1.034.850

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ipar 1976-1977. január-december

A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület központi lapja/XXX-XXXI. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 920 oldal
Sorozatcím: Élelmezési ipar
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal illusztrált. Teljes évfolyamok.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A) ROVATOK SZERINTI TÁRGYMUTATÓ
Az élelmiszeripar általános kérdései
Élelmiszeriparunk az 1976/77. év fordulóján (Kovács Sándor:)
A KGST Élelmiszeripari Állandó Bizottságának ülése
Budapesten 41
Szennyvíztisztítás az élelmiszeriparban, különös tekintettel a tejipari szennyvíztisztításra (Vanyó Sné:) 61
Felhívás szocialista munkaverseny kiszélesítésére 72
A népi ellenőrzés és az élelmiszeripar (Dabrónaki Gy.:) 125
Az élelmiszeripar nemzetközi kapcsolatai (Labancz L.:) 128
Az élelmiszeripar feladatai (Szlameniczki I.:) 174
Munkavédelmi kutatások az élelmiszeriparban (Timári I. - Török Sz.:) 206
Zajvédelem az élelmiszeriparban (Szabó A.:) 211
Miniszteri sajtótájékoztató a mezőgazdasági és élelmiszeripar feladatairól 241
Közművelődés az élelmiszeriparban (Szántó Gy.:) 243
Az állattenyésztés és hústermelés helyzetéről, fejlesztésének időszerű feladatairól (L. J.:) 355
Felhívás a mezőgazdasági nagyüzemek dolgozóihoz, szocialista brigádjaihoz 360
A vezetés információrendszerének megoldási lehetőségei
az élelmiszeriparban I. és II. rész (Kozma J.:) 371, 417
Az élelmiszeripari és mezőgazdasági tevékenység hatása
a talaj elszennyeződésére (Szabó A.:) 376
Élelmiszerek és mezőgazdasági termékek radioaktív
szennyeződés elleni védelme (Szabó A.:) 424
A mezőgazdasági és élelmiszeripari üzemek 1977.V évi
együttműködésének főbb tapasztalatai (Mészáros I.:) 456
Élelmiszerkémia, mikrobiológia, táplálkozástudomány,
minőségvizsgálat
A táplálékfehérjék minősítése a kémiai indexek alapján.
I. rész: Aminosavanalizátoros adatok számítógépes
feldolgozása (Wöller L. - Békés F. - Lásztity R.:) 16
Mlkotoxinok jelentősége a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban (Incze K.:) 22
Higiénés tapasztalatok állatifehérje-takarmányt gyártó
új üzemekben (Andó P. - Szabó J.:) 26
Alma- és kajszibarack-fajták enzimes barnulásának és
polifenol-polifenoloxidáz komplexumának vizsgálata
(Gajzágó I. - Vné Vigyázó L. - Nné Márkus V. - Mihályi K.:) 58
A tejfehérje és a tej fő alkotóanyagai feldolgozásának és
hasznosításának lehetőségei (Poznanski S.:) 103
Paradicsom és alma egyes pektinbontó enzim-"és pektinkomponenseinek vizsgálata (P.-né Hajnal K. - P.-né - Rácz M. - Zné Horváth K. - Békés F.:) 148
Automatikus analízis az élelmiszervizsgálatokban III. r.
Gabonák fehérjetartalmának vizsgálata. Redukáló cukortartalom-meghatározás (Varga J. - Örsi F. - Hegedűs J. - Virág I. - Lásztity R.:) 181
Laboratóriumi körülmények között tenyésztett élesztő
biotintartalmának meghatározása (Bikfalvi I.-né - B.-né
Kraszner É. - Szép I.-né:) 216
A lizinfermentáció kinetikájának vizsgálata (Janzsó B.
és Holló J.:) 247
Élelmiszeripari nyersanyagok objektív minősítése és átvétele (Spanyár P.:) 254
Biomérnöki kutatásaink az ezredforduló problémáinak
tükrében I., n. és m. rész (Holló J.:) .. 281, 321, 361
Élelmiszeripari termékek érzékszervi jellemzőinek műszeres meghatározása. Állománymérés. I., n. rész.
(Bíró G. - Horváth L. - Kaffka K.:) 287, 329
Állati eredetű hulladékszőrök hasznosítási lehetőségei takarmányozási célra (Sárosi H. - Polák A.:) 296
Az élelmiszerek biológiai értékének megőrzése 400
Polidiszperz poralakú élelmiszerek szorbciós jellemzőinek változása instantizáláskor (Dörnyei J. - Ginzburg A. Sz. - Szürojedóv V. I.:) 421
A hazai élelmiszeripari mikrobiológiai kutatás eredményei és további feladatai (Vas K.:) 441
Technológia
A kukorica hazai ipari feldolgozásának lehetőségei (Bardach S.:) 12
Bolgár eljárás paradicsom vákuumos hámozására (Kliamov K. - Kafedzsiev I. - Gencsev L.:) 81
Kutatómunkák gyermekétel-konzervek gyártástechnológiájának megállapítására (Karadsov I.:) 85
Befogadók vízszennyezésének csökkentése üzemi technológiai beavatkozással az élelmiszeriparban (Toókos I.:) 260
Vastag anyagok kontakt és konvektív szárításának öszszehasonlítása (Kiss L.-né:) 265
Élelmiszeripari technológiai folyamatok modellezése (Miklya J.:) 334
Diétás készítmények gyártásának korszerű irányelvei és
megvalósulásuk a magyar konzerviparba (Balla F.:)
KOMPONENS ételek. Új eljárás a gyorsfagyasztott ételgyártásban (Beke Gy. - Schuszter F.:) 459
A magyar-szovjet műszaki-tudományos együttműködés
a keveréktakarmány-iparban (Tóth A.:) 465
Műszaki fejlesztés
A Szeszipari Kutató Intézet feladata és helye az iparági
tevékenységben (Sólyom L.:) 8
Az NDK élelmiszeriparának gyártmányfejlesztést feladatai, különös tekintettel az édesiparra (Schönfeld W.:) 96
A 150 éves lengyel cukoripar új cukorgyára Krasnystawban (Fajst J.:) 100
Tudományos kutatómunka az édesipar fejlesztése érdekében a Szovjetunióban (Daurszkij A. N.:) 107
Eredmények és célkitűzések a növény olajiparban (Varga
S. - Halász Gy.:) 134
A Cukoripari Kutató Intézet munkájáról (Zsigmond A. - Vukov K.:) 138
Az élelmiszeripar műszaki fejlesztésének koncepciója az
V. ötéves tervidőszakban (L. J.) 145
Az Országos Húsipari Kutató Intézet feladatai és szerepe
az iparág fejlesztésében (Ebergényi I.:) 186
Műszaki fejlesztés és beruházás az élelmiszeriparban
(Boór K.:) 201
A magyar söripar fejlesztése (Nagy Zámbó I.:) 367
Sajtótájékoztató a konzerviparról (Mihalusz F.:) 451
Élelmiszergépészet, automatizálás, számítástechnika
Élelmiszeripari gépek és berendezések az AGROMAS EXPO'76 kiállításán (Ringbauer E.:) 30
A ,,HUNISTEK" hidrosztatikus sterilező berendezés
(Ott J.:) 49
Folytonos vaj gyártó gépsor 3000 kg/óra teljesítménnyel
(Neveceral J.:) 111
Berendezés szénszavas üdítőitalok gyártásához SODAM1X
Sx-120 gépsorral (Zách J.:) 115
Gépszemle (Lugosi J.:) 159, 240
Meriegtulajdonsagok az NDK-ban (Bóné A. - Harkay T.:) 190
A minőségmutató képzéséhez használt adatok számítógépes feldolgozása (Kovács J. - Lendvai I. - L.-né Gacsányi M. - T.-né Semptey A. - Kulcsár F.:) 292
Élelmiszeripari gépek fejlesztésének kérdései (Ringbauer E.:) 342
Műszerismertetés (L. J.) 358
A magyar élelmiszeripari gépgyártás helyzete és helye a
nemzetközi munkamegosztásban (Török I.:) 383
Az élelmiszeripari hűtési kapacitások és a hűtőlánc fejlesztése (Ember G.:) 406
Számítástechnikai módszerek alkalmazása az élelmezésipari létesítmények tervezésénél (Noé L.:) 469
Csomagolás, anyagmozgatás, raktározás
A szabályozott légterű (SZL) tárolás hazai kutatási eredményei (Almási E. - Balla Cs.:) 4
Élelmiszeripari csomagolásfejlesztés a KGST keretében
(Szenes E.-né:) 54
Közgazdaság, üzemszervezés
15 éves az Élelmiszeripari Gazdaságkutató Intézet (Kis L.:) 43
Az élelmiszergazdasági fő ágazatok fejlettségi szintjének
mérése faktoranalitikus módszerrel (Abonyi Gy.-né:) 64
Élenjáró vállalatok tevékenységének ismertetése 193, 226, 277
312
A termékszerkezet számítógépes optimalizálása az élelmiszeriparban II. rész (Kovács G. - Toldi M. - Sárkány I.:) 220
Szocialista gazdasági integráció, minőségfejlesztés, szabványosítás (Szilágyi J.:) 250
Az élelmiszeripari prognosztizálás időszerű kérdései (Kozma L.:) 268
Üzem- és munkaszervezési módszerek alkalmazása az
élelmiszeriparban (Szőnyi Gy.:) 298
A vezetés hatékonyságának elemzése az élelmiszeriparban (Gulyás l.:) 303
A struktúrapolitika kérdései a II. Ipargazdasági Konferencián (Gábor É.:) 317
Az élelmiszerek fogyaszthatósági idejének megállapításával kapcsolatos közgazdasági kihatások vizsgálata
(Majoros J.-né - Németh F.-né:) 347
Gondolatok a tervezés mutatóiról (Szűcs A.:) 388
Egy új szervezetelmélet és ennek érvényesülése az élelmiszeriparban (Schleicher I.:) 428
Kereskedelem
A hűtőipar külkereskedelmi feladatai (Gulyás B.:) 179
Kereskedelem a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban és a
fagazdaságban (Hammer József sajtótájékoztatója) 403
Oktatás, képzés
Kutatótevékenység az Élelmiszeripari Főiskolán (Gábor M.-né:) 339
Tudományos ismeretterjesztési feladatok az élelmiszeripar területén (Antal A. - Lantos P.:) 391
A továbbképzés helyzete és feladatai (Bónis L.:) 437
Oktatás a Kertészeti Egyetemen (Dimény I.:) 446
Dokumentáció
Lapszemle (Szilágyi J.:) 14, 36, 48, 70, 156, 192, 233, 357, 476
Referátumok tudományos kollokviumokról 35, 69, 143, 197
231, 275, 314, 356, 395, 473
Szemelvények az élelmiszeripar nemzetközi közgazdasági
szakirodalmából (Gál I.:) 37, 53, 71, 198, 234, 276, 316
396, 474
Egyesületi élet, hírek
Hírek 39, 73, 120, 158, 199, 237, 277, 319, 398, 438, 478
Az Élelmezési Ipar 1976. évi XXX. évfolyamának tartalomjegyzéke 77
A szocialista országok élelmiszeripari szakfolyóiratai szerkesztőinek találkozása Szófiában. Üzemlátogatások
Bulgáriában (Gerő Gy.:) 152
A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület küldöttközgyűlése 161
IX. Országos Ifjúsági Parlament 172
Az MTESZ küldöttközgyűlése 193
Együttműködési megállapodás a MÉM és a MÉTE között 224
Közgyűlési hozzászólás (Tóth-Zsiga I.:) 280
Együttműködési megállapodás az ÉDOSZ és a MÉTE között 351
Helyreigazítás 360
Miniszteri tájékoztatás a MÉM Tanácsadó Testületében 4S3
Konferenciák, jubileumok, kiállítások
Élelmiszeripari Országos Tanácskozás 121
Az élelmiszeripari tudományos kollokviumok 10 éve
(Vas K.:) 143
SALIMA 77 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás Brünnben (Sánta I.-né:) 236
Beszámoló az 1977. évi AGROMASEXPO kiállításáról
(Ringbauer E.:) 303
A mérnök és a társadalom (Valkó I.:) 313
EGB-FAO szimpózium a gyorsfagyasztott élelmiszerek
szerepéről a világkereskedelemben (G. Gy.:) 352
Kenyér szimpózium 354
Az évfordulóra (Kovács S.:) 401
A III. Országos Agrárgazdasági Konferencia (Márton J.:) 431
KGST tagországok és Jugoszlávia szakembereinek IV.
Édesipari Konferenciája (Zöld A.:) 438
Interjúk
Beszélgetés Tiefenbach Antal 34
Dr. Pele Antallal (L. J.:) 230
Dr. Gürtner Károly c. ny. egyetemi tanárral (L. J.:) 274
Kapás Lászlóval (G. Gy.:) 393
Göncző Józseffel (L. J.:) 477
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezési ipar 1976-1977. január-december Élelmezési ipar 1976-1977. január-december Élelmezési ipar 1976-1977. január-december Élelmezési ipar 1976-1977. január-december Élelmezési ipar 1976-1977. január-december

Könyvtári könyv volt. Az 1976. év 1. számának néhány lapja nyomdahibás. A lapélek enyhén elszíneződtek. A címlapok hiányoznak.

Állapot: Sérült
12.000 Ft
4.800 ,-Ft 60
24 pont kapható
Kosárba
konyv