecskék és az ördög 150
Algériai csicseriborsó-leves 154
Tunéziai csicseriborsó-leves 154
Gazdag csicseriborsó-leves 154
Harira 155
Harira 2. 156
Harira 3. 156
Harira 4. 157
Lencseleves borjúcsülökkel 157
Líbiai csorba
Mandulaleves 158
Marokkói bableves 159
Algériai bableves 159
Marokkói bárány csorba 160
A gustusnak lényeges eledele 161
Egyiptomi hosszan főtt tojás 165
Cukkinis vastag omlett (eggah) 165
Hagymás-zöldfűszeres vastag omlett
(eggah)
Padlizsános vastag omlett (eggah) 166
Sajtos vastag omlett (eggah) 166
Spenótos vastag omlett (eggah) 166
Marokkói vastag omlett 167
Tunéziai fűszeres tükörtojás 167
Tunéziai tükörtojás kolbásszal 168
Algériai tojásos halkrémleves 168
Algériai töltött kalmár 169
Farkassügér mandulapasztával 169
Farkassügértazsin 170
Hal csípős diómártásban 171
Hal mandulával és datolyával 171
Mandulaburokban sült hal 172
Hal töltött datolyával 172
Halkebab 173
Halleves sfaxi módon 173
Tunéziai halleves 174
Kardhal marokkói módon 175
Korpa közé keveredett hal 175
Sáfrányos-gyömbéres halszeletek 176
Haltazsin 176
Szardínia dirsamártásban 177
Tunéziai töltött kalmár 177
Vaslapon sült hal Marsa Matruhból 178
A bárány szeme 179
Marokkói kemencés birka 184
Marrakeshi báránykebab 184
Kebabtazsin 185
Nyársas kefta 185
Húsgombócok fűszeres
paradicsommártásban 186
Báránytazsin aszalt szilvával 186
Báránytazsin aszalt szilvával
és mandulával I87
Báránytazsin hagymával 187
Bárány csicseriborsóval és cukkinivel 188
Bárány csicseriborsóval
és sárgabarackkal 188
Báránycsülkök mazsolával
és mandulával 189
Báránycsülkök paradicsommal 189
Báránytazsin zöldpaprikával és
paradicsommal 190
Bárány gesztenyével 190
Tunéziai bárányragu birsalmával 191
Marokkói bárányragu birsalmával 191
Tizniti bárányragu mazsolával
és mandulával 192
Egyben sült, fűszeres báránylapocka 192
Csípős báránylapocka vaslábasban,
vele sült krumplival 193
Sáfrányos-paprikás báránylapocka 193
Csípős bárányragu zöld levelekkel 194
Töltött báránymell 194
Tunéziai fűszeres belsőségragu 195
Sáfrányos-mazsolás bárányragu 196
A tevehús fogyasztásának előnyeiről 197
Tangia 201
Algériai pacalleves 201
Marha- vagy bárányragu
aszalt szilvával és almával 202
Fokhagymás marhalábszár zöld
olajbogyóval 202
Töltött húsgombócok
aszalt gyümölcsös hagymamártásban 203
Tafína 204
Csirke tojással, citrommal
és olajbogyóval 204
Csirkeemsharmel 204
Csirke zöld olajbogyóval 205
Csirkemakalli 206
Csirke édes paradicsomlekvárral 207
Csirketazsin olajbogyóval
és sózott citrommal 207
Csirketazsin padlizsánnal
és aszalt paradicsommal 208
Csirketazsin fenyőmaggal
és aszalt sárgabarackkal 208
Csirke dióval és friss fügével 209
Csirke nigellával és sózott citrommal 209
Csirketazsin karamellizált körtével 210
Kdra csicseriborsóval és mandulával 210
Kdra fiatal tarlórépával
és csicseriborsóval 211
Marokkói grillcsirke 212
Marokkói paprikás csirke 212
Rifkabil csirke 213
Sáfrányos gőzölt csirke 213
Tetuáni töltött csirke 214
Marokkói töltött pulyka 214
Tlemceni galambok 215
A cukor kilovagol Indiából 216
Kígyó 220
Mandulás-mézes tekercs 220
Édes kuszkusz aszalt gyümölcsökkel 221
Gazellaszarvak 222
Aszalt gyümölcsökkel töltött szamósza 223
Kteffa 223
Mandulakorongok 224
Rizspuding 224
5. Törökország 225
Iskender efendi forgó kebabja 225
Furkan főtörzs tanításai
a török gasztronómiáról 229
Articsóka olívaolajban 233
Csicsóka olívaolajban 233
Sárgarépa lencsével 233
Borlottibab olívaolajban 234
Póréhagyma olívaolajban 234
Zöldbab olívaolajban 235
Ájult imám 235
Bulgurgombócok 236
Diós tarator 236
Bundázott sárgarépa
fokhagymás joghurttal 237
Drinápolyi csicseriborsó 237
Fokhagymás halikrapüré 237
Fűszeres, nyers húsgombócok 238
Humusz fenyőmaggal 238
Hideg, csípős paradicsommártás 239
Joghurt aszalt sárgabarackkal 239
Grillezett padlizsán és paprika
fokhagymás joghurttal 239
Padlizsánpüré 240
Padlizsánpüré erős paprikával 240
Padlizsánpüré mentával és mandulával 241
Padlizsán paradicsommártásban 241
Sajtos cukkinifasírt 242
Török lecsó, más néven saksuka 242
Saksuka 243
Nyári zöldségragu 243
Téli zöldségragu 244
Serpenyős burgonya
olajbogyóval és mogyoróval 244
Sárgarépa lencsével, olívaolajban 245
Sárgaréparoló fenyőmaggal
és aszalt sárgabarackkal 245
Spenót fenyőmaggal és joghurttal 246
Hideg csicseriborsó-püré
fenyőmaggal és mazsolával 246
Tahini dióval 247
Gesztenyés töltött káposzta 247
Töltött mángoldlevelek 248
Töltött cukkinivirágok 248
Egészben töltött padlizsán 249
Töltött szőlőlevelek (vegetáriánus) 250
Alma- és cukkinisaláta
mogyorós mártással 250
Cigánysaláta 251
Hagymás narancssaláta 251
Joghurtos sárgarépasaláta 251
Mentás uborkasaláta 252
Olajbogyó dióval és gránátalmával 252
Sült paprika fokhagymás ecetben 252
Hagymasaláta szumákkal
és petrezselyemmel 253
Velősaláta 253
Vöröskáposzta-saláta
paradicsommal és erős paprikával 253
Mandulaleves 253
Csípős, fűszeres lencseleves 254
Csicseriborsó-krémleves 254
Joghurtleves 255
Pacalleves 255
Tyúkleves cérnametélttel 256
Olümposzi tökleves 256
Török menyegzői leves 257
Sáfrányos kagylóleves 257
A szultán levese 258
Kaukázusi leves 258
Mehmet doktor piláffai 259
Egyszerű bárány piláf 263
Mazsolás báránypiláf 263
Bulgurpiláf bárányhússal 264
Piláf cérnametélttel 264
Szemérmes piláf 265
Kurd bulgurpiláf 265
Bulgurpiláf lencsével, paradicsommal,
erős paprikával és mentával 266
Cserkesz piláf 266
Csirkemájpiláf
fenyőmaggal és mandulával 267
Kagylópiláf 267
Meggyes piláf 268
Padlizsánpiláf 268
Tökös örmény piláf 268
Turkesztáni piláf 269
Csípős káposztafőzelék bárányhússal 269
Karfiolfőzelék 270
Lecsós rakott krumpli 270
Rakott tök borjúhússal 271
Citromos-sáfrányos halleves 271
Sávos vörös márna roston,
kapros joghurttal 272
Halkebab szőlőlevélben 273
Halnak álcázott hal 273
Tengeri sügér mandulamártásban 274
Makréla olívaolajban 274
Ponty fehérborban 275
Töltött szardínia fenyőmagmártásban 275
Vérengző makrahal mazsolával 276
Zöldfűszeres töltött kalmárok 276
Részeg kalmár 277
Kalmár sörtésztában,
fokhagymamártással 277
Polip hirtelen sütve 278
Rákfarkak kemencében sütve 278
Töltött feketekagyló 279
Kagyló nyárson 280
Kagyló paradicsommártásban 280
Pácolt nyúl mogyoróhagymával
és mazsolával 281
Albán máj 281
Báránycsülök birsalmával 282
Bárányragu padlizsánnal 283
Bárányragu zöldbabbal 283
Bárány fehér babbal 283
Bárány fényezett gesztenyével 284
Cseréplábasban készült bárányragu 284
Ősgyuvecs 285
Húsos derelye 285
Kebab kertész módra 286
Kebab leveles tésztában 287
Padlizsánba csomagolt isiim kebab 288
Pergamoni kebab 288
Sis kebab 289
Töltött birsalma 290
Töltött padlizsán 290
Töltött paprika 291
Töltött paradicsom 292
Töltött szőlőlevelek 292
Töltött tök 293
Töltött zeller
kapros-citromos mártásban 293
Az anyós húsgombócai 294
Hölgycombköfte 294
Húsgombócok háziasan 295
Útra való húsgombócok 295
Pastirma, pastramá, pastrami 296
Ankarai scoblianka 300
Örmény fasírt 300
Húsgombócok csípős paradicsomos
mártással és padlizsánpürével 301
Bikahere fokhagymás vajjal 301
Török babgulyás 302
Cserkesz csirke 302
Csirke szezámmártásban 303
Narancsos csirke 303
Bursai csirke 304
Piláffal töltött kacsa 304
Tahir bácsi vadkacsája 305
Fürj fügefalevélen sütve 305
Blue eye
avagy a halikarnasszoszi pék titkai 306
Török kenyér 310
Török pita 310
Szezámos perec 311
Sajtos tekercs 312
Török csája 312
Csirkés böreg 313
Börek bárányhússal
és pisztáciával töltve 314
Spenótos börek 1. 314
Spenótos börek 2. 315
Szamósza 316
Kapros-sajtos béles 317
Grízpiskóta szirupban 317
Sült barack 318
Töltött füge 318
Almával töltött golyók 319
Halottbúcsúztató halva 319
Mandulapuding 320
Mandulapuding sherrymártással 321
Noé pudingja 321
Anatóliai sült tök 322
Narancskenyér 323
Valami jó a férjnek 323
Fügedzsem 323
Rózsapuding 324
Égetett csirkemellpuding 325
Datolya-mogyoró-csokoládé muffin 325
Rózsasziromlekvár 326
Rózsasziromsörbet 326
6. Ciprus 327
A sztoa vonzásában 327
Borsos füge 331
Skordalia kenyérbélből 331
Saláta őszibarackból
és grillezett paprikából 332
Kapros zöldbabsaláta 332
Ciprusi kocsonya 332
Polip vörösborban 333
Kalmár spenóttal 333
Vörös márna pikáns mártásban 334
Roston sült kardhal
cukkinivel és erdei gombával 334
A kincs nyomában 335
Szeftalia 339
Kleftiko 339
Bárányragu birsalmával 340
Bárányhússal töltött padlizsán 340
Báránycsülök római salátával 341
Báránycomb krumplival
és paradicsommal 342
Illedelmes húsgombócok 342
A török asszony karácsonya 343
Török töltött káposzta 1. 347
Török töltött káposzta 2. 347
Török töltött káposzta 3. 348
Török töltött káposzta 4. 348
Görög töltött káposzta 1. 348
Görög töltött káposzta 2. 349
Töltött paprika
tojásos-citromos mártásban 349
Gyuvecs 350
Ciprusi börek 350
Sajtos lepény 351
Spenótos-sajtos rétes 352
Pikniktorta 352
Olívás kenyér 353
Diós pite 353
Mandulás datolyatorta 354
Mandulás tekercs 354
Mézes-fenyőmagos linzertorta 355
Tökös félhold 355
Szultánkenyér 356
7. Görögország 357
A Minoréban 357
Csípős sültpaprika-krém fetával 361
Édes-savanyú cukkini 361
Fűszeres, csípős sajtkrém 362
Briam 362
Korfui briam 362
Borral-mézzel sült gyöngyhagyma 363
Cukkinigolyók 363
Krumpligolyók 364
Mángold korfui módon 364
Mángold zakinthoszi módon 364
Paprikás krumpli édesburgonyából 365
Tepsis triász 365
Skordalia krumpliból 365
Narancsos édeskömény-saláta 366
Káposzta-rucola saláta 366
Krétai narancssaláta 366
Lencsesaláta 367
Lencsepüré olajbogyóval 367
Római saláta dióval 367
Sült mecovone sajt
fűszeres fügedzsemmel 368
Töltött articsóka 368
Leszboszi töltött hagymatekercsek 368
Sajtos padlizsántekercsek 369
Töltött paradicsom és paprika 369
Töltött paradicsom korfui módon 370
Tepsiben sült
fokhagymás-paradicsomos padlizsán 371
Tepsis zöldség 371
Zöldbab olívaolajban,
csomborral és római köménnyel 372
Apró húsgombócok 372
Bárány hússal töltött padlizsán 373
Töltött padlizsán szőlőlevélben sütve 373
Töltött káposzta paradicsommártással 374
Rhodoszi bárányhúsos omlett 375
Marinált polip 375
Görög kocsonya 376
A Nefeliben 377
Sajtos lepény 381
Meztelen sajtos lepény 381
Apró spenótos lepény 381
Apró zöldséges rétes vagy lepény 382
Majoránnás húsos lepény 383
Kefalóniai pástétom 383
Korfui pástétom 384
Ithakai pástétom 385
Krétai csirkés lepény 385
Póréhagyma-pástétom 387
Polippástétom 387
Velencei pasticcio 388
Paradicsomos rántotta 388
Bevert tojás paradicsommártásban 389
Krumplis-kolbászos omlett 389
Árkádiái omlett 389
Marathoni tükörtojás 390
Tükörtojás paradicsomban 390
Zöldséges bableves 390
Lencseleves sóskával 391
Falusi paradicsomleves 391
Tojásos-citromos leves
húsgombócokkal 392
Rakott makaróni 392
Makedón lasagna 393
Juveci 394
Arisztotelész a krétai gasztronómiáról 395
Nagycsütörtöki csiga 399
Csiga cukkinivel és fokhagymával 400
Csiga édesköménnyel 400
Barbunya 401
Halleves 405
Korfui halleves 405
Polip fehérborban 406
Korfui polipragu 406
Kalmár rizzsel 407
Tintahal spenóttal 407
Kagyló sáfrányos rizzsel 407
Égei-tengeri herkentyűk 408
Homár szivacshalász módra 409
Rák fűszeres rizsben 409
Pireuszi kemencés rák 410
Szőlőlevélben sült hal 411
Sózott tőkehal póréval 411
Burdetto 412
Burdetto tengeri pérből 412
Burdetto sózott tőkehalból 412
Paxoszi burdetto 413
Marinált hal 413
Tengeri pér krumplival 414
Bújtatott tepsis hal 414
Tepsis hal sok fokhagymával 415
Kytherai hal 416
Másik kytherai hal 416
Arany durbincs szpetszeszi módon 416
Nyelvhalfiié szőlőlevelekkel sütve 417
Tonhal céklalevelekkel 417
Korfui sült csirke 418
Csirke babérral, fügével és olajbogyóval 418
Csirke mazsolával és gyöngyhagymával 419
Csirke olajbogyóval 420
Zakinthoszi töltött csirke 420
Kefalóniai töltött csirke 420
Falusi kemencés tyúk
paradicsommal és olajbogyóval 421
Tyúk korianderes diómártásban 422
Kakas makarónival 423
Korfui töltött pulyka 423
Gesztenyével töltött kacsa 424
Fácán nyárson 424
Szalonkaszaimi 425
Vadnyúl olajbogyóval 426
Nyúlsztifádó 426
Vadnyúlsztifádó 427
Kefalóniai vadnyúlragu 428
Kefalóniai fokhagymás vadnyúl 428
Bárány tojásos-citromos mártásban,
spenóttal és articsókával 429
Bárányragu fehérborban 429
Bárány vidékiesen 430
Bárány szilvával és mandulával 430
Tavaszi bárány 431
Tepsis bárány joghurtos rizzsel 431
Szőlőlevelekben sült báránycomb 432
Húsgombócok vörösborban 432
Keftedesz roston 433
Szmirnai kolbászok I. 433
Szmirnai kolbászok II. 434
Muszaka 435
Kokoreci 435
Korfui boíjúragu 436
Korfui fokhagymás-petrezselymes
borjúszeletek 436
Zakinthoszi fokhagymás borjú 437
Korfui párolt borjúsült 437
Borjúsült cukkinivel 437
Marhasült vörösborban 438
Zakinthoszi marharagu 439
Marharagu gyöngyhagymával 439
Húsgombócok paradicsommártásban,
bazsalikommal 440
Zakinthoszi fasírt 440
Ithakai cottage pie 440
Dagadórolád vele sült krumplival 441
Oldalas aszalt szilvával és gesztenyével 441
Rozmaringos-fehérboros pecsenye 442
Szüreti flekken 442
Szuvlaki disznóhúsból 442
Sertéssült hentes módra 443
Disznóhús babbal, vidékiesen 443
Krétai tepsis karaj 444
Sertéskotlett mustármártásban 445
Kefalóniai sertéssült
édesburgonyával és birsalmával 445
Khioszi húsos káposzta 445
Dióval és mazsolával töltött sült alma 446
Diógolyók 446
Mandulagolyók 446
Fűszeres mandulagolyók 447
Leszboszi tizenhatos 447
Böjti sütemény 447
Karácsonyi gyümölcskenyér 447
Korfui kukoricamálé 448
Zakinthoszi tökös béles 448
Kithirai puding 449
Mustpuding 449
Kenyérpuding 449
Karácsonyi puding 450
Ithakai rizstorta 450
Ithakai csokoládétorta 451
Csokoládétorta Szimiről 451
Kefalóniai diótorta 452
Csokoládés mandulatorta 452
Kithirai mandulatorta 453
Mézes sajttorta 453
8. Málta 454
Pál apostol kalandjai 454
Ne fagyaszd a lampukát 458
Bigilla 462
Hagyma vörösborban, friss füvekkel 463
Fojtott krumpli 463
Savanyított dinnyehéj 463
Zöldfűszeres karfiol 464
Töltött paprika 464
Töltött paradicsom 465
Töltött olajbogyó 465
Velőomlett 465
Zöldségleves sertéskörömmel 466
Makarónipástétom 466
Hitvány makaróni 467
Öntött makaróni 467
Máltai sült rizs 468
Máltai halleves 469
Aranymakrahal (lampuka)
pikáns mártásban 470
Tökös tőkehal 470
Töltött kalmár vörösborban 471
Vadkacsa pikáns mártásban 471
Fenkata 472
Zöldséges nyúl 472
Fokhagymás nyúl 473
Nyúl sörben és marsalában 473
Nyulas rétes 473
Nyúl fekete olajbogyóval 474
Máltai marharolád 474
Bélszín kéksajttal töltve,
vermut-whisky mártásban 475
Pacaltorta 475
Rántott pacal 476
Máltai fasírt 476
Konyakban pácolt bárányszeletek
szalonnás zöldséggel 476
Húsgombócfrikasszé 477
Bárányfrikasszé 477
Kenyérpuding 478
Karácsonyi fugepuding 478
Málnás krémes 478
Máltai galuska 479
Kislexikon 480
Irodalom 499
A kötet receptjei
ételtípusok szerint 501

Váncsa István

Váncsa István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Váncsa István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv