A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az Északi Imádkozó Sáska Kung Fu stílus

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 153 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-042-259-1
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sokan írnak harcművészetekről szóló könyvet, de kevesen írják le azt az alapigazságot, hogy az ilyen típusú könyvek csak segítséget adnak a tanítványoknak a fejlődéshez, de értő oktató nélkül az... Tovább

Előszó

Sokan írnak harcművészetekről szóló könyvet, de kevesen írják le azt az alapigazságot, hogy az ilyen típusú könyvek csak segítséget adnak a tanítványoknak a fejlődéshez, de értő oktató nélkül az előrehaladás lehetetlen.
Könyvünk feladata bemutatni az Északi Mantis Kung-Fu stílus jellegzetességeit, elveit, küzdelmi technikáit, formagyakorlatait. Igyekeztünk mindenki számára érthető formában bemutatni ezt a stílust, természetesen a teljesség igénye nélkül.
Kevés jó és szakmailag hiteles könyv jelent meg idáig Magyarországon a kínai harcművészetekről. Azok fajtáiról, kialakulásukról és más
jellemzőiről keveset tud az olvasók nagy része. Ez részben abból adódik,
hogy Magyarországon a japán eredetű karatéval kezdődött a harcművészetek elterjedése, és csak jóval később alakultak ki a kínai Kung-Fut űző klubok, iskolák. A Bruce Lee nevével fémjelzett filmek sokat segítettek a népszerűsítés terén. Később a már ömlesztve érkező sorozatfilmek hatására egyre nőtt a tanítványok száma, annak ellenére, hogy az ilyen filmeknek alig van valami közük a valósághoz. Természetesen hamar kiderült, hogy a Kung-Fu ugyanolyan kemény edzést és sok sok lemondást, egész embert kíván, mint bármelyik harcművészeti stílus. A csoda és a misztikum lefoszlott róluk. Kiderült, hogy a többinél jobb, vagy kevésbé jobb stílusok nincsenek, csak jól és kevésbé jól tanuló tanítványok vannak. Ezért ma már a Kung-Fu is úgy él az emberek tudatában, mint bármely más stílus ebben a műfajban, megtalálva a helyét a magyar harcművészetek nagy családjában.
Reméljük, hogy ez a könyv is hozzájárul a harcművészetek népszerűsítéséhez, további híveket toborozva a Kung-Fu és az Északi Mantis stílus számára.
Használják sikerrel a Mantis Kung-Fu tanítványai ezt a könyvet, mint segítséget a tanulmányaikhoz, a nem harcművészettel foglalkozók pedig mint ismertetőt forgassák.
Ajánljuk a legőszintébb tisztelettel és köszönettel e könyvet két kedves mesterünknek, akiknek mindent köszönhetünk, Bánhegyi Lászlónak és Lee Kam Wingnek.
Tisztelettel a szerzők:
Tix Richárd
Váradi György
Vissza

Tartalom

Előszó 1
1. A Northern Praying Mantis Kung-Fu stílus 3
2. A stílus Magyarországon 7
3. A stílus technikai sajátosságai 11
3.1. A küzdelem fizikai és szellemi összetevői 14
3.2. A stílus küzdelmi stratégiája és taktikája 25
3.3. A stílus edzésmódszerei 26
3.4. A stílus küzdelemrávezető gyakorlatai 31
4. A stílus állásai, kéztartásai, lábtechnikái 33
5. Az alapkarakterek 44
5.1. Ou-Lou-Tsai (horog - megragadás - húzás) 44
5.2. Peng-Ta (vágás - nyesés - támadás) 55
5.3. Tan (visszaütés) 65
5.4. Chiu (kiakasztás) 68
5.5. Életfontosságú pontok támadása 72
5.6. Az először támadható pontok 72
5.7. A másodszor támadható pontok 73
6. Küzdelemrávezető párosgyakorlatok 74
7. A Keresztlépés iskolája 87
8. A Mantis botok 128
9. A Harci legyező 137
10. Légzőgyakorlat: I Ching Cheng 141
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv