A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A mi süteményeskönyvünk (rossz állapotú)

Gyakorlati útmutatások a torták, mignonok és minden féle sütemények helyes elkészitésére és diszítésére

Szerző

Kiadó: Váncza és Társa Vegyészeti és Tápszergyár
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Váncza sütőpor könyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hatodik kiadás. 162 fekete-fehér rajzzal és 150 kipróbált eredeti magyar süteményrecepttel. Nyomtatta a Hungária Hirlapnyomda Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Néhány fontos szó a jó süteménytészta készitéséhez.

Minden háziasszonynak megvan a kis könyve, melybe kapott s jónak talált süteményelőiratait összegyüjti. Bármennyire is gazdag tartalmu legyen... Tovább

Előszó

Néhány fontos szó a jó süteménytészta készitéséhez.

Minden háziasszonynak megvan a kis könyve, melybe kapott s jónak talált süteményelőiratait összegyüjti. Bármennyire is gazdag tartalmu legyen ez a kis jegyzet, mégis szükséges ezt ujabb és ujabb receptekkel bővíteni.
Vessünk csak egy kis összehasonlitást a féltve őrzött könyvecske és e süteményeskönyv előiratai között. Már a legelső pillantásra megállapithatjuk, hogy mily gazdaságos, mily takarékos e kis könyvecske, "A mi süteményes könyvünk" minden egyes receptje. Meglepetésünk pedig akkor lesz csak igazán nagy, ha egyeseket elkészitve, látni fogjuk, hogy a hihetetlennek vélt tészta mily könnyü és omlós lesz. Nézzünk csak körül az otthoni kis konyhajegyzeteinkben. Hogy a torta könnyü és magas legyen, hogy kuglófunk szépen sikerüljön, hogy teasüteményeink és süteményszeleteink omlósak legyenek: sok tojást, élesztőt, nagymennyiségü vajat vagy zsirt kell felhasználnunk. Feleslegesen tesszük pedig ezt, mert egyrészt tulterheljük a süteményt a nehezen emészthető anyagokkal, másrészt pedig nem járunk el kellő takarékossággal... Vissza

Tartalom

Almás lepény77
Almás pudding55
Alvétorta47
Álkomiszkenyér48
Ánizsivek33
Ánizsos rudak38
Ánizsos szelet teához66
Babtorta, mogyorós29
Báblepény, nürnbergi53
Bécsi keksz43
Bécsi kokárda63
Bisquit tekercs23
Borbamártó, fahéjas37
Borbarát, fűszeres39
Brioche25
Burgonyás patkók30
Búrtorta35
Citromkrém szeletek21
Citromos koszorú74
Croquettes68
Cukorszalámi71
Cukros csokoládémáz13
Cukros mázak12
Császárfánk44
Csokoládémáglya, habos73
Csokoládémázak14
Csokoládé-patience77
Csokoládés fészek75
Csokoládés hajócskák72
Csokoládés koszoruk58
Csokoládés őzgerinc31
Csokoládés szeletek33
Darakrém, vaniliás20
Datolyacsók43
Diákkenyér28
Diós felfujt43
Dióskifli64
Dióskürt73
Diós linzi tortácskák54
Dióspite32
Dióspogácsa48
Diósrudacskák34
Dióstekercs45
Dióstorta45
Diós zsúrszeletek75
Dobostorta42
Dominó65
Edward-szeletek41
Fahéjas borbamártó37
Fahéjas vaniliás rudacskák59
Farsangi szelet61
Fonott kalács25
Forgácsfánk64
Francia mandulás sütemény68
Fűszeres borbarát39
Garibaldi-szelet40
Gesztenyés csók40
Gesztenyés kosárka67
Gesztenyemignonok47
Gesztenyetorta, gyümölcsös58
Gyümölcsös gesztenyetorta58
Gesztenyetorta, töltött41
Gyümölcsös lepény23
Habcsigák, vaniliás60
Habos csokoládémáglya73
Habkarika, mogyorós56
Habos teasütemény69
Habtekercs22
Habtölcsér, tejszines69
Homoktorta60
Huszárcsók48
Indiánerfánk46
Ischlifánk44
Japán-torta52
Jäger-tortaszeletek49
Jegeskávé18
Kakaós torta72
Kalács, fonott25
Kanonoklepény58
Karamel-torta49
Kávéfelfujt70
Kávémáz13
Keksz, bécsi43
Keksz, londoni68
Keksz, Vilmos76
Képviselőfánk20
Kossuth-kifli59
Kókuszperecek60
Könnyű teasütemény26
Krémek készítése15
Krémekről, ismertetés14
Krémek, tálalása16
Krémeslepény19
Kuglóf, vaniliás24
Leveles sajtosrudak37
Léhasütemény56
Lilli kifli28
Linci tortácskák, diós54
Linzer teához74
Londoni keksz68
Mandulás bimbók39
Mandulás félholdak34
Manduláskeret67
Mandulás sütemény, francia68
Mágnás dióspite32
Mákoskürt52
Márványszelet42
Mázak torták bevonására12
Meggyeslepény55
Meggyes piskótaszeletek63
Mézeskalács53
Mignonok készítése10
Mogyorókrémtorta46
Mogyorós babtorta29
Mogyorósfészek29
Mogyorós habkarikák56
Mogyorósperecek57
Mogyorós szelet teához37
Mokkakrémtorta21
Morzsalepény36
Mozartszelet66
Morzsatorta70
Narancsrudacska34
Narancstorta76
Napoleon-szeletek50
Négerkifli32
Non plus ultra pogácsa38
Női szeszély30
Nürnbergi báblepény53
Nyomórózsák készítése9
Orosz teasütemény51
Ördögpilulák38
Őzgerinc, csokoládés31
Patience, csokoládés77
Paulette54
Piskóta bisquit, vaniliás26
Piskótafánk56
Piskótaszeletek, meggyes63
Piskótafánk56
Pogácsa, diós48
Pogácsa (zsúrpogácsa)28
Pogácsa, túrós57
Pozsonyi patkók76
Prelátustorta62
Puncstorta krémmel51
Püspökkenyér64
Ribizli (gyümölcsös) lepény23
Rokokótorta31
Rothermere-krém19
Rózsafánk57
Sacher-torta62
Sajtos rudacskák teához29
Sajtosrudak, leveles37
Sonkáscsigák22
Sonkástekercsek74
Sós tearudacskák35
Stefánia-torta65
Szegedi tejfeleslepény52
Szentjánoskenyér-torta36
Szerelmeslevél44
Sziléziai hintett lepény26
Szilveszter-sütemény50
Tealinzer74
Teasütemény, vaniliás61
Tejszines habtölcsér69
Tejfeleslepény, szegedi52
Tiroli rétes66
Töltelékkrémek készítése18
Túrófánk39
Túrósfonatok59
Túróstáska27
Túróspogácsák57
Túróstorta24
Vajastáskák62
Vajastészta, krémes19
Vaniliás bisquit (piskóta forma)26
Vaniliás darakrém20
Vaniliás habcsiga60
Vaniliás kuglóf21
Vaniliás perecek40
Vaniliás rudacskák fahéjjal59
Vaniliás szórócukor készítése5
Vaniliás teasütemény61
Vilmos-keksz76
Zárda-kifli71
Zsirban sült párnácskák25
Zsúrpogácsa28

Váncza József

Váncza József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Váncza József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv