1.035.139

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Még újabb 888 humoros aforizma

A szellemes elme értelmező szótára

Szerző

Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-375-339-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igen, Kedves Olvasó! - hihet a szemének - ez a könyv ismét a "888 humoros aforizma" folytatása, vagyis a "triantológia" befejezéseként még 888 nemcsak humoros aforizmát osztok meg Önnel. A már... Tovább

Előszó

Igen, Kedves Olvasó! - hihet a szemének - ez a könyv ismét a "888 humoros aforizma" folytatása, vagyis a "triantológia" befejezéseként még 888 nemcsak humoros aforizmát osztok meg Önnel. A már eddig megismert kifejezések mellett, most még közel 300 új szó szellemes magyarázatát olvashatja híres, kevésbé ismert és ismeretlen emberek megfogalmazásában.
A mostani záró rész, mint a címéből is bizonyára kiderült nem csak humoros aforizmákat tartalmaz, hanem olyanokat is, amelyek bár szellemesek, de inkább az "elgondolkodtató" kategóriába tartoznak. Ezeket a gondolatokat nem azért fogja szeretni, mert nevetni lehet rajtuk, hanem csak azért, mert szépek. Egyébként is, a humoros aforizma olyan, mint a mazsola a kalácsban, s mint tudjuk, csak mazsolával nem lehet jól lakni. Ha már az étkezésnél tartunk, had hívjam fel a figyelmet két kitűnő "táplálkozási szakember", Sir Noël Coward és Edmund Burke tanácsára:
"A szellemesség különleges csemege - olyan, mint a kaviár: jobb ezért, ha nem terítjük vastagon, mint a lekvárt."
"Aki elmélkedés nélkül olvas, olyan, mintha emésztés nélkül enne." Vissza

Vas Zoltán

Vas Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vas Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv