1.037.102

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mi süteményeskönyvünk

Gyakorlati útmutatások a torták, mignonok és minden féle sütemények helyes elkészitésére és diszítésére - Váncza könyv

Szerző

Kiadó: Váncza és Társa Vegyészeti és Tápszergyár
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Nyolcadik kiadás. 162 képpel és 150 kipróbált eredeti magyar süteményrecepttel. Nyomtatta a Hungária Hirlapnyomda Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Néhány fontos szó a jó süteménytészta készítéséhez
Minden háziasszonynak megvan a kis könyve, melybe kapott s jónak talált sütemény-előiratait összegyűjti. Bármennyire is... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Néhány fontos szó a jó süteménytészta készítéséhez
Minden háziasszonynak megvan a kis könyve, melybe kapott s jónak talált sütemény-előiratait összegyűjti. Bármennyire is gazdag tartalmú legyen ez a kis jegyzet, mégis szükséges ezt ujabb és ujabb receptekkel bőviteni.
Vessünk csak egy kis összehasonlitást a féltve őrzött könyvecske és e süteményeskönyv előiratai között. Már a legelső pillantásra megállapíthatjuk, hogy mily gazdaságos, mily takarékos e kis könyvecske, «A mi süteményes könyvünk» minden egyes receptje. Meglepetésünk pedig akkor lesz csak igazán nagy, ha egyeseket elkészitve, látni fogjuk, hogy a hihetetlennek vélt tészta mily könnyű és omlós lesz. Nézzünk csak körül az otthoni kis konyha jegyzeteinkben. Hogy a torta könnyű és magas legyen, hogy kuglófunk szépen sikerüljön, hogy teasüteményeink és süteményszeleteink omlósak legyenek: sok tojást, élesztőt, nagymennyiségű vajat vagy zsirt kell felhasználnunk. Feleslegesen teszszük pedig ezt, mert egyrészt túlterheljük a süteményt a nehezen emészthető anyagokkal, másrészt pedig nem járunk el kellő takarékossággal.
Nézzük csak ez anyagok közül az élesztő hátrányait. Legtöbben önök közül talán nem is tudják, hogy az élesztő és a kovász, mint hires vegyészek már régen kimutatták, a kelesztéshez szükséges gázokat a tészta legfontosabb tápanyagainak, a szénhidrátoknak elbontása által fejleszti s igy természetesen a sütemény tápértékét csökkenti. Az élesztőnek ezen bontó munkájához 2-3 órai kelesztés szükséges, ez a hosszú idő viszont az élesztős sütemények gyors elkészítését teszi lehetetlenné. Vissza

Váncza József

Váncza József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Váncza József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv