1.031.411

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ipar 1978-1979. január-december

A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület központi lapja/XXXII-XXXIII. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 960 oldal
Sorozatcím: Élelmezési ipar
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal illusztrált. Teljes évfolyamok.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1978.
A) KOVATOK SZERINTI TÁRGYMUTATÓ
Az élelmiszeripar általános kérdései
Újévi köszöntő (Romány Pál:) 1
Új esztendőre (Tóth Zsiga István:) 2
A magyar-szovjet műszaki együtt működés eredményei a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban (Soós Gábor:) 4
Fehérje takarmány-bázisunk bővítésének egyes feladatai az élelmiszeriparban (Szabadkai Gyula:) 6
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődésének néhány összefüggése (Kovács Kálmán:) 27
Az élelmiszeripar és kereskedelem együtt működési feladatai a termelésfejlesztésben (Kovács Sándor:) 85
A lengyel élelmiszeripar szennyvízgazdálkodásának időszerű problémái (Skalski K.) 145
Munkaruha, védőruha és munkavédelmi eszközök az élelmiszeriparban (Kubala S.) 149
Az élelmiszeripar szennyvízproblémái a korszerű vízgazdálkodás
tükrében (Lásztity R.-Tóth J.:) 201
A mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésének tudományos feladatai 241
MÉM Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Központ (Ravasz
László:) 260
A növekvő élelmiszertermelés kapcsolatai, feltételei (Kiss Ferenc:) 281
A száraz tisztítás hatása az élelmiszeripar egyes iparágainak
szennyvizeire (Király Zoltán:) 420
Élelmiszerkémia, mikrobiológia, táplálkozástudomány
minőségvizsgálat
Takarmány- és termékszárítók poremisszió vizsgálatai (Töős
Istvánné-Lőrinc András:) 23
Az élelmiszerek lipidjei és biokémiai vonatkozásaik (Biacs
Péter:) 50
Az élelmiszeripari mikrobiológiai ellenőrzés és kapcsolata a higiéniai munkával (Bíró Géza:) 62
Sütőélesztő minősítő módszerek fejlesztésének lehetőségei szintetikus táptalajokon (Kolostori Mária:) 107
A Tejipar és a természeti környezet (Dedek M.-Svoboda M.:) .. 121
Környezetvédelem és eljárástechnika az élelmiszeriparban
(Schubert, M.-Zimmermann, A.-Raeuber M.:) 134
A környezetvédelem optimális munkafeltételeinek kialakítása
az élelmiszeriparban (Dimitrov, S.-Bosilov, A.:) 158
Érzékszervi bírálók minősítése ízlelő-, szagló-, és színlátóképességük alapján (Bende E.-Six L.-Szabolcs L.:) 169
A vendéglátóipar élelmiszeripari termékigényének kielégítése
(Szőke M.-Pusztai A.-Tomka J.-né:) 184
Újabb típusú folyékony cukrok tulajdonságai (Vukov K.-
Pátkai Gy.-Monszpartné, Sényi J.:) 224
Tejfehérjék gélelektroforézis vizsgálata (Nedelkovics J.-TranThe Truyen:) 227
Mosó- és zsírtalanítószerek felhasználása az élelmiszeriparban
(Széplaky Miklós:) 252
Üdítőital-üzemek szennyvíz kezelése (Simonyi István:) 290
Konzervipari zöldség- és gyümölcsfélék radioaktív szennyezettségének és a technológiai folyamatok hatásának vizsgálatai
(Mérő Györgyné:) 295
Természetes és nemtermészetes mérgező anyagok az emberi táplálkozásban (Ammon Róbert:) 328
Élelmiszeripari nyersanyagok és készítmények fehérjéinek táplálkozásbiológiai értékelése (Kárpáti Gy.-Petres J.-Széchényi
L.-né:) 335
Endo-poligalakturonáz enzim alkalmazása a csipkelé gyártásnál
(Zetelakiné-Miszlayné-Gátai K.:) 376
Tej- és tejtermék-ellenőrzés a holland és dán tejiparban (Uzonyi
Györgyné) 380
Uj fehérje élelmianyagok biokémiai kérdései (Vámosné, Vigyázó
Lilly:) 401
Élelmiszer-mikrobiológia Latin-Amerikában (Nikodémusz István:) 4á4
Szimuláció alkalmazása élelmiszeripari berendezések főbb paramétereinek optimális meghatározására (Balogh L.-Galambos G.-
Dombos K.-Räuber:)
Élelmianyagok pH-ja és savtartalma összefüggésének vizsgálata
(Szabó A.-Kovács M.-Bende E.:)
Technológia
Cukorrépa és almalé előállítása ellenáramú extrakcióval (Vukov
Konstantin-Monszpartné, Sényi Judit:) 56
Környezetvédelem a húsiparban (Berszán Gábor:) 105
Szintetikus pelyhesítőszerek (flokkulánsok) alkalmazása a húsipari
hulladékvizek derítőiben (Blanka R.:) 127
Nagy szennyezettségű élelmiszeripari szennyvizek fizikai és kémiai tisztítása (Toókos Ildikó:) 245
Melléktermékek feldolgozása a húsiparban (Regős B-Berszán
G.:) 267
A búza minőségi és mennyiségi változása műtrágyázás hatására
(Varga J.-Ragasits I.-Rigó M.) 284
Műtrágya adagolás hatása zöldségfélék nitrát- és nitrittartalmára
(Vidács F-né-Tódor L.-Zelenák F-né:) 298
Biokémiai alapkutatások jelentősége az élelmiszeripari technológiai
fejlesztés szempontjából 323
Víz- és szennyvízgazdálkodás a cukoriparban (Hangyál Károly:) . 861
Keveréktakarmány- és koncentrációgyártás ( Bagi József:) 405
Szennyvízkezelési problémák megoldása a Veszprémi Tejüzemben
(Solymos Gyula:) .. 446
Paradicsomsűrítmények tartósítása hőkezeléssel ás ionizáló sugárzással (Pótkai Györgyi:) 458
Műszaki fejlesztés
A cukoripar rekonstrukciója (Vigh Albert:) 101
A lengyel élelmiszeripar távlati fejlesztési tervei 1990-ig (Zycki
W.:) 138
Koncentrátum és keveréktakarmány-gyártás fejlesztése a gabonaiparban (Nagy István:) 220
A dohánytermelés fejlesztése és a cigarettafogyasztás alakulása
(L.J.) 265
A Zalaegerszegi Hűtőház ismertetése (Eifert Béla:) 340
Nehezen ömleszthető anyagok tárolásának fejlesztése 427
Élelmiszergépészet, automatizálás,
számítástechnika
Fejlesztési mérleg a gabonaipari automatizálás fordulópontján
(Nagy Sándor:) 174
Négycsatornás automatikus elemzőrendszer az élelmiszeriparban
(Örsi F.-Svatek J-né-Varga J.:) 302
CONTIFLO elemző automata alkalmazása a hús és húsipari készítmények vizsgálatára (Varga J.-Örsi F.-Lásztity R.-
Hegedűs J.-Virág I.:) 383
Az 1977. évi cukorrépa-termelés vizsgálata a termelési adatok
számitógépes feldolgozásával (Gerse József-Juhász Lajos:) . 389
Csomagolás, anyagmozgatás
Az élelmiszeripari belső anyagmozgatási folyamatainak korszerűsítése (Skodacsek János:) 191
Az élelmiszeripari termékek csomagolásának helyzete (Papp
Lukácsné:) 369
Az anyagmozgatás helyzete és fejlesztési feladatai a magyar élelmiszeriparban (Ringbauer Endre-Sasfi Imre:) 409
Hőgazdálkodás, üzemszervezés
Dolgozz Hibátlanul munkamódszer a konzerviparban (Folkmayer
Tibor:) 17
Az élelmiszeripari beruházások hatékonyságának egyes kérdései
(Pál Aba:) 31
Optimális munkakörülmények kialakítása az élelmiszeriparban
(Fruttus I. Levente:) 96
A nők és fiatalkorúak munkájának megkönnyítése az italiparban
(Pritzkow K. H.:) 131
Szociálpszichológiai szempontok a Szófiai Cigarettagyár vezetésében (Petrova A.-Pancsev P.:) 154
A borgazdasági vállalatok helyzete és szerepe a magyar szőlő- és
borgazdaságban (Borsodi Miklós:) 216
A vállalati készletgazdálkodás mechanizmusa és gyakorlata
(Obzsut József:) 232
A termelési szerkezet vizsgálata az élelmiszeriparban (Persötzi
M.:) 262
A vállalati pszichológus lehetőségei és feladatai egy élelmiszeripari
nagyüzemben (Fruttus István Levente:) 394
Művelet- és folyamat elemzés az élelmiszertermelés színvonalának
emelésére (Molnár Pál:) 441
Az üzemszervezés jelentősége nagy teljesítményű feldolgozó vonalak kialakításánál (Szabadkai A.-Sós J.:) 465
Tejipari vállalatok üzem- és munkaszervezési tevékenysége
(Szökrönyös László:) 470
Kereskedelem
A burgonya-, zöldség- gyümölcstermelés és -forgalmazás helyzete 37
A Fővárosi Sütőipari Vállalat helyzete (L. J.) 168
Az élelmiszeripar belföldi kereskedelmi helyzete és kilátásai
( Szigethi Gyula:) 208
Oktatás, képzés
Élelmiszervegyészek képzése és továbbképzése a berlini Humboldt
Egyetemen (Claus Frantzke:) 46
Közművelődési program az Egri Dohánygyárban (Huszti Ferenc:) 64
A mezőgazdasági és élelmezésügyi ismeretterjesztés feladata az
MSZMP 1978. március 15-i határozatának tükrében (Antal
András:) 344
Az élelmiszertechnológia fogalmáról az élelmiszertechnológia
oktatásban és kutatásban (Luu Duan:) 423
Dokumentáció
Könyvismertetés 38, 190
A magyar élelmiszeripari szakkönyvkiadás fejlődése 39
Referátumok tudományos kollokviumokról 76
Referátumok 115, 316, 350
Lapszemle 120, 239, 274, 318, 352, 477
Műszaki lapszemle 358
Egyesületi élet, hírek
Hírek 38, 66, 116, 235, 279, 313, 353, 437, 479
Nívódíj pályázat 39
Az Élelmezési Ipar nemzetközi száma 121
A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület Közgyűlése 161
Az élelmiszeripar vezetőinek tanácskozása (Majoros Ignác:) 163
A KISZ akcióprogramja 183
A MÉTE Konzerv- és Paprikaipari Szakosztály munkájáról 196
MÉTE pályázat 1977 198
Kitüntetések 199
Tájékoztató a gabonaipari szocialista brigádvezetőinek tanácskozásáról (Lénárt Lajos:) 214
Konferenciák, jubileumok, kiállítások
III. Ellenőrzési Konferencia (Budai György:) 13
Élelmiszeripari szervezési ankét (Endrődi János:) 41
A gödöllői Országos Tanácskozás 81
Tanulmányút Kanadában (Zentai László:) 92
Az élelmiszerellenőrzés kérdései az Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet II. Tudományos Konferenciáján (Ravasz
László:) 113
Növény- és zsiradékipari világkonferencia (Nagy László) 231
KGST Élelmiszeripari Állandó Bizottságának 1977. évi tevékenysége (Bartók György:) 256
Élelmiszeripari gépek az AGROMASEXPO '78 kiállításon 306
Élelmiszeripari kiállítók a Lipcsei Vásáron 308
Tartósító Napok a Kertészeti Egyetemen 314
Kutatási feladataink az Akadémia 1978. évi közgyűlése tükrében
(Holló János:) 321
A nemzetközi Hűtési Intézet ülésszaka (Ruttkay Iván:) 346
Bérgazdálkodási Ankét (Gulyás Imre:) 473
Interjúk
Interjú Dr. Kardos Ernővel 182
Szappanos Árpád elvtárssal 313

1979. év
Az élelmiszeripar általános kérdései
A magyar élelmiszeripar többre képes (Romány Pál:) 1 .
A magyar élelmiszeripar eredményei és feladata (Kovács Sándor:) 2
Az élelmiszerfogyasztás prognosztizálása új módon (Persötzi Mihály:) 56
A belföldi élelmiszer fogyasztás középtávú prognózisa az 1980-85.
évekre (Nagy Mária:) 60
A lengyel élelmiszeripar fejlődésének tapasztalatai és távlati fejlesztésí tervei (Balogh Sándor:) 141
Az élelmiszeripari termelés szerkezetének optimalizálása (Ertsey Imre, Szabó Mátyás, Tarnóczi Tibor:) 235
Harmincéves a KGST, a Kölcsönön Gazdasági Segítség Tanácsa
(K. M.) 281
A magyar-szovjet élelmiszeripari együttműködésről (Kárpáti
György:) 321
SI a nemzetközi mértékrendszer (K. M.) 401
Műemlékvédelem a gabonaiparban (Kirsch János:) . . 412
Tudományos és műszaki haladás a szovjet élelmiszeriparban
(KM.) 449
Élelmiszerkémia, mikrobiológia,
táplálkozástudomány, minőségvizsgálat
Vitális sikér előállításának reológiai problémái (Ludvig László:) ... 20
Minőségszabályozás a NDK élelmiszeriparában (Molnár Pál,
Sárkány István:) 70
A paradiesomminősítés időszerű kérdései (Bontovits Lajos:) 91
Antocianin-készítmények hazai előállítása természetes alapanyagokból (Ferenczi Sándor, Kerényi Zoltán:) 134
Az endo-poligalakturonáz koncentráció és az inkubációs idő hatása
a zöldségek és gyümölcsök bontódására (Zetelakiné, Harváth K,-Molnárné Bíbor C.:) 171
Nyersszesz előállítása Endomycopsis bispórából kinyert glükózamilázzal (Taufel A. és koll.) 82
Gabonafélék és gabonatermékek dúsítása vitaminnal (Huszár
Magda, Mattyasovszky Zsuzsa:) 189
Gyümölcsalapú bébiételek C-vitamin tartalmának alakulása a
feldolgozás során (Gasztonyi Magdolna, Horváth Dénesné:) ... 191
A „buláta" hatása a búza minőségére (Pollhamer Ernőné:) 201
Tésztareológiai vizsgálati módszerek (Lásztity Radomir:) 209
Korszerű sütőipari technológia, - korszerű minősítés (Szalai
Lajos) 211
A búza értékelő minősítése Hankóczy szerint (Jáni József:) 214
Fűszerek termékspecifikus spóraszámának vizsgálata (Nagel
Vilmos és koll.) 220
Paradicsomsűrítmények színminősítése (Bontovits Lajos:) 229
CONTIFLO elemző automata alkalmazása a hús és húsipari készítmények vizsgálatára (Örsi Ferenc, Varga János, Lásztity
Radomir:) 241
Endo-PG alkalmazásával gyártott zöldséglevek karotin-tartalmának alakulása (Gátai K.-Zetelakiné, Horváth K.:) 246
Paradicsomkonzervek nehézfém-tartalmának vizsgálata (Koncz
Imre, Kovácsné Molnár Klára:) 261
Elektrotenzometrikus mérőberendezések (Krupica A. D.:) 285
Szójakészítmények megítélése táplálkozási szempontból (Válás
Györgyné és koll.) 304
Egészségre ártalmas vegyianyag - (peszticid) - maradékok
mennyiségének alakulása állati eredetű élelmiszerekben
(Simonffy Zoltán és koll.) 310
Különböző élelmiszerekből izolált B cereus törzsek tulajdonságai
(Major Péter és koll.) 314
Mezőgazdasági alapú anyagok minőség szerinti átvételének
továbbfejlesztése (Horváth István:) 331
Digitális adatgyűjtő rendszer a sertések vágás utáni minősítésére
(Barabás Pál, Frits István, Eiler Elemérné:) 335
Mezőgazdasági szemcsés anyagok agrofizikai jellemzőinek meghatározása (Mester László, Czike Imre:) 349
A minősítés integrációs szerepe a vágómarha-termelésben
(Vágvölgyi Ottó:) 367
Bevezetés a közeli infravörös tartományban végzett mennyiségi
elemzésbe (Rosenthal D. Róbert:) 371
Foszfátészter tartalmú növényvédőszerek meghatározása automatikus analizátorral (Cseh Józsefné, Tokai Gábor, Tóth Mihály:) .. 382
A tej és tejtermékek FAO szabványosításának tapasztalatai
(Uzonyi Györgyné:) 409
Paradicsomlevek és sűrítmények színalakulása (Bontovits Lajos,
Bontovits Lajosné:) 419
Az élelmiszerfehérje -kémiai és -biokémiai kutatások eredményei
és helyzete (Lásztity Radomir:) 444
A mikrobiológiai biokémia jelentősége az élelmiszertudománynan
és az élelmiszeriparban (Halász Anna, Vámosné Vigyázó
Lilly:) 471
Technológia, környezetvédelem
A dekantáló centrifugák alkalmazása az élelmiszeriparban,
különös tekintettel a paradicsom feldolgozásra (Bontovits Lajos:) 15
Az élelmiszeripar belső vízgázdálkodásának javítására irányuló
vizsgálatok (Hersiczky Albert:) 41
Humán célú búzacsíra előállítása (Monda Sándor:) 52
Helyzetkép a gabonatárolásról (Tomay Tibor:) 95
A kukoricakeményítő elcukrosodása nyomás alatt (Hersiczky
Albert:) ... 101
Tejipari szennyvizek önálló és a település szennyvizeivel együttes
biológiai (eleveniszapos) tisztítása (Toókos Ildikó) 121
Szennyvízkezelési számítások (Horváth Imre:) 101, 320, 301, 450
A búzanemesítés eredményei Hankóczytól napjainkig (Balla
László:) 271
A konzervipar környezetvédelmi feladatai a hatósági ellenőr
szemével (Csöngei István:) 276
Szennyvízkezelés a húsiparban (Sólymon Gyula, Krajcsovics
Ferencné:) 291
A kondenzációs szárítás jelentősége a környezetszennyeződés,
zajártalom és az energiafelhasználás szempontjából (Kiss
Lászlóné:) 397
Műszaki fejlesztés
A BVM-ÉL VÁZ, üzemi előgyártású élelmiszeripari csarnokok
kifejlesztése (Popovics János:) 85
Hatékonyabb fejlesztést a licencek hasznosításával (Tóth-Zsiga
István:) 106
Munkavédelmi kutatások a sütőipar területén (Kőhegyiné,
Margittai Judit:) 216
A húsipar gyártmányfejlesztésének irányai (Pók László Simon
Attiláné:) 222
Beruházás - fejlesztés (Dombai Lászlóné:) 252
Minőségjavító tevékenység a Zala Megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalatnál (Farkas Imre:) 258
Hazánk legnagyobb élelmiszeripari beruházása a Hajdúsági
Cukorgyár (K. M.) 442
Hőgazdálkodás, élelmiszergépészet
automatizálás, számítástechnika
Vágóhídi gépek és berendezések fejlesztése (Antal Jenő:) 45
A korszerű fagyasztásos sűrítési eljárás kifejlesztésében elért
újabb eredmények (Pap László:) 146, 300
A hűtéstechnika élelmiszeripari jelentősége (Vásárhelyi György:) .. 177
Exportminőségű sűrítmények előállítási lehetőségei rotációs
filmbepárlóval (Sárosi Albert, Papp Gézáné, Molnár Lajos:) ..308
Csomagolás, anyagmozgatás
A cukorrépa szállítása és mozgatása (Pintér Pál:) 129
Korszerű csőpályás konvejor rendszerek az élelmiszeripari üzemek
számára (Szigeti Miklós:) 134
ömlesztett zsírszállítás ipari sütőüzemekben (Szafulera Wieslawa:) 186
Sütőipari üzemek belső szállításának gépesítése (Gebauer E,
Seidewitz G.:) 264
Állati eredetű anyagok szállításának élelmiszerhigiéniai problémái (Saári Miklósné:) 274
Sütőipari szállítási és tárolási folyamatok gépesítése a Szovjetunióban (Grisin A. Sz.:) 287
A szállítási tevékenység helyzete és jelentősége az élelmiszeriparban (Szőke Mihály:) 389
Csomagolóanyagok átvételi minősítése (Boros Lajos, Kocsis
Piroska:) 465
Üzemszervezés
A Baranya megyei Baromfifeldolgozó és Forgalmazó Közös
Vállalat (Kincses Tibor:) 23
Vállalatvezetési problémák az élelmiszeriparban (Nagy László:) .. 108
Vállalatvezetési módszerek az élelmiszeriparban ( Vécsei László:) .. 112
Együttműködés, integráció a baromfi-vetrikumban (Tóth
Mátyás:) 343
A termelői kapcsolatok néhány kérdése a szőlő- és borgazdaságban (Kalanics József:) 424
A Magyar Édesipar Vállalat üzemi és munkaszervezési tapasztalatai (Jetter János:) 430
A Szervezési Tanácsadó szolgálat jelentősége az élelmiszeripari
vállalatok munkájában (Sárkány István:) 437
Az Élelmiszertörvény végrehajtása a Magyar Édesipari és a
Magyar Hűtőipari Vállalatnál. ( Bartuczné Kovács Olga,
Kocsis Györgyné:) 457
Kereskedelem
Hagyon valósul meg az V. ötéves tervben előirányzott élelmiszerértékesítés (Szigeti Gyula:) 165
Élelmiszerek exportgazdaságosságának alakulásával kapcsolatost
kutatások (Fülöp Zsuzsanna:) 316
Több export, azonos mennyiségű nyersanyagból (Szabadkai
Attila:) 478
Oktatás, képzés
Szakemberképzés és továbbképzés az élelmiszeripar érdekében
(Biacs Péter:) 12
Élelmiszeripari továbbképzés, hatékonyabb termelés (Bonis
Lajos:) 318
Dokumentáció, könyvismertetés, referátumok
Lapszemle (Szilágyi József:) 28
Szemelvények az élelmiszeripar nemzetközi közgazdasági szakirodalmából (Gál István:) 28, 74, 116, 156, 399
Könyvismertetés 40, 160, 257, 396, 411
Referátumok 78, 158
Hazai mikotexin vizsgálatok (T.Zs. I.) 145
Lapszemle MÉTE szaklapokból (Szilágyi József) 193; 270, 398
Élelmiszer-kutatási hírek 290
Utóhatékonysági vizsgálat vagy hatékonysági uttóvizsgálat 429
Új jogszabályokról dióhéjban 440
Adatok az élelmiszeripar tanácsköztársasági történetéhez
(Varga László:) 474
Egyesületi élet, hírek
Hírek 32, 75, 107. 398
Beszámoló a MÉTE-MÉM Fiatalok Klubjának 1978. évi munkájáról ( Kemenczi-Sárosiné) 33
Nívódíj pályázat 1978. (Sárost Imréné) 34
Pályázati felhívás 35
Ankét a fiatal szakemberek vitaminkutatásáról (K. M.) 31
Klub élet (Jablonkay Attiláné) 105
MÉTE-MÉM fiatalok Klubjának programja (Sárost Imréné) 133
Egyesületi hírek (Szabadkai Attila:) 153, 238
Új területi szervezeteink (T.Zs. I.) 153
MÉTE hírek (T.Zs. I.) 278
Az 1979 év az élelmiszeriparban dolgozó fiataloktól nem csupán
több, de hatékonyabb munkát is vár (Rácz Ernő:) 320
Az értelmiség helyzetéről a MÉTE-MÉM fiatalok klubjában
(Kemenczei Rezső:) 396
Működik Tatán a Megyei Élelmiszerellenőrző és és Vegyvizsgáló
Intézet (Ravasz László:) 455
Konferenciák, jubileumok, kiállítások
Ötvenéves jubileum 35
Az „IKOFA" 78 sikere (Ravasz László:) 37
Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQC) XXII. és XXIII.
konferenciája (Szilágyi József:) 65
A IV. Brauer-Semsey Napokról (Nagel Vilmos:) 77
Országos Agrártanácskozás Gödöllőn (L. J.) 81
Beszámoló az Országos Agrártanácskozásról (L. J.) 84
A HUNGEXPO sajtóközpontja (L. J.) 115
30 év a szocialista élelmiszeripari kutatás szolgálatában (Sólyom
Lajos:) 150
A Szovjetunió mezőgazdasági és élelemiszeripari kiállítása,
Budapesten 1979. augusztus 14-20. (F. F-né) 195
Mosonmagyaróvár a mezőgazdasági és a mezőgazdasági ipari kutatás egyik alapozója (Varga János:) 266
II. Élelmiszer és Vendéglátóipari Gépészeti Kollokvium megrendezéséről szóló tájékoztató 280
Budapesti Nemzetközi Vásár (K. M.) 325
Utibeszámoló a Mikrobiológiai Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IAMS) kongresszusáról (Halász Anna:) 356
Az SzU Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Mezőgazdaságiipari
kiállításáról (K. M.) 440
Húsipari Kutatók 25 Európai Kongresszusa (Berszán Gábor:) 460
Interjúk, megemlékezések
Hankóczi Jenő 1879-1939. (Kirsch János:) 118
Növénynemesítő és élelmiszervegyész - Dr. Benedek László (Bátyai Jenő:) 120
Gulyás József 1917-1979. (Frey József:) 151
Dr. Kosutány Tamás 1848-1912. (Kirsch János:) 151
Luis De Saint Rat (1891-1978.) (Holló János:) 239
Juhász Tibor (1923-1978) (T. Zs. I.) 239
Dr. Görög Jenő (19201978) (B. P.) 245
25 év a csehszlovák vegyipari és élelmiszeripari gépgyártás szolgálatában 395
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezési ipar 1978-1979. január-december Élelmezési ipar 1978-1979. január-december

Több oldalon pecsétnyom található.

Állapot:
12.000 Ft
6.000 ,-Ft 50
30 pont kapható
Kosárba
konyv