1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Holnap

Tél

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Holnap Munkaközösség
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 91 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Debreceni Tudományegyetemi nyomda, Debrecen.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagyrészt Debrecen talaján termettek e kis munkaközösség írásai, mind a bennszülötteké, mind a bevetődötteké. Lüktető talajon, melynek hullámvetései mintha valami földalatti erő közeli robbanásának... Tovább

Előszó

Nagyrészt Debrecen talaján termettek e kis munkaközösség írásai, mind a bennszülötteké, mind a bevetődötteké. Lüktető talajon, melynek hullámvetései mintha valami földalatti erő közeli robbanásának lennének előjelei. A Mából Holnapot formáló erőé.
A Mában élünk - nem fellegkakukvárban, elefántcsonttoronyban, énfelség bástyán - de fiatalságunk hivatását érezve és tudva: a Ma ellenére. Talán forradalmi gondolat, de azoknak, kik a maguk forradalmával vásárolták meg a jelent, csak természetes, hogy a világ nem állt meg, s pillanatnyi nyugalmában már benne feszeng az új mozdulat.
A Mában, de a Ma ellenére élni: ez a mindenkori fiatalság egyetlen járható útja. A valóság és a látomás egysége a fiatalok joga. A Ma a valóság, a Holnap a látomás. Akár a valóságot kárhoztatni, akár a látomást becsmérelni - ez a gyermekek, vagy aggastyánok kiváltsága. Azoké, kik még nem indultak el, vagy azoké, kik már megálltak. A fiatalság ellenében halad.
Lábunkat a valóság talaján vetjük meg, de homlokunk a látomás egét verdesi. Ki gyáván megfutamodik a valóság kínjai elől, az sohasem épülhet a látomásban; ki retteg a látomás gyönyörétől, az sohasem építheti a valóságot. Gyakorlat és szemlélet - az élet e kettő együttesen. Önmagában, akár az egyik, akár a másik csak fajulva tengés. Harcunkat hát két felé kell vívnunk. Leküzdeni a rögimádatot és diadalmaskodni az álmodozáson. Vissza

Tartalom

Holnap 3
Balogh László: Bűvöletben (versek) 7
Mikó Zoltán: Ütőn (versek) 11
Varga Imre: Megtérés (versek) 17
Kiss Kálmán: Rilke és Goethe (műfordítások) 25
Asztalos Sándor: A gyermek (elbeszélés) 31
Vajda László: Szövegelemzés 49
Vajda László: Vajthó László 65
Varga Imre: Móricz Zsigmond ébresztése, Magyarok, Újhold, Fórum 69
Csenki Imre: A magyar zenei jövő 77
Varga Imre: Parasztságunk és a művelődés 87
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv