1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Petrőczy Kata Szidónia

1926. julius 10., II. évfolyam 7. szám/Regény fiatal leányok számára

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 62 oldal
Sorozatcím: Százszorszép könyvek
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal illusztrált. Hungária Hírlapnyomda R. T. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Az urak elbúcsúztak egymástól és szerte széledtek az országban. Beszterce, hol az utóbbi napokban olyan sürü volt az ember, mint kasban a méh, kezdte visszanyerni rendes... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Az urak elbúcsúztak egymástól és szerte széledtek az országban. Beszterce, hol az utóbbi napokban olyan sürü volt az ember, mint kasban a méh, kezdte visszanyerni rendes ábrázatát.
A város kapuján egymás után gördültek ki a pompás hintók. melyek után különböző szinü mundérba bujtatott szolganépség lovagolt.
A beszterceiek kint ácsorogtak az utcán és egymástól kérdeztek a nagy urak nevét, kik közül a népszerűbbeket nagy vivát kiáltozással búcsúztatták.
Most utazott el a nádor is, Wesselényi Ferenc. Az arca sápadt volt. a szeme mélyebbre vonult homloka alá, mint máskor. Valami gyötörhette a bölcs férfit, vagy testi, vagy lelki betegség. ki tudná biztosan?
Zrínyi Péter vidámabbnak látszott, meglobogtatta fövegét az induló nagy ur felé. Ez a mozdulat és a tekintete nagy barátságot. lelkesedést fejezett ki. A nádor bágyadtan intett neki viszsza mintha mondaná: elhiszem fiain, hogy lelkesedet, azt is elhiszem, hogy igaz a szived, bár azt is hihetném, hogy a mi dolgunkhoz elég a lelkesedés és az igaz sziv.
Azzal hátradűlt kocsijában a nádor és nem nézett se jobbra, se balra, mig csak ki nem értek Besztercéről. Akik figyelték az arcát, megdöbbentek, hogy Magyarország legelső embere milyen szomorú. Vissza

Vándor Iván

Vándor Iván műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vándor Iván könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv