Közel 4.000 kötet Minikönyvek témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Magyar fűszeres növények termelése, gyűjtése, alkalmazása

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-912-545-8

Tartalom

A fűszer múltja és jelene4
A fűszer fogalma és felhasználási módja6
Hasznosak vagy ártalmasak a fűszerek?6
A fűszeres növények hatóanyagai8
Ízlelés és szagérzék13
Háziasszony és a magyar fűszer15
Régi jó szokás szerint saját fűszerét mindenki maga készítse17
Ízletes betegétrend19
Az ecet20
Savanyítás aszalt gyümölccsel21
Konyhasó22
A méz mint ízesítő24
Hazai fűszeres növényeink27
A fűszeres növények termelési kiskátéja51
Fűszeres növények a konyhában73
Mártások, majonézek fűszerezése74
Főzelék- és gombakivonat77
Húskivonatok78
Fűszeres ecetek80
Ízesítők, illatosítók, fűszerkeverékek83
A bólé készítése85
Likőrök, pálinkák fűszerezése, fűszeres borok85
Külföldi fűszerek88
Fűszermenetrend. Fűszereink rövid felhasználási ismertetése, az esetleges gyógyhatások megjelölésével93
Konyhakalauz. Mire mit?97

Varró Aladár Béla

Varró Aladár Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Varró Aladár Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem