1.031.307

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás

A mérges anyagok felismerése. Első segélynyujtás/A legjobb és leghasznosabb utmutatás példákkal, kezdők részére/Az egyszerü kamat/Száz adoma a kaszárnyából/Kártyából és kézből. Patience játékok

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Pfeifer Manó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 170 oldal
Sorozatcím: Közhasznu könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 11 cm x 7 cm
ISBN:
Megjegyzés: 5 mű egy könyvben. Az első mű a sorozat 150. száma; a második mű a sorozat 121-122-ik száma; a harmadik mű a sorozat 111. száma; a negyedik mű a sorozat 80. száma, míg az ötödik mű a sorozat 11. száma. Révai és Salamon, Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mérgek és ellenszereik

Mérgeknek oly anyagokat nevezünk, melyek az emberi vagy állati szervezetbe jutva arra hirtelen vagy lassanként káros hatást gyakorolnak, megbénitják egyes szervek vagy... Tovább

Előszó

A mérgek és ellenszereik

Mérgeknek oly anyagokat nevezünk, melyek az emberi vagy állati szervezetbe jutva arra hirtelen vagy lassanként káros hatást gyakorolnak, megbénitják egyes szervek vagy az idegrendszer működését, az általános közérzet jóságát nagy mértékben lerontják. A mérgezések gyilkosságiak, öngyilkosságiak vagy balesetek lehetnek. Vannak ipari mérgezések, amelyek a mérges cikkeket (pl. foszforosgyufát, ólomtárgyakat) előállitó gyárak munkásainak a szervezetét teszi lassanként tönkre s amelyek ellen ma nem sok eredménnyel küzd az állami munkásvédelem. Balesetnek tekinthetjük a legtöbb gombamérgezést valamint a kigyómarást is.

Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek

Tisztelt Olvasóm!
Ön ugyebár megakar tanulni fényképezni? Tehát én vállalkoztam arra, hogy rövid, de amellett igen értelmes utbaigazitásokat adjak Önnek e kis könyvecskémben, amit ha figyelmesen elolvas és utasitásaimat pontosan követi, remélem el is éri célját.
Nem sallangoztam fel leirásaimat értelemzavaró kitérésekkel, hanem tárgyilagos magyarázatokat adok fejezetenként és azon sorrendben, amint e gyönyörü szép sportot gyakorolni kell. Akkor fog Ön örömet lelni a fényképezésben, ha jó képeket tud már késziteni, nemde? Kezdetben tehát ne kisérletezzen művészies dolgokkal, hanem az egyszerü és könnyü felvételekben gyakorolja magát, s ha aztán sikereket ér le, kartársaim szép hasznos könyveket irtak magyar és német nyelven, amiket magam is ajánlok elolvasás és áttanulmányozásra.

Kamatszámitás

E füzet az egyszerü kamatszámitás leggyakrabban előforduló kérdéseivel foglalkozik. Megértésére az u. n. hármasszabály elegendő.
Forgatása hasznos csak ugy lesz, ha nem regényszerüen egyfolytában olvassuk, hanem czeruzával kezünkben ellenőrizzük a szöveg feladatait és példáit megoldjuk, sőt magunk is ezek mintájára más számadatokkal hasonló példákat készitünk. a füzet végén adott megoldások módot nyujtanak arra, hogy számitásaink helyes voltáról meggyőződjünk.

Katona-adomák

Sorozásnál.
Ezredes: Ezer ördög, maga tényleg olyan sovány, vagy csak teteti magát?

Oktatás.
Altiszt: Majorosi, kend mint őrszem áll a lőpormagazin mellett. A lőpormagazin felrobban, a levegőbe repül, hát kend mit csinál akkor!
Majorosi: Én... én, riadólövést adok.

Jóslás
A babona

Mi nem akarjuk terjeszteni, sem szolgálni ezzel a könyvecskével, ellenkezőleg, czélunk az, hogy egyik ágát leleplezzük.
Tudjuk, czélunkat csak félig érjük el, sőt talán még félig sem, mert lesznek,a kik most már, ah tőlünk megtanulják a jóslást, azt családjuk és ismerőseik körében gyakorolni fogják.
Ám tegyék. A mig az ilyen jóslás csak a szórakozás és mulattatás jellegével bir, ártatlan időpocsékolás, melyben az okos ember ugy sem hisz, a butának meg az sem árt, ha készpénznek veszi, a mit a kártya mond, mert hiszen nem a kártya beszél, hanem a tolmács, a ki ugy értelmezi a kártyát, a mint neki tetszik és ha ugy tetszik neki, akkor a makkdisznó betegséget, ha pedig jónak látja, gazdaságot is jelenthet. Vissza

Tartalom

A mérgek és ellenszereik
Bevezetés3
A mérgezés minőségének megállapítása5
Ellenmérgek6
Lugok8
Savak9
Kénsav9
Oxálsasv10
Karbolsav10
Illó mérgek11
Foszfor12
Cián vegyületek13
Gázalaku mérgek14
Széngáz Világitógáz14
Szénsavmérgezés15
Fémmérgek17
Arzén17
Higany19
Réz19
Növényi mérgek21
Gombák21
Ópium. Morfium22
Gyűszűvirág (digitális)24
Aranyeső (citisin)25
Büdösbürök (coniin)25
Maszlagos nadragulya (atropin)26
Strichnin26
Coffein. Theobromin. Nicotin. Alkohol28
Kigyóméreg28
Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek
Előszó3
A sötét kamara5
A fényképezőgépről (Kamarák)8
A kasetta13
A lemez (negativ)14
A felvétel (exponálás)15
Az előhivás (képidézés)23
A rögzités (fixirozás)25
A másolás (positiv képek)28
A diapositiv34
Exponálási táblázatok38
Felvételek feljegyzései43
Kamatszámitás
Előszó3
Kamatszámítás
Tőke; kamat5
Kamatláb6
Az idő8
A kamatszámitás főképlete9
Felszaporodott tőke10
Az idő nincs teljes években megadva11
A tőke kiszámitása14
A százalék meghatározása16
Az idő meghatározása17
A diszkont19
A számitások gyakorlati elvégzése
Kulcsszámok23
Többtőke kamatja24
Megoldások31
Katona-adomák
Száz adoma a kaszárnyából1-31
Jóslás
A babona3
Kártyajóslás8
Mit jelentenek a kártyák?9
Az egyes lapok jelentősége:
Zöld11
Mak13
Tök16
Vörös17
A kártyavetés19
Jóslás a kézből21
A legismertebb patience játékok:
A kettős27
A hármas28
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás A mérgek és ellenszereik/Hogyan lehetünk 2 óra alatt jó amatőr fényképészek/Kamatszámitás/Katona-adomák/Jóslás

A könyvben néhány ceruzás bejegyzés látható.

Állapot:
24.000 Ft
12.000 ,-Ft 50
60 pont kapható
Kosárba
konyv