1.037.154

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Napfényes receptek 3.

A természetes életmódnak megfelelően, tisztán növényi alapanyagokból

Szerkesztő

Kiadó: Napfényes Élet Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím: Napfényes receptek
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-87828-1-6
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Kiadványunk célja a természetes életmódot kedvelőknek olyan recepteket kínálni, melyek alapján könnyen emészthető, tápláló és finom ételek készíthetők, amik az egészség visszaszerzésben és megőrzésében segítenek.
Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.
A receptek tiszta növényi alapanyagokat ajánlanak, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőket (húst, tojást, tejterméket), valamint igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.)
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokott minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az... Tovább

Fülszöveg

Kiadványunk célja a természetes életmódot kedvelőknek olyan recepteket kínálni, melyek alapján könnyen emészthető, tápláló és finom ételek készíthetők, amik az egészség visszaszerzésben és megőrzésében segítenek.
Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.
A receptek tiszta növényi alapanyagokat ajánlanak, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőket (húst, tojást, tejterméket), valamint igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.)
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokott minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíteni saját maga és családja, vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapokra egyaránt!

Váradi Tibor Vissza

Tartalom

Áttérés a természetes táplálékokra5
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya6
Egyes ételfajták összeillő és nem összeillő párosításai7
A nyers növényi étrend előnyei8
Csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma10
Egyes magvak csíráztatási jellemzői11
Levesek
Spenótos csalánleves12
Hagymaleves borókával12
Kínaikel-leves13
Kapros zöldbabkrémleves13
Tavaszi erőleves13
Zöldborsóleves14
Zöldbableves14
Kapros kukoricaleves14
Kölesleves15
Spenótleves15
Sárgaborsó-krémleves16
Fokhagymaleves16
Egyszerű főételek
Főzelékek besűrítése zabpehelyliszttel17
Finomfőzelék17
Zeller póréhagymával18
Kapros cukkini és tök18
Karfiolfőzelék18
Paprikás-padlizsános tészta19
Zöldséges kölesfelfújt19
Káposztás puliszka20
Wokban sült zöldségek tésztával20
Édeskés bab egytálétel21
Rakott padlizsán21
Párolt, gesztenyés vörös káposzta22
Csőben sült brokkolis tészta22
Tájjellegű ételek
"Zöld leves" (portugál étel)23
Csicseriborsó-leves (arab étel)23
Mediterrán ragu24
Milánói makaróni (olasz étel)24
Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel)25
Algába tekert rizs (japán étel)25
Hamis gulyásleves26
Betyárleves26
Erdélyi rakott káposzta27
Bácskai rizses búzahús27
Kolozsvári káposzta28
Alföldi galuska28
Ünnepi és különleges ételek
Karácsonyi algaleves29
Szilveszteri korhelyleves29
Zöldségkocsonya30
Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta30
Gesztenyés tészta könnyű, bazsalikomos mártással31
Árpagyöngyös töltött kellabda31
Búzahús Eszterházy módra32
Karácsonyi aprósüteménytál32
Datolyacsemege ("szaloncukor")33
Mákos bobájka33
Diós patkó34
Mézeskalács34
Sütemények
Almás pite35
Szilvalekváros papucs35
Szilvalekváros fánkpuszik36
Sütőtökös rolád36
Mákos puliszka37
Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók37
Mézes krémes37
Mákos pite38
Karobos-kókuszos szelet38
Édes rizskocka39
Zabpehelykorongok40
Amarantgolyó40
Szendvicskrémek
Variációk napraforgókrémre41
Tökmagkrém41
Szezámos margarinkrém42
Hagymás paprikakrém42
Brokkolikrém42
Sörélesztőkrém42
Kukoricapástétom43
Vöröslencsekrém43
Tepertő jellegű krém43
Petrezselyemkrém44
Bazsalikomos lencsepástétom44
Lestyános zöldségkrém44
Egyebek
Gyökérsaláta45
Kerti fűsaláta45
Búza-rozskenyér46
Élesztő nélküli tönkölylángos46
Nokedli47
Durumpalacsinta47
Tofu házilag47
Búzahús (szejtán) házilag48
Sárgaborsólisztes karfiolfasírt48
Magyaros zabpehelyfasírt49
Fokhagymás kínai kel49
"Lekvár" aszalt gyümölcsből49
Asztali áldások50
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv