A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A hely szerelmese

Fülszöveg

„Az élet után, amit Istentől és a szüleimtől kaptam, a legnagyobb élménynek Jézus Krisztus ismeretét tekintem. Pannonhalma nekem nem karrier, hanem küldetés és szolgálat. Pannonhalmára nem odatévedtem, hanem Isten belső indítására léptem a szerzetbe, és többször megharcoltam érte. Szent Ágostonnal vallom, engem a bensőm vezérel, és amikor szenvedek is, boldog vagyok, mert tudom, kiért van ez. Ha meg hibát követek el, kész vagyok bűnbánatot tartani, megvallani, sőt jóvátenni azt. Ezért szabad a lelkem, ezért tudok még közel 65 évesen is derűvel, mosolyogva élni" - vallja Várszegi Asztrik a könyv lapjain.
A Magyar Katolikus Egyház főpásztorait bemutató sorozatunk jelen kötetében a püspök főapát a krisztusi egyszerűséget és radikalizmust állítja elénk, miközben életéről beszél a rá jellemző szelíd, kellemes humorral, vagy éppen higgadt tárgyilagossággal - a hegyről (mons sacer) messzetekintő ember széles horizontjával.

Tartalom

Négy nemzetiség a családban 9
Ugye, velem jössz? 29
Eltüntetett iratok 41
Keresztény realizmus 51
Szánkóval a Kurucdombra 67
A disszidáló kabát 81
Talán állatszelídítő? 91
Nagy csaták ideje 111
Akkor készülj! 119
A sárban születtek 129
Ki maga? 151
Tisztának maradni 163
A szocializmus pincéjében 189
A lúdtalpbetéttől a lelki életig 207
A magyar valóság sivatagában 225
Liberális-mit jelent ez? 243
A legnagyobb élmény
Jézus Krisztus 257

Várszegi Asztrik

Várszegi Asztrik műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Várszegi Asztrik könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem